E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da riskler devam ediyor---

Borsa İstanbul'da riskler devam ediyor

Borsa İstanbul'da riskler devam ediyor
29 Temmuz 2015 - 09:07 borsagundem.com

Borsa İstanbul jeopolitik riskler nedeniyle düşüşe trendinde

''Jeopolitik risklerdeki artış nedeniyle son bir haftadır düşüş trendinde olan BIST-100 endeksi, dün NATO’dan Türkiye lehine gelen açıklamalar ve siyasi parti temsilcilerinden hükümet kurulmasına yönelik ılımlı mesajların etkisiyle yükseliş gösterdi. İlk seansa alıcılı bir açılışla başlayan endeks, NATO’nun terör örgütleriyle mücadele konusunda Türkiye’nin yanında olduğuna dair açıklamalar yapması ve siyasi partilerden hükümet kurulmasına destek verebileceğine dair söylentiler ile yükselişine devam etti. Gün içinde en yüksek 78.729 seviyesine yükselen BIST-100 endeksi, öğleden sