E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul bankacılıkla günü negatif tamamladı---

Borsa İstanbul bankacılıkla günü negatif tamamladı

Borsa İstanbul bankacılıkla günü negatif tamamladı
09 Ağustos 2021 - 18:10 borsagundem.com

Piyasalarda kritik verilerin açıklanacağı yeni haftanın hareketli geçmesi bekleniyor. Haftanın ilk işlem günü sakin olurken, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü % 0,15 oranında düşüşle 1.432,61 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Geride bıraktığımız haftada, piyasaların yakından takip ettiği ABD tarım dışı istihdam verisinde beklentilerin üzerinde güçlü bir görünüm gerçekleşmesi ile doların dünya çapında değer kazandığı görülürken, Fed tarafında da piyasalarla kurulacak iletişim öne çıkıyor. Geçen haftanın genelinde küresel risk iştahının gücünü koruduğu izlenirken, salgın kaynaklı gelişmeler, ekonomik veri akışları ve merkez bankalarının söylemleri fiyatlamalarda yön belirleyici olacak. Haftanın ilk işlem gününde öne çıkan önemli bir veri bulunmazken, hafta boyunca para politikalarının seyri açısından önem taşıyan ABD enflasyon verisi, yurt içi piyasalarda da Merkez Bankası faiz kararının yanı sıra işsizlik oranı, sanayi üretimi, ödemeler dengesi ve konut satışları verileri takip edilecek. Ayrıca cuma günü piyasaların kapanmasının ardından kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türkiye için not değerlendirmesini açıklaması da bekleniyor.

Ekonomik verilerde ve bilançolarda görülen güçlü seyir ile küresel borsalarda son dönemde etkili olan toparlanma çabası geçen hafta boyunca sürdü. Yurt dışındaki olumlu hava ve kritik direnç seviyelerinin de aşılmasının verdiği güç ile pozitif bir seyir izlenen BIST 100 Endeksi cuma günü karışık seyretse de günü yüzde 0,21 oranında yükselişle 1.434,76 puandan tamamladı. Endeks yeni haftaya sınırlı yükselişle başlarken, günün ilk yarısında yükselişini sürdürdü. Günün ikinci yarısında karışık bir seyir izlenen BİST endeksi, bankacılık hisselerindeki satıcılı seyrin öncülüğünde günü hafif kayıpla tamamladı . Asya borsaları Güney Kore hariç yükseldi. Avrupa borsaları, İtalya hariç düşüşle açıldı. ABD borsaları haftayı karışık kapanışlarla tamamlarken, yeni haftaya da karışık seyirle açıldı.

Borsa, dolar, hisseler ve haftanın gündemi

10 büyüme kriterinde öne çıkan 19 hisse

BORSA İSTANBUL

Geçen hafta beklentileri aşan enflasyon verisine karşın, pozitif bilançolar ve yüksek seyreden küresel risk iştahının etkisiyle Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftalık bazda yüzde 3 değer kazandı ve 1.434,76 puandan kapandı. 

Analistler, hafta genelinde hem yurt içi hem de yurt dışında yoğun veri akışının takip edileceğini, perşembe günü yapılacak PPK toplantısından faizlerde değişiklik kararı çıkmasının beklenmediğini belirtti. İkinci çeyrek bilançoların açıklanmaya devam edeceği yeni haftanın veri takviminde, salı işsizlik oranı, perşembe sanayi üretimi ve cuma ödemeler dengesi ile konut satış istatistikleri öne çıkıyor. Cuma günü ayrıca, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in de Türkiye için not değerlendirmesini açıklaması bekleniyor.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde, banka hisseleri öncülüğünde gerçekleşen ve global piyasalara kıyasla güçlü bir seyirle devam eden yukarı yönlü hareket kapsamında, endeksin şu aşamada kısa vadeli yükseliş potansiyelinin korunduğu görülüyor. Düşüş trendini yükselen işlem hacmi ile yukarı kırdıktan sonra yükseliş güçlenirken, kısa vadede 1.392, gün içinde ise 1.426 seviyeleri öne çıkıyor. Kar satışlarına karşın yükselişin 1.462-1.468 aralığına kadar devam etmesi beklenirken, sonrasında da yukarıda 1.470 ve 1.500 seviyeleri izlenecek. Endeksin 1.426-1.425 altında kapanış yapması halinde de 1.400 seviyesi kritik konumunu koruyor. 

