E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'dan aynı yatırımcıya 2. tedbir---

Borsa İstanbul'dan aynı yatırımcıya 2. tedbir

Borsa İstanbul'dan aynı yatırımcıya 2. tedbir
14 Ağustos 2014 - 15:06 borsagundem.com

Borsa İstanbul Yönetimi, bir yatırımcı hakkında 2. kez tedbir kararı verdi

Borsa İstanbul, İhsan Uzunyol isimi yatırmcı hakkında 2,5 ay içinde 2. defa tedbir kararı verdi. Borsa İstanbul'dan bugün KAP'a yapılan açıklamada 3. aşama tedbir kararı verilirken, iilk tedbir kararı da 26/05/2014 tarihinde açıklanmıştı. 

İhsan Uzunyol isimli yatırımcıya verilern 3. aşama tedbir kararının açıklaması şöyle:

''Borsamızın 27/06/2012 tarih ve 395 Sayılı Genelgesi'nin "Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst şekilde gerçekleşmesine aykırı nitelikte emirler ve işlemler" başlıklı 4 üncü maddesinde belirtilen fiilleri gerçekleştirmeye devam ettiği tespit edilenve aşağıda kimlik bilgileri yer alan İhsan UZUNYOL isimli yatırımcıya ve yatırımcının müşterek hesaplarına, anılan Genelge'nin  "Uygulanacak tedbirler" başlıklı 5 inci maddesinin (c) bendi uyarınca tedbiren, 15/08/2014 tarihinde gerçekleştirilen  işlemlerinden başlamak ve tüm paylarda geçerli olmak üzere, 15 gün süreyle brüt takas uygulaması getirilmiştir.

Brüt takas, bir yatırımcı tarafından veya yatırımcının dahil olduğu müşterek hesaplar üzerinden aynı gün içinde gerçekleştirilen tüm alış ve satış işlemlerine ilişkin takas yükümlülüklerinin netleştirmeye (mahsup) tabi tutulmaksızın ayrı ayrı yerine getirilmesini ifade eder.

Brüt takas uygulaması kapsamına alınmış olan söz konusu yatırımcıya ve yatırımcının dahil olduğu müşterek hesaplara ilişkin takas işlemleri, İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. tarafından, brüt takas uygulaması için belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Yatırımcının kimlik bilgileri                                    :

Adı Soyadı   : İhsan UZUNYOL
T.C. Kimlik No   :  325*****520
Doğum Tarihi   :  **/**/1978 
Doğum Yeri   :  A*****
Ana Adı   :  H****
Baba Adı   :  İ***** H****
MKK Sicil No   : 12521183

Tedbirin      :
Başlangıç Tarihi  : 15/08/2014
Bitiş Tarihi   : 29/08/2014''

Borsa İstanbul'un 2. aşama tedbir kararında ise açıklama şöyleydi:

 ''Borsamızın 27/06/2012 tarihli ve 395 sayılı Genelgesi'nin "Borsa işlemlerinin açık, düzenli ve dürüst şekilde gerçekleşmesine aykırı nitelikte emirler ve işlemler" başlıklı 4'üncü maddesinde belirtilen fiilleri gerçekleştirmesi nedeniyle, mezkûr Genelge'nin  "Uygulanacak tedbirler" başlıklı 5'inci maddesinin (a) bendi uyarınca daha önce yazılı olarak bilgilendirilmesine rağmen söz konusu fiilleri işlemeye devam ettiği tespit edilen İhsan UZUNYOL isimli yatırımcının kimlik bilgileri aynı maddenin (b) bendi uyarınca aşağıda ilan edilmektedir.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)