E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan Yeni Kamu Eurobond'ları hakkında açıklama---

Borsa İstanbul'dan Yeni Kamu Eurobond'ları hakkında açıklama

Borsa İstanbul'dan Yeni Kamu Eurobond'ları hakkında açıklama
06 Aralık 2019 - 11:17 borsagundem.com

BIST: Yeni Kamu Eurobond USD endeksleri ve bu endekslerin (TL) getirili versiyonları 23 Aralık'tan itibaren hesaplanmaya başlıyor

Portföy yöneticilerinin farklı vade yapısına sahip portföyler için uygun karşılaştırma ölçütleri seçebilmelerine imkan sağlamak amacıyla, hali hazırda hesaplanmakta olan ve vade ayrımı yapılmayan BIST-KYD Kamu Eurobond endekslerine ilave olarak, Amerikan Doları bazında ihraç edilmiş Kamu Eurobond’ları vadelerine göre sınıflandırılmak suretiyle, 0-5 yıl, 5-15 yıl ve 15+ yıl vadeler için 3 yeni Kamu Eurobond USD endeksi ve bu endekslerin (TL) getirili versiyonları 23 Aralık 2019 tarihinden itibaren hesaplanmaya ve yayımlanmaya başlayacaktır. Yeni hesaplanmaya başlayacak endekslerin kodları, adları ve vade yapıları aşağıdaki tabloda yer almaktadır.

23 Aralık 2019 tarihinden itibaren hesaplanmaya başlayacak  endekslerin 20 Aralık 2019 tarihindeki başlangıç değerleri, USD  bazında hesaplanacak endeksler için BIST-KYD KAMU EUROBOND USD Endeksinin 20 Aralık 2019 tarihindeki gün sonu değeri, (TL) bazında  hesaplanacak endeksler için ise BIST-KYD KAMU EUROBOND USD (TL) Endeksinin 20 Aralık 2019 tarihindeki gün sonu değeri olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)