Piyasalarda bugün takip edilen verilerde öne çıkanlar 09.00'da Almanya, haziran ayı dış ticaret dengesi, 10.00'da Türkiye, temmuz ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranları, 11.30'da Euro Bölgesi, ağustos ayı Sentix yatırımcı güven endeksi ve 17.00'de ABD, haziran ayı JOLTS açık iş sayısı oldu. 

Getiri şampiyonları belirlendi

BİST 100 endeksi güne yüzde 0,15 oranında sınırlı bir yükselişle 1.436,85 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi yeni haftanın ilk işlem gününde yüzde 0,15 oranında değer kazancıyla yatay bir görünümle 1.436,85 puandan başladı. 

Bankacılık endeksi yüzde 0,17 geriledi, holding endeksi yüzde 0,35 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,85 ile sigorta olurken, en çok bankacılık kaybettirdi.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,45 değer kazanarak 1.441,28 puana yükseldi.

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 6,52 puan artışla 1.441,28 seviyesine çıktı. Toplam işlem hacmi 6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Endeks, günün ilk yarısında en düşük 1.436,64, en yüksek ise 1.443,29 puanı gördü.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,60, holding endeksi yüzde 1,07 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,27 ile spor, en çok gerileyen yüzde 1,09 ile finansal kiralama, faktoring oldu.

Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 0,75, teknoloji endeksi yüzde 0,43, sanayi endeksi yüzde 0,34, hizmetler endeksi yüzde 0,62 değer kazandı.

Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında BIST 100 endeksine dahil hisselerden 74'ü yükseldi, 19'u değer kaybetti. En çok işlem gören hisse senetleri Şişecam, Garanti BBVA, Kardemir (D), Türk Hava Yolları, Yapı ve Kredi Bankası oldu.

Borsa İstanbul'da 14.30 sonrasında yoğunlaşan satışların sürmesi ile endeks karışık bir seyir izledi. 15.00 itibarıyla 1.435 seviyesinden işlem gördü. 

BİST 100 endeksi günü yüzde 0,15 oranında sınırlı bir düşüşle 1.432,61 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi günü yüzde 0,15 oranında 2,15 puan sınırlı bir değer kaybıyla 1.432,61 puandan tamamladı. İşlem hacmi 13,5 milyar TL olarak gerçekleşirken, endeks gün boyu en yüksek 1.443,29, en düşük 1.431,75 aralığında dalgalandı. 

Bankacılık endeksi yüzde 0,83 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,51 oranında değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,93 ile spor endeksi olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,82 ile finansal kiralama, faktoring oldu.

Önceki kapanışa göre mali endeks yüzde 0,08, teknoloji endeksi yüzde 0,19 ve sanayi endeksi yüzde 0,19 oranında değer kaybederken, hizmetler endeksi yüzde 0,54 oranında değer kazandı.

BIST 30 endeksi, önceki kapanışa göre 5,98 puan ve yüzde 0,39 oranında azalarak 1.538,30 puandan kapandı. BIST hisselerinin 186'sı prim yaptı, 198'i geriledi. Garanti BBVA, Şişecam, Kardemir (D), Türk Hava Yolları ve Yapı Kredi Bankası en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ikinci çeyrek bilançoları

Yaprak Süt ve Kuştur Turizm sorusu

KÜRESEL PİYASALAR

Küresel piyasalarda geçen hafta rekor seviyelerin görülmesinin ardından yeni haftada, yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararının yanı sıra yoğun veri gündemi, yurt dışında ise para politikalarının seyri açısından kritik önem taşıyan ABD'de enflasyon verisi takip edilecek.

Geçen hafta dünya genelinde açıklanan verilerin karışık bir görünüm ortaya koyması ve Kovid-19 salgınında birçok ülkede delta varyantının yayılımının hızlanması gündemin öne çıkan gelişmeleri oldu.

Pay piyasaları tarafında risk iştahının yüksek seyretmesi ile tarihi seviyeler görülürken, bu gelişmede yatırımcıların genellikle resmin olumlu tarafına odaklanma eğiliminin devam etmesi, fiyatlamalarda "destekleyici para politikalarının devam edeceği" ve "ekonomide pozitif ilerleme" temalarını baz alması etkili oldu.

Geçen haftanın en önemli verisi olarak öne çıkan ABD'de tarım dışı istihdam temmuzda 943 bin kişi artarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti, ülkede işsizlik oranı da yüzde 5,4 ile Mart 2020'den bu yana en düşük seviyeye geriledi. İstihdam piyasasındaki pozitif ilerlemenin ardından, para politikalarına dair belirsizliklerin devam ettiği bir ortamda bu hafta ABD'de açıklanacak temmuz ayı enflasyon verisi kritik önem taşıyor.

