E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da yükseliş sürüyor---

Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor

Borsa İstanbul'da yükseliş sürüyor
22 Haziran 2021 - 18:10 borsagundem.com

Küresel piyasalarda geçen hafta hakim olan panik havasını yeni haftada toparlanma çabası izlenirken, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü %0,81 oranında yükselişle 1.409,85 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Şahin duruşlu Fed ile, küresel risk iştahında geçen hafta izlenen zayıflama sonrası Fed üyelerinden gelen açıklamalar piyasaların gündeminde ilk sırada olmaya devam ediyor. Dün genel olarak haftanın ilk işlem gününde toparlanma çabası izlenirken, Fed Başkanı Powell enflasyondaki artış için "geçici" söyleminde bulundu. Yurt içinde ise kritik olan Kabine Toplantısı sonrasında Erdoğan yaptığı açıklamada 1 Temmuz itibarıyla tüm kısıtlamaların kaldırılacağı açıklandı. Salgın ile ilgili gelişmeler piyasalarında radarında yerini koruyor. 

Geçen hafta Fed toplantısı sonrasında piyasalarda satış baskısı artarken, yeni haftaya başlarken zayıf da olsa pozitif bir hava izlendi. Günün ikinci yarısında ise piyasalarda tepki alımları sınırlı da olsa güçlendi. BIST 100 Endeksi yurt dışındaki toparlanmanın etkisiyle dün günü yüzde 0,54 oranında yükselişle 1.398,52 puandan tamamlarken, bugün tepki hareketinin devamı geldi. Gün içinde karışık seyir izleyen endeks zaman zaman eksiye düşse de kurlardaki değer kaybının artması ile yükselişini hızlandırarak günü artıda tamamladı. Asya borsaları, Hong Kong hariç yükseldi. Avrupa borsaları, İngiltere hariç düşüşle açıldı. ABD borsaları dün günü yüzde 1'i aşan yükselişlerle tamamlarken, bugüne karışık seyirde başladı.

Erdoğan, yerli aşının adını açıkladı

Ekonomik toparlanma banka hisselerini yükseltecek

BORSA İSTANBUL

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün güne düşüşle başlayarak dalgalı bir seyir izlemesinin ardından tepki alımları ve yurt dışı etkisiyle yükselişe geçti ve günü yüzde 0,54 artışla 1.398,52 puandan tamamladı. 

Analistler, yatırımcı beklentilerinin şekillenmesi sürecinde pay piyasalarında yaşanan oynaklığın bir müddet daha gündemde kalabileceğini belirterek, bugün makroekonomik veri tarafında yurt içinde ve Euro Bölgesi'nde Tüketici Güven Endeksi, ABD'de ikinci el konut satışları ile Richmond Fed İmalat Endeksi'nin izleneceğini söyledi. Ayrıca pay piyasalarının yönü açısından Fed Başkanı Powell'ın bugünkü sunumunun belirleyici olabileceği de aktarıldı.

Teknik açıdan BIST 100 endeksinde, 1.465 bölgesindeki ana direncin aşılamaması ile yaklaşık 1 haftalık işlemlerde yüzde 6'ya yakın bir kaybın oluştuğu görülürken, dün tepki alımları etkili oldu. Endeksin güne satıcılı bir seyirle başlamasına karşın, 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 1.370 bölgesinden tepki alımları öne çıktı. Tepki alımlarının gücü ve işlem hacminin öne çıkması ile ilk olarak 1.400 sonrasında da 1.435-1.450 direnç bölgesinin test edilmesi bekleniyor. Kısa vadede 50 günlük hareketli ortalamanın geçtiği 1.432 seviyesi kritik önemini korurken, bu seviye geçilemezse tepki yükselişlerinin satış fırsatı olarak kullanılması ve endeksin, aşağıda da 1.393 seviyesi ve altına sarkması halinde satış baskısının yeniden 200 günlük hareketli ortalamanın bulunduğu 1.372-1.365 aralığına doğru devam etmesi bekleniyor. 

Piyasalarda bugün takip edilen verilerde öne çıkanlar ise, yurt içinde 10.00'da haziran ayı Tüketici Güven Endeksi, yurt dışında 17.00'de Euro Bölgesi, haziran ayı Tüketici Güven Endeksi, ABD'den de mayıs ayı ikinci el konut satışları ile haziran ayı Richmond Fed İmalat Endeksi ve piyasaların gündemindeki 21.00'de yapılacak olan Fed Başkanı Powell'ın Temsilciler Meclisi'ndeki sunumu oldu. 

