E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa İstanbul’da Smartiks Yazılım gongu çaldı---

Borsa İstanbul’da Smartiks Yazılım gongu çaldı

Borsa İstanbul’da Smartiks Yazılım gongu çaldı
16 Mayıs 2019 - 10:07 borsagundem.com

Halka arzın ilk gününde gelen rekor taleple kapışılan Smartiks Yazılım hisseleri “SMART.E” koduyla işlem görmeye başladı. Hisseler açılışı primli yaptı...

SERAP SÜRMELİ - BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’da gong bu sabah Smartiks Yazılım için çaldı.

2019’un ilk ve rekor taleple halka arzı olarak sermaye piyasalarına imzasını atan Smartiks Yazılım hisseleri, “SMART.E” kodu altında Borsa Anapazarı A Grubu’nda 2.50 TL’den işlem görmeye başladı. Halka arzda 2.42 TL’den yatırımcılarla buluşan hisse, güne primli girdi.

Geçtiğimiz hafta 9-10 Mayıs tarihleri arasında birincil piyasadan satış yöntemiyle halka arz edilen, ilk gün 12 milyon 450 bin adet hisseye gelen 32 milyon taleple borsaya müthiş bir giriş yapan Smartiks Yazılım için Borsa İstanbul İstinye Yerleşkesi’nde tören düzenlendi. Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcıları Enes Ergun ile Ali Ömürbek’in eşlik ettiği törende Verusa Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ünal, Smartiks Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Karahanoğlu, Smartiks Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Alper Utkan Şanda, Smartiks Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Tevfik Başkaya, Smartiks Mali ve İdari İşler yöneticisi Süer Civelek ‘başlangıç’ gongunu birlikte çaldı. Geniş katılımlı töreni Smartiks Yazılım ailesinin tüm üyeleri izledi.

Genel Müdür Serkan Karahanoğlu, “Smartiks olarak Ana Pazar’da olmak gurur verici. Bu aldığımız güçle yurt dışı yatırımlarımızı daha da artacak” dedi.

BİR AY BOYUNCA FİYAT İSTİKRARI UYGULANACAK

Borsada sert düşüşün devam ettiği bir zamanda Smartiks’e iki buçuk kata yakın talep gelmesi borsa çevrelerinde büyük başarı olarak yorumlandı..

Bugün itibarıyla sürekli işlem yöntemiyle işlem görmeye başlayan Smartiks hisselerinde bir ay boyunca fiyat istikrarı uygulanacak.

23 PROJEYE 30 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Yazılım sektöründe 13 yıldır faaliyet gösteren Smartiks, Türkiye’nin önde gelen telekom, finans ve sigorta firmalarına hizmet sunuyor. Şirketin en büyük avantajı ise müşteri devamlılığının yüksek olması.

Yeni projelerde TÜBİTAK ile işbirliği yapmayı tercih eden Smartiks, yazılım geliştirme uygulamalarını Ar-Ge merkezi projeleri olarak ele alarak yeni çözüm ve projeleri Teknokentlerde hayata geçiriyor. Smartiks’in 31.12.208 tarihine kadar toplam 23 yazılım projesi için gerçekleştirdiği yatırım ve harcama miktarı 29 milyon 758 bin lirayı buluyor.

Bu yatırımların da yüzde 63’ünü kendi öz kaynaklarından karşılamış olması önemli bir ayrıntı olarak gösteriliyor. Smartiks, ayrıca Ar-Ge faaliyetleri ile ilgili yaptığı TÜBİTAK projelerine ilişkin olarak hibe şeklinde teşvikler almaya devam ediyor. Şirket ayrıca geliştirdiği projeler için devlet teşvikleri ve yardımlarından da en üst düzeyde yararlanıyor.

YURTDIŞI YATIRIMLARLA BÜYÜYOR

Dubai’deki ofisi 2017 yılının ikinci yarısında faaliyete geçirerek bölgedeki fırsatlardan pay almayı hedefleyen Smartiks, 26 Mart 2018 tarihinde Silikon Vadisi’nde Smartiks Corp adı altında faaliyet gösterecek yeni bir şube açtı. Kısa sürede yurtdışı operasyonlarda 5 milyon liranın üzerinde satış gerçekleştirmeyi başardı.