Veri sonrası ABD Merkez Bankasının (Fed) varlık alımlarının azaltımına (tapering) ilişkin izleyeceği takvime dair önemli sinyallerin alınabileceğini belirten analistler, bu kapsamda Fed yetkililerinden gelecek açıklamaların kritik önem taşıdığını söyledi.

Geçen hafta cuma günü beklentilerden iyi gelen tarım dışı istihdam verileri sonrası New York borsasında S&P 500 endeksi ve Dow Jones endeksi rekor seviyeden kapanış gerçekleştirdi. Haftalık bazda bakıldığında, S&P 500 endeksi yüzde 0,94 ve Dow Jones endeksi yüzde 0,78 değer kazanırken, Nasdaq endeksi tüm zamanların en yüksek seviyesini test ettiği haftada yüzde 1,11 artış kaydetti. Güçlü veri sonrası hızla yükselerek cuma gününü 92,8 seviyelerinden kapatan dolar endeksi, bugün yatay seyretti. Tahvil piyasasında ise ABD'nin 10 yıllık tahvil faizleri cuma günü yüzde 1,31 ile iki haftanın en yüksek seviyesine tırmanmasının ardından bugün yüzde 1,30 seviyelerinde bulunuyor.

Avrupa tarafında güçlü şirket bilançoları ve ekonomideki toparlanmanın devam ettiğine ilişkin verilerle Fransa ve İtalya borsalarında rekor seviyeler görüldü, Almanya'da DAX endeksi ise en yüksek haftalık kapanışını gerçekleştirdi. Haftalık bazda Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 3,09, İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 2,51, Almanya'da DAX endeksi yüzde 1,40 ve İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,29 değer kazandı. 

Analistler, bu hafta Euro Bölgesi'nde sanayi üretimi ve dış ticaret, Almanya'da enflasyon ve İngiltere'de büyüme verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Asya borsalarında haftanın ilk işlem gününde alış ağırlıklı bir seyir izlenirken, Güney Kore'de Kospi endeksi negatif ayrıştı. Asya tarafında geçen hafta ABD-Çin gerilimi, Çinli yetkililerin Hong Kong borsasına kote şirketlere yönelik düzenlemelerinin yansımaları ve artan delta varyantı sonrası bazı ülkelerde tedbirlerin devreye alınması gibi gelişmeler izlendi. Bu gelişmelere karşın küresel risk iştahının yüksek seyretmesi ile geçen hafta pozitif bir seyir izlenen Asya borsalarında yeni haftanın da olumlu tarafta başladığı görülüyor. Çin'de açıklanan enflasyon verisinin temmuzda yüzde 0,3 ile beklentilerin oldukça altında kalmasının ardından kapanışa yakın Şanghay bileşik endeksi yüzde 1,1 artarak 3.495 puan oldu. Hindistan'da Sensex endeksi yüzde 0,2 yükselişle 54.360 puanda, Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde 0,4 yükselişle 26.287 puanda ve Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,3 düşüşle 3.260 puanda bulundu. Japonya piyasalarında ise tatil dolayısıyla işlem gerçekleştirilmiyor.

Avrupa borsaları, haftanın ilk işlem gününe İtalya hariç düşüşle başladı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,02 gerileyerek 469,90 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi ise 0,13 azalışla 15.740 puan oldu. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,27 düşüşle 7.102 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,18 değer kaybıyla 8.862 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,05 azalışla 6.813 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,26 artışla 26.070 puanda bulundu.

ABD borsası, haftanın ilk işlem gününe karışık seyirle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,15 düşüşle 35.153,99 puana geriledi. S&P 500 endeksi yüzde 0,03 azalışla 4.435,40 puan olurken, Nasdaq endeksi yüzde 0,16 artarak 14.859,4 puana çıktı. Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında delta varyantına ilişkin endişelerin etkisiyle geçen haftayı karışık bir seyir tamamlayan endeksler, küresel ekonomik büyümeye yönelik endişelerin devam etmesiyle yeni haftanın ilk işlem gününde de benzer bir seyir izledi.

ABD'de Senato Başkan Joe Biden'ın yaklaşık 1 trilyon dolarlık altyapı tasarısı üzerinde çalışmak için hafta sonu yeniden toplandı. Söz konusu tasarının bu hafta Senato'dan geçmesi için yeterli Cumhuriyetçi desteğini alması ve eylül ayında değerlendirilmek üzere meclise taşınması bekleniyor.