BİST 100 endeksi güne %0,31 oranında yükselişle 1.402,88 puandan başladı.

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi güne yüzde 0,31 oranında 4,36 puan değer kazancıyla 1.402,88 puandan başladı. 

Bankacılık endeksi yüzde 0,42 artarken, holding endeksi yüzde 0,08 düşüş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,75 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok kaybettiren yüzde 0,20 ile spor oldu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,14 değer kaybederek 1.397,01 puana geriledi.

Günün ilk yarısında dalgalı seyreden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 1,98 puan azalışla 1.397,01 seviyesine indi. Toplam işlem hacmi 5,7 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Endeks, günün ilk yarısında en düşük 1.394,25, en yüksek ise 1.404,86 puanı gördü.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,45 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,40 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,82 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 2,37 ile turizm oldu.

Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 0,18, teknoloji endeksi yüzde 0,05 değer kazanırken, hizmetler endeksi yüzde 0,07, sanayi endeksi yüzde 0,13 değer kaybetti.

Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında BIST 100 endeksine dahil hisselerden 55'i yükseldi, 38'i değer kaybetti. En çok işlem gören hisse senetleri Türk Hava Yolları, Bera Holding, Koza Altın İşletmeleri, Garanti BBVA, Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı oldu.

Analistler, piyasaların her türlü açıklama ve veriye karşı duyarlılığının arttığını belirterek, yatırımcı beklentilerinin şekillenmesi sürecinde pay piyasalarında yaşanan oynaklığın bir müddet daha gündemde kalabileceğini söyledi.

BİST 100 endeksi günü yüzde 0,81 oranında yükselişle 1.409,85 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi günü yüzde 0,81 oranında 11,33 puan değer kazancıyla 1.409,85 puandan tamamlarken, işlem hacmi 13,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Endeks gün boyu en yüksek 1.411,44, en düşük 1.394,25 puandan işlem gördü.

Bankacılık endeksi yüzde 1,76, holding endeksi yüzde 0,60 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,61 ile finansal kiralama, faktoring, en çok kaybettiren ise yüzde 2,86 ile turizm oldu.

Önceki kapanışa göre mali endeks yüzde 1,14, sanayi endeksi yüzde 0,84, hizmetler endeksi yüzde 0,31 ve teknoloji endeksi yüzde 0,58 oranında değer kazandı.

BIST 30 endeksi, önceki kapanışa göre 11,03 puan ve yüzde 0,73 oranında yükselişle 1.525,26 puandan kapandı. BIST hisselerinin 256'sı değer kazanırken, 126'sı geriledi. Türk Hava Yolları, Boğaziçi Beton, Garanti Bankası, Halkbank ve Bera Holding en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Ekiz Kimya ve Lokman Hekim sorusu

Yabancıların radarındaki hisseler

KÜRESEL PİYASALAR 

Küresel piyasalarda, dün beklenti yönetiminin yeniden yapılması ile volatilitenin arttığı ve fiyatlamaların negatiften pozitife döndüğü görülürken, bugün yurt içinde Tüketici Güven Endeksi, yurt dışında ise ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'ın Temsilciler Meclisi'nde yapacağı sunum takip edilecek.

Fed'in geçen hafta "şahin" algılanan haziran ayı toplantısının ardından yeni haftaya da düşüşle başlayan pay piyasalarının, daha sonra yükselişe geçtiği ve genel olarak pozitif kapanış gerçekleştirdiği görüldü.

Veri gündeminin nispeten zayıf kaldığı piyasalarda, enflasyon endişeleri ile büyüme beklentileri arasında gidip gelen fiyatlamaların oldukça volatil bir seyir izlemesi dikkati çekti.

Yatırımcı beklentilerinin şekillenmesindeki belirsizliğin etkileri, tahvil piyasasında da izlendi. Uzun vadeli tahvil piyasasına talebin arttığı, kısa vadeli tahvillerde ise tam tersi bir seyrin izlendiği günün ilk yarısında, ABD borsalarının açılışı ile fiyatlamaların değiştiği görüldü.

Beklentilerin enflasyon odağından büyüme tarafına geçmesinde Fed yetkililerinin açıklamaları da etkili oldu. Fed Dallas Başkanı Robert Kaplan, bankanın son toplantısında varlık alımlarının azaltılması konusundaki çerçevenin nasıl yürütüleceğine dair tartışma gerçekleştirildiğini belirterek, "Varlık alımlarında er ya da geç ayarlama yapmak çok daha sağlıklı olur." dedi.

Fed St Louis Başkanı James Bullard da Fed'in her iki yönde tepki vermeye hazır olması ve çevik kalması vurgulayarak, "Enflasyonun bu yıl hedefin üzerinde olacağı konusunda fazla şüphe yok gibi görünüyor. Şu anda ortam volatil ve enflasyonda yukarı yönlü risk var. Komite varlık alımlarının azaltılması hakkında konuşmaya henüz başlıyor ve uygulama biraz zaman alacak." ifadelerini kullandı.

ABD borsasında geçen hafta sert düşen endekslerin, büyüme odaklı beklentilerin fiyatlanmasıyla dün günü yükselişle tamamladığı görüldü. Dow Jones endeksi yüzde 1,76, S&P 500 endeksi yüzde 1,40 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,79 değer kazandı. Endeks vadelilerine bakıldığında, yeni günde de fiyatlamaların pozitif tarafta olduğu görülüyor.

Avrupa tarafında da dün güne düşüşle başlayan endeksler, kapanışta yönünü pozitif tarafa çevirdi. Yatırımcıların odak noktasında ise Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Mali İşler Komitesi'nde yaptığı konuşma bulunuyordu. Lagarde, salgında durumun iyileşmesi, aşılamalardaki ilerleme ve güven artışı ile ekonomik görünümün daha "parlak" bir hal aldığını, ekonomik aktivitenin bu çeyrekten itibaren hızlanmasını beklediklerini belirterek, "Manşet enflasyonun sonbahara doğru daha da artabileceğini, geçici faktörlerin ortadan kalkmasıyla birlikte gelecek yılın başında düşmesini bekliyoruz." dedi.

Bu gelişmelerle dün İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,64, Almanya'da DAX endeksi yüzde 1 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,51 yükseldi. Geçen hafta yüzde 2'nin üzerinde değer kaybeden euro/dolar paritesi, yaklaşık 2,5 ayın en düşük seviyesinden toparlandı ve yüzde 0,5'lik artışla 1,19'un üzerinde dengelendi. Avrupa'da bugün endeks vadelileri tarafında yükselişle başladığı görülüyor.

Asya borsalarında, Hong Kong hariç alış ağırlıklı bir seyir izlendi. Yeni güne alıcılı başlayan Asya pay piyasalarında Hong Kong hariç yükselişler görüldü. Çin'de Şanghay bileşik endeksi yüzde 0,80 artarak 3.557 puandan, Avustralya'da S&P ASX 200 endeksi yüzde 1,48 artışla 7.342 seviyesinden, Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,71 yükselişle 3.263 puandan günü tamamladı. Japonya'da Nikkei 225 endeksi yüzde 3,12 değer kazancıyla 28.884 puana çıkarken, Hindistan'da Sensex endeksi şu sıralarda yüzde 0,54 artışla 52.856 puan, Hong Kong'da Hang Seng endeksi ise yüzde 0,35 düşüşle 28.378 seviyelerinde bulunuyor.

Avrupa borsaları, İngiltere hariç güne satış ağırlıklı bir seyirle başladı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,10 düşüşle 454,80 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,40 değer kaybıyla 15.537 puan oldu. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,23 yükselişle 7.079 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yüzde 0,22 azalarak 9.031 puanda , Fransa'da CAC 40 endeksi yatay seyirle 6.600 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,28 değer kaybıyla 25.334 puanda bulunuyor.

ABD borsası, güne satış ağırlıklı bir seyirle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, 94 puan ve yüzde 0,3 değer kaybederek 33.784 puana indi. S&P 500 endeksi yüzde 0,1 azalışla 4.221 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,2 düşüşle 14.164 puana geriledi. Analistler, küresel çapta veri gündeminin nispeten zayıf kaldığı pay piyasalarında, enflasyon endişeleri ile büyüme beklentileri arasında gidip gelen fiyatlamaların etkisiyle oldukça volatil bir seyir izlendiğin ifade etti.

Pandeminin kaybedenleri fon yöneticilerini zengin etti

Etik yatırım alanının dört ölümcül günahı

PARA PİYASALARI

İstanbul serbest piyasada dolar 8,7840 liradan, euro 10,4520 liradan güne başladı.

Serbest piyasada 8,7820 liradan alınan dolar, 8,7840 liradan satıldı. 10,4500 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,4520 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,7640 lira, euronun satış fiyatı ise 10,4450 lira olmuştu.

Dolar/TL, dün yüzde 0,3'lük artışla 8,7695'ten günü tamamlamasının ardından, bugün bankalararası piyasanın açılışında 8,7979 ile tarihi zirvesini gördü.

ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi dün yüzde 1,3510 ile 4 ayın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından yeniden yükselişe geçerek yüzde 1,50 seviyelerinde dengelenirken, bugün yüzde 1,49 civarında bulundu. Dün yüzde 0,28 seviyelerini test eden 2 yıllık tahvil faizleri kapanışta yüzde 0,25'in altını görürken, bugün yüzde 26 sınırında hareket etti.

Euro/dolar paritesi, önceki kapanışa göre yüzde 0,10 azalarak 1,1906 seviyesinden işlem görürken, dolar/yen paritesi yüzde 0,10 artışla 110,40 seviyelerinde dengelendi.

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 8,75 seviyelerinde işlem gördü.

Dün, yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,3 artışla 8,7695'ten tamamladı.

Dolar/TL, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 10.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,3 altında 8,7475'ten işlem gördü.

Önceki kapanış seviyesine göre euro/TL, yüzde 0,4 azalışla 10,4168'den, sterlin/TL de yüzde 0,6 değer kaybıyla 12,1457'den satıldı.

Dolar endeksi ise önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 92 seviyesinde seyretti.

Analistler, ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell ve iki Fed üyesinin bugün yapacakları konuşma öncesi gelişmekte olan ülke para birimlerinin Fed'in toplantı kararından bu yana yaşanan kayıplarını kısmen telafi ettiklerini söyledi.

Dolar endeksinin önemli direnç kabul edilen 92 seviyesinin üzerinde kalıcı olmayışının dolar kurundaki değer kaybında etkili olduğunu aktaran analistler, yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşılamasında kat edilen yolun da dolar kurunu baskıladığını bildirdi.

Gün ortasında uluslararası piyasalarda saat 13.00 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,1890, sterlin/dolar paritesi 1,3880 ve dolar/yen paritesi 110,4 düzeyinde seyretti.

İstanbul serbest piyasada dolar 8,7330 liradan, euro 10,3850 liradan satıldı.

Gün sonunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 8,7141 lira, satışta 8,7490 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 8,7436 lira, satışta 8,7787 lira olarak belirlemişti.

Uluslararası piyasalarda, saat 18.15 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,19077, sterlin/dolar paritesi 1,3927, dolar/yen paritesi de 110,72  düzeyinde seyretti. Yurt içinde serbest piyasada da TL karşısında bugün yüzde 1'ün üzerinde değer kaybeden dolar 8,6711, euro 10,3300 ve sterlin 12,0829 seviyesinden karşılık buldu.

Bitcoin yaklaşık 5 ay sonra ilk kez 30 binin altında

TL karşısında kurlarda düşüş hızlandı

EMTİA PİYASALARI

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 75,19 dolardan işlem gördü.

Dün 74,94 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 74,90 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.58 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,39 artışla 75,19 dolardan işlem gördü. Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 73,25 dolardan alıcı buldu.

Gün içinde 75,27 dolara kadar ulaşan Brent petrolün varil fiyatı 26 Nisan 2019'dan bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Fiyatların yükselişinde, küresel petrol talebinde hızlı toparlanmaya yönelik iyimser beklentilerin güçlenmesi etkili oluyor.

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından en çok etkilenen ülkelerden Hindistan'da vaka sayıları düşmeye devam ediyor. Hindistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 42 bin 640 yeni vaka tespit edildi. Dünyanın en büyük üçüncü petrol ithalatçısı ülkede günlük vaka sayısı son 3 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da yaklaşık 3 aydır süren "Kapsamlı Ortak Eylem Planı (KOEP)" olarak adlandırılan İran nükleer anlaşmasının tam olarak uygulanması ve ABD'nin anlaşmaya dönüşünün ele alındığı görüşmelerde planlanan 10 günlük aranın İran petrolünün dönüşüne ilişkin endişeleri hafifletmesi ise fiyatların yukarı yönlü hareketini destekliyor.

İran'da 18 Haziran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanan muhafazakar İbrahim Reisi, dün başkent Tahran'da düzenlediği basın toplantısında, kendi hükümetinde dış siyasetin nükleer anlaşma ile sınırlı kalmayacağını belirterek, ABD Başkanı Joe Biden ile görüşüp görüşmeyeceği yönündeki soruya ise "Hayır" cevabını verdi.

