E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da yükseliş trendi devam eder mi?---

Borsa İstanbul'da yükseliş trendi devam eder mi?

Borsa İstanbul'da yükseliş trendi devam eder mi?
28 Ocak 2019 - 12:15 borsagundem.com

Alan Yatırım, gündemdeki gelişmeler ışığında piyasaları analiz etti

BIST 100… Endekste Yükseliş Trendi Devam Ediyor…

Borsa Istanbul hisse senetleri piyasasına ilgi artarak devam etmekte. Cuma günü kapanışına göre %0.03 yükselişle 101,801 seviyesinden kapanan BIST 100 Endeksinde artık 100,000 seviyeleri destek konumunda. Türk hisse senetlerinin düşük piyasa çarpanları ile gelişen piyasa hisselerine kıyasla ucuz konumda bulunması nedeniyle BIST 100 Endeksindeki yükselişin 106,000-112,000 seviyelerine doğru sürmesini beklemekteyiz.

USDTRY… Türk Lirası Primli Seyrine Devam Ediyor...

TCMB faiz kararı ardından düşüş trendine giren USDTRY bu sabah itibari ile düşüş trendini devam ettirerek 5.25 seviyelerinde seyretmektedir. Türk Lirasındaki reel faiz farkı hala çekiciliğini korumakta olup, geçen hafta Suriye konusunda daha fazla sabırlı olunmayacağına dair sinyaller jeopolitik risk faktörünü tetiklese de yatay seyrin devamlılığı Türk varlıkları için olumlu bir gelişme olmaya devam edecektir. Bunun ile birlikte Citigroup araştırmasına göre Türkiye’nin 2019 yılında %3,4 daralacağını geçen hafta belirtmişti. Ancak şu anlık BIST’in diğer ülke borsalarından pozitif ayrışması, risk iştahı sebebi ile Türk Lirası’na olan ilginin devam ettiğini göstermektedir.

EURTRY… 6.00 Seviyesinin Üstünü Test Ediyor...

Avrupa tarafından yaşanan belirsizlik ile yatay hareketine devam eden EURTRY, Geçen hafta ECB Başkanı Draghi’nin açıklamalarından sonra aşağı yönlü hareketine devam eden EURTRY, sabah saatlerinde 6.00 seviyelerinin üstünde seyretmektedir.

EURUSD… Ekonomik Veriler Açısından Sakin Bir Hafta Olacaktır...

Brexit belirsizliği ile beraber geçen hafta ECB toplantısında konuşan Draghi’nin ekonomik görünüme ilişkin risklerin aşağı yönlü olduğunu düşünmesi ekonomik resesyona ilişkin beklentileri daha güçlendirdi ve EURUSD son 1 ayın en düşün seviyelerine geriledi. Sabah saatlerinde 1.14 seviyelerinin üstünde seyretmektedir. Bu hafta Perşembe Avrupa birliği Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ve İşsizlik verileri takip edilecek olup, Cuma günü TÜFE ve PMI verileri takip edilecektir.

XAUUSD… Venezuela ile İlgili Riskler ile 1300 Doların Üstünü Kırdı…

ABD-Venezuela arasındaki gerilim ile birlikte Venezuela içinde karışıklıkların daha da artması jeopolitik riskleri arttırdı. IMF’in 2019 yılı global büyüme beklentilerini %3.5’a indirmesi ve son olarak Draghi’nin açıklamaları global resesyon endişelerini arttırması ile ons altın tekrar yükselmeye başlayarak sabah saatlerinde 1301 seviyelerini gördü.

GLDGR… Ons Altındaki Değer Kazancı ile Tekrar Güçlendi…

Global haber akışı ile ons altının güçlü yükseliş seyri ardından gram altın 220TL seviyelerinin üstünde seyretmektedir.

BRENT… Venezuela ile İlgili Haber Akışı Takip Edilecektir…

OPEC üyesi Venezuela’nın yaşadığı siyasi krizin derinleşmesi ile kendini “geçici devlet” başkanı ilan eden Guaido’nun darbe için kendisine sempati duyan askeri kanat görevlileri ile konuştuğunu belirtmesi üzerine bu siyasi belirsizliğin daha da derinleşeceği gözükmektedir. Bunun ile birlikte IMF’nin global büyüme ile ilgili beklentileri aşağı yönlü revize etmesinin ardından Draghi’nin global büyümeye ilişkin negatif açıklamaları Petrol ile ilgili aşağı ve yukarı yönlü
faktörlerin dengeli olduğunu ancak kısa vadeli olarak yaşanan siyasi ve jeopolitik krizin daha ağır basabileceğini düşünmekteyiz.

S&P 500… Hükümetin Geçici Açılması ile İlgili Anlaşmaya Varıldı…

35 gündür kapalı kalan Federal Hükümetin 15 Şubat’a kadar yeniden açılması kararlaştırıldı ancak Trump “Duvar” ile ilgili aradığı desteği bulamaz ise tekrar federal hükümetin kapanabileceğine dair verdiği sinyal mevcut belirsizliğin halen tamamen çözüme kavuştuğunu göstermemektedir. Sabah saatlerinde endeks vadelisi hafif negatif seyir izlemektedir.

ALAN YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)