Enflasyon hangi yatırımı nasıl etkiliyor?

Rekor bilançolar borsalarda riskleri maskeledi

PARA PİYASALARI

İstanbul serbest piyasada dolar 8,6320 liradan, euro 10,1660 liradan haftaya başladı.

Serbest piyasada 8,6300 liradan alınan dolar, 8,6320 liradan satıldı. 10,1640 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,1660 lira olarak belirlendi.

Cuma günkü kapanışta doların satış fiyatı 8,6270 lira, euronun satış fiyatı ise 10,1610 lira olmuştu.

Dolar/TL ise geçen hafta yüzde 2,1 yükselerek 8,6311'den kapanmasının ardından yeni haftaya yatay başladı.

Euro/dolar paritesi ise dolardaki güçlenme ile geçen hafta yüzde 0,9 gerileyerek 1,1755'e kadar gerilemesinin ardından bugün yatay seyretti.

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 8,65 seviyelerinde işlem gördü.

Geçen hafta cuma günü ABD'de açıklanan tarım dışı istihdam verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesinin ardından dolara olan talebin artması ile 8,6432 seviyelerini gören dolar/TL, günü de önceki kapanışa göre yüzde 1,2 yükselişle 8,6311'den tamamladı.

Dolar/TL, yeni haftaya da yükselişle başlamasının ardından saat 11.05 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 8,6470'ten işlem gördü. Önceki kapanış seviyesine göre euro/TL yüzde 0,1 artışla 10,1680'den, sterlin/TL yüzde 0,2 yükselişle 11,9890'dan satıldı.

Dolar endeksi geçen hafta cuma günü 92,8 ile son 10 günün en yüksek seviyesini görmesinin ardından, bugün yatay hareket ediyor. Euro/dolar paritesi ise dolardaki güçlenme ile geçen hafta yüzde 0,9 değer kaybetmesinin ardından bugün de 1,1743 ile Nisan 2020'den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Gün ortasında uluslararası piyasalarda saat 13.00 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,1760, sterlin/dolar paritesi 1,3890 ve dolar/yen paritesi 110,2 düzeyinde seyretti.

İstanbul serbest piyasada dolar 8,6630 liradan, euro 10,1920 liradan satıldı.

Gün sonunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 8,6366 lira, satışta 8,6712 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 8,5559 lira, satışta 8,5901 lira olarak belirlemişti.

Uluslararası piyasalarda, saat 18.00 itibarıyla euro/dolar paritesi  1,17419, sterlin/dolar paritesi 1,3848, dolar/yen paritesi de 110,30 düzeyinde seyretti. Serbest piyasada da TL karşısında dolar 8,6639, euro 10,1741 ve sterlin de 12,0046 seviyesinden işlem gördü.

Bitcoin tutulamıyor: 3 ayın zirvesinde

Bitcoin boğa piyasasına girdi mi?

EMTİA PİYASALARI

Dolar endeksindeki güçlenmenin etkisiyle geçen hafta emtia fiyatlarının da sert satış baskısı altında kaldığı görüldü. Altının ons fiyatı, geçen hafta yüzde 2,8 değer kaybederek 1.763,9 dolardan kapanmasının ardından bugün de Asya piyasası işlemlerinde düşüşünü sürdürdü ve 1.687,75 dolarla 31 Mart'tan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Brent petrolün varili de geçen hafta yüzde 6,4 değer kaybederek 70,2 dolardan kapanırken, bugün yüzde 1,7'lik düşüşle 69 doların hemen altında bulunuyor.

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 69,08 dolardan işlem gördü.

Cuma günü 72,43 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 70,70 dolar seviyesinde tamamladı.

Brent petrolün varili, bugün saat 09.22 itibarıyla kapanışa göre yüzde 2,29 düşüşle 69,08 dolardan işlem gördü. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 66,67 dolardan alıcı buldu.

Petrol fiyatları, yükselen ABD doları ve Çin başta olmak üzere Asya'daki yeni kısıtlamaların yakıt talebindeki küresel toparlanmayı engelleyebileceği endişeleriyle düşüş eğilimini sürdürdü.

Cuma günü yayımlanan ABD istihdam raporunda beklenenden daha güçlü verilerin gelmesi, ABD dolarını euro karşısında dört ayın zirvesine çıkarttı. Bu durum da petrol fiyatları üzerinde baskı yarattı. ABD dolarının güçlü olması, petrolü diğer para birimlerini kullananlar için daha pahalı hale getiriyor.

