E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa İstanbul'dan Aksel Yatırım Holding'e uyarı---

Borsa İstanbul'dan Aksel Yatırım Holding'e uyarı

Borsa İstanbul'dan Aksel Yatırım Holding'e uyarı
02 Haziran 2017 - 08:07 borsagundem.com

Borsa İstanbul, Aksel Yatırım Holding'in uyarılmasına karar verdi

Borsa İstanbul,yakın izleme pazarında işlem gören Aksel Yatırım Holding'i finasal sıkıntı içinde bulunduğu ve bilanço gösterimleri ile icra bildirimlerinde KAP açıklaması yükümlülüklerini yerine getirmemesi için uyarmaya karar verdi.Şirketin keşide ettiği çekleri üst üste iki bilançoda göstermediği ve bir katılım bankasına verilen kefaletin dipnotta açıklanmadığı belirtildi.

Borsa İstanbul'un KAP açıklaması şöyle:

Payları Yakın İzleme Pazarı'da işlem gören Aksel Yatırım Holding A.Ş. (Şirket) ile ilgili olarak Borsamız tarafından 01/06/2017 tarihinde,
- Şirket aleyhine, 31/03/2017 tarihli aktif toplamının %90'ına tekabul eden, toplam 11,4 milyon TL tutarında icra takiplerinin başlatılmış olması ve 5,4 milyon TL tutarlı alacağını tahsil edememesi hususları dikkate alınarak, Kotasyon Yönergesinin 23. maddesinin birinci fıkrasının "Ortaklığın faaliyetlerini devam ettiremeyecek seviyede finansman sıkıntısına düşmüş olması" şeklinde düzenlenen (d)
bendi,
- Aleyhine başlatılmış icra takiplerini ancak Borsamızca talep edildikten sonra gecikmeli olarak kamuya açıklaması, keşide edilmiş olan Şirket çeklerine 31/12/2016 ve 31/03/2017 tarihli finansal tablolarında yer vermemesi ve Türkiye Finans'a verilen kefalet konusunda finansal tablo dipnotlarında bilgi vermemesi hususları dikkate alınarak, aynı maddenin "Ortaklığın kamuyu aydınlatma yükümlülüklerini yerine getirmediğinin tespit edilmesi" şeklinde düzenlenen (a) bendi kapsamında Şirketin uyarılmasına karar verilmiştir. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)