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Viyana Ofisi Nezdinde Daimi Temsilcisi Mikhail Ulyanov ise pazar günü, görüşmelerde bir sonraki toplantı için tarafların 10 gün sonra bir araya gelebileceklerini ancak şimdiden tam tarih verilemediğini ifade etmişti.

Brent petrolde teknik olarak 75,29 ile 75,78 dolar aralığının direnç, 74,80 ile 74,31 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği belirtiliyor.

Altının gram fiyatı, güne düşüşle başlamasının ardından 500,1 lira seviyesinde işlem gördü.

Dolar kuru ve altının ons fiyatındaki yükselişin etkisiyle dün 504,4 liraya kadar yükselen gram altın, günü de önceki kapanışın yüzde 1,4 üzerinde 502,8 liradan tamamladı.

Bugüne düşüşle başlayan altının gram fiyatı, saat 10.45 itibarıyla önceki kapanış seviyesine göre yüzde 0,5 azalışla 500,1 liradan işlem gördü. Çeyrek altın 815 lira, Cumhuriyet altını da 3.326 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı, dün dolar endeksindeki gevşemenin desteğiyle yüzde 1,1 artarak 1.783 dolardan günü kapatırken, önceki kapanışın yüzde 0,2 altında 1.779,6 dolardan alıcı buldu.

Analistler, piyasaların her türlü açıklama ve veriye karşı duyarlılığının arttığını, yatırımcı beklentilerinin şekillenmesi sürecinde piyasalarda yaşanan oynaklığın bir müddet daha gündemde kalabileceğini söyledi.

Analistler, yatırımcı beklentilerindeki belirsizliğin devam etmesinin altının ons fiyatında da yön arayışını zorlaştırdığını vurgulayarak, teknik açıdan ons altında 1.770 doların destek, 1.800 doların direnç konumunda bulunduğunu ifade etti.

Gün ortasında İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 499,50 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 3.311,00 lira oldu.

Altının onsu uluslararası piyasalarda yüzde 0,01 artışla 1.783,0 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı ise yüzde 0,4 azalışla 73,9 dolardan işlem gördü.

Gün sonunda Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) en düşük 498 bin 130 lirayı, en yüksek ise 502 bin 500 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,6 azalarak 498 bin 130 liradan tamamladı.

İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 802,00 lira, Cumhuriyet altını 3.282,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 1,4 azalışla 495,00 liradan işlem gördü.

Altının onsu, uluslararası piyasalarda saat 18.15 itibarıyla 1.780 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, yüzde 0,03 düşüşle 74,88 dolardan işlem gördü.

Hedge fonlar emtiaları terk ediyor

Emtiadan kaçış!

VADELİ PİYASA

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) haziran vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yükselişle başlamasının ardından 1.527 puanda dengelendi.

Haziran vadeli endeks kontratı, en yüksek 1.528,00 puanı görmesinin ardından önceki normal seans kapanışının yüzde 0,3 üzerinde 1.527,00 seviyesinden işlem gördü.

Dün dalgalı bir seyir izleyen endeks kontratı, küresel pay piyasalardaki satış baskısına karşın 1.505 seviyesinden bulduğu destekle yükselişe geçti ve normal seansı önceki kapanışa göre yüzde 0,6 artışla 1.522,25 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında da yükselişini sürdürerek 1.525,25 puana çıktı.

Teknik açıdan endeks kontratında 1.500 ve 1.470 puanın destek, 1.550 seviyesinin direnç konumunda olduğunu aktardı.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • shortçu22 Haziran 2021 13:11

    borsa kafayı kaldırdıkça satacaksın. short dönemindeyiz.

  • Borsacı Osman22 Haziran 2021 10:46

    Yukarı taşıyacak hacim malesef yok,alımlar cılız ve hisse bazlı,birde mantar gibi türeyen halka arzlarda kalan ciddi bir kesim var kımıldamaları imkansız aynı şekilde yukarıdan diğer hisselerde de maliyetlenmiş yatırımcı var doğal olarak hepsi hareketsiz,bunca halka arzı dışarıdan gelenler almadı zaten bir çoğu borsada olanlar aldı yani ekstra bir para girişi yok,eğer 1400 seviyesini geçip uzaklaşamazsak kesinlikle ciddi manada şelale yeriz,1370 son çıkıştır…!