Brent petrolde teknik olarak 69,97 ile 70,70 dolar aralığının direnç, 68,79 ile 68,34 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Altının gram fiyatı, haftaya düşüşle başlamasının ardından 486,5 lira seviyesinde işlem gördü.

Cuma günü altının ons fiyatındaki düşüşe paralel değer kaybeden altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 1,1 altında 489,5 liradan tamamladı.

Altının gram fiyatı, yeni haftaya da düşüşle başlamasının ardından, saat 10.30 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,6 altında 486,5 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 787 lira, Cumhuriyet altını da 3.224 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı önceki kapanışın yüzde 0,8 altında 1.749 dolardan alıcı buldu.

Analistler, ABD'de tarım dışı istihdam verilerinin piyasa öngörülerini geride bırakması sonucu ABD Merkez Bankası'nın (Fed) beklenenden önce varlık alımlarını azaltmaya başlayabileceği endişesinin değerli metallerde satış baskısını beraberinde getirdiğini bildirdi.

Altının ons fiyatının Asya piyasalarının sığ olduğu bir zamanda yaklaşık 80 dolar değer kaybederek 1.687 dolara kadar gerilediğini hatırlatan analistler, benzer bir fiyatlamanın gümüşün ons fiyatında da gerçekleştiğini aktardı.

Analistler, altının ons fiyatının son bir aydır 1.790-1.830 bandında dalgalı bir seyir izlediğine dikkati çekerek, söz konusu seviyelerin aşağı yönlü kırılmasının teknik olarak da satış baskısını artırdığını ifade etti.

Teknik açıdan 1.760 seviyesinin direnç olarak öne çıktığını kaydeden analistler, 1.725 doların ise destek olarak takip edileceğini bildirdi.

Gün ortasında İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 486,20 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 3.224,00 lira oldu.

Altının onsu uluslararası piyasalarda yüzde 1,2 azalışla 1.742,4 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yüzde 3,3 azalışla 67,9 dolardan işlem gördü.

Gün sonunda Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) en düşük 480 bin lirayı, en yüksek ise 490 bin 100 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 3,3 azalışla 480 bin liradan tamamladı.

İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 781,00 lira, Cumhuriyet altını 3.197,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise cuma günkü kapanışa göre yüzde 1,35 düşüşle 482,20 liradan işlem gördü.

Altının onsu, uluslararası piyasalarda saat 18.00 itibarıyla 1.730 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, yüzde 3,38 azalışla 68,31 dolardan işlem gördü.

30 lira birden düştü, altında neler oluyor?

Altın, Bitcoin karşısında değerlendi

VADELİ PİYASA

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ağustos vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, haftaya düşüşle başlamasının ardından 1.558 puanda dengelendi.

Ağustos vadeli endeks kontratı, en düşük 1.555,50 puanı görmesinin ardından önceki normal seans kapanışının yüzde 0,2 altında 1.558,00 seviyesinden işlem gördü.

Cuma günü, dalgalı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki kapanışa göre yüzde 0,2 artışla 1.560,75 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında ise yatay seyretti.

Analistler, cuma günü ABD'de beklentilerin üzerinde gelen tarım dışı istihdam verilerine karşın devam eden alış ağırlıklı seyrin yeni haftayla birlikte Asya borsalarına da taşındığını bildirdi.

Teknik açıdan endeks kontratında 1.540 puanın destek, 1.575 seviyesinin direnç konumunda olduğunu ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil 09 Ağustos 2021 21:46

    Dahada düşerse hiç şaşırmam

  • Saci Tara09 Ağustos 2021 19:18

    Para girişi yok— yeni yatırımcı yok— Jisselerin çoğu aylardır yükseldiği için fazla değerli— Riskli. . Kar satışı beklentisi varken hiç bir borsa 📈 yükselmez.

  • Yerinde Stop Candır09 Ağustos 2021 18:13

    Görüldüğü üzere 1400 seviyesinden +3 yapmakda zorlandık ancak hala daha iyi bir yerdeyiz,buralarda ikinci günümüzdü yarın bu seviyenin üstünde kalıp kalmayacağımız önemlidir,eğer yukarı gidemezsek kar satışı gelecektir önemli dikkatinize duyrulur.

  • Mehmet Baydar09 Ağustos 2021 16:27

    Hisseler 🎈 halde. Bakalım ne zaman patlatacak

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU09 Ağustos 2021 11:18

    öyle yükseliş falan görmüyorum şahsen.kumar hisse senetleri ve biraz da bankalarda kıpırdamalar var.diğerleri zıbarmış durumdalar.