E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da satış baskısı yavaşlayarak devam edecek---

Borsa İstanbul'da satış baskısı yavaşlayarak devam edecek

Borsa İstanbul'da satış baskısı yavaşlayarak devam edecek
02 Haziran 2016 - 10:17 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi

Hisse senedi ve emtia piyasalarındaki satışlar devam ediyor. Beklentilerden güçlü gelen ABD imalat sanayi verileri satış baskısını tersine çevirmek için yeterli olmadı. Küresel büyüme ile ilgili endişelerin arttığı bir ortamda Fed’in faiz artışının öne çekilmesi piyasaları tedirgin ediyor.
Ancak bu defa küresel risk iştahındaki bozulma dolardaki sert bir yükselişten ziyade devlet tahvili faizlerinde ve birinci sınıf şirketlerin borçlanma maliyetlerinde bir düşüşle fiyatlanıyor. Son dönemde yaşanan yükselişe rağmen DXY dolar endeksi 2014, 2015 yıllarında gördüğü tepe noktasının oldukça altında seyrediyor.
Borsa İstanbul küresel risk iştahındaki bozulmadan payına düşeni fazlasıyla aldı. Yaşanan politik şokun da etkisiyle MSCİ Türkiye Mayıs başından beri gelişmekte olan piyasaların %10, gelişmiş piyasaların %14 gerisinde kaldı. Yerleşik yatırımcının 8,4 milyar dolarlık DTH bozdurması ve küresel faiz oranlarındaki gerileme tahvil piyasasında ve Türk lirasındaki kayıpların daha sınırlı olmasını sağladı.
Türkiye piyasalarındaki satıcılı seyrin önümüzdeki günlerde devam etmesini bekliyoruz. Asya piyasalarında ve ABD vadeli piyasalarındaki kayıplar Borsa İstanbul’da satış baskısının yavaşlayarak da olsa süreceğini gösteriyor. Ancak bugün yapılacak ECB toplantısı ve Cuma günkü ABD tarım dışı istihdam verisi öncesinde piyasalarda sert bir hareket beklemiyoruz.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 02.06.2016

 

Günün önemli şirket haberleri - 02.06.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)