2018 yılını 6 milyon 68 bin lira karla kapatan Smartiks Yazılım’ın aktif toplamı 43 milyon 668 bin lira seviyesinde bulunuyor. Şirket geçen yılın ortalarında ETS Ersoy Turistik Servisler A.Ş ile insan kaynakları ve bulut sözleşmesi imzaladı.

VERUSA GRUBU BÜYÜK BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATTI

Başarılı halka arzlarla tanınan Verusa Grubu, Smartiks Yazılım ile başarılı bir halka arz daha imza atmış oldu. Verusa Grubu’nun geçen yıl halka arz ettiği Kafein Yazılımı da yoğun taleple karşılaşmıştı. Kafein Yazılım’dan sonra da hiçbir halka arz gerçekleşmemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • adnan16 Mayıs 2019 18:38

    massallah 2.90 tavan helal olsun boyle sirketlere buyuk alkis iste bunlara yatirim yapilir..sahipleri insanlarin vatandasin parasini emegini onemsiyor..milleti becerme pesinde degiller..cok da guzel fiyattan arz oldu.alanlara bol kazanclar guzel yatirim hissesi

  • harun16 Mayıs 2019 14:22

    tam halka acilma zamani bence secimden sonra piyasalar canlanir 86 binden piyasaya acilmicaksin ne zmaan acilacaksin???

  • Sdk16 Mayıs 2019 13:47

    Krizde halka açılmak?... İlginç..

  • guney16 Mayıs 2019 13:42

    Arkadaslar bir sirketi alirken once sahiplerine sonra sirketin icine bilancolarina ve en son spegine bakacaksin:) sahipleri saglam sirketin ici dolu bilanco saglam speginide zamanla tanicaz artik.burdan alma sebebim ucuz fiyatlar olmasi..kafein 4.50 den acilmisti biraz yuksekti ama bu hisse uygun acildi..o yuzden talep patlamasi yasandi..yaturimlik hisse gercekten orta vadede gercek degerlerini bulur

  • id17 Mayıs 2019 19:08

    speğini gördük bugün. metronun arz işlemini yaptığı hisseden ne beklediysek

  • yassmin16 Mayıs 2019 13:39

    Evet ilk gun ve massallah hisse yuzde 17 ile kapadi ilk yariyi..birileri aliyor fena cunku uygun fiyatlar bilanco bazinda guzel bir sirket..sektor saglam..piyasalar duzeldiginde ve 6 aylik bilancolardan sonra gercek degerlerine ulastirirlar.

  • Sait17 Mayıs 2019 06:12

    2 gun sonraki fiyatlari bi gorelim aceleye gerek yok.

  • gumus16 Mayıs 2019 13:37

    2018 bilancosu saglam gercekten nasil bu kadar ucuz acildi anlamis degilim..halka arzda 34 milyon hisse fazla talep gelmis bu donemde hemde..orta ve uzun vadede muthis yatirimlik hisse..zaten kafein den belli borsalar nerelere indi ama kafein hissesi canavar gibi duruyor.verusa grubu omurgali hisseler cikariyor

  • erdi16 Mayıs 2019 13:35

    bugun hisseyi izledim..toplama pesindeler gibi gayet uygun fiyatlar buralar borsa zaten dipte 3 lira alti yazilim hissesini tutmazlar.6 milyon kar var 2018. 6 aylikta sermayesi kadar kar aciklayabilir bu da hisse fiyatina yansir..

  • aydin aydin16 Mayıs 2019 12:19

    Guclu bir sirket gercekten yazilim sektoru her zaman is yapar ornekleri var..

  • erol aydin16 Mayıs 2019 12:17

    Saglam sirket massallah sektorunde onde gelenlerden sahipleri guclu kafein zaten avrupa devi hisse de ucuz acildi gercekten guzel bir yatirim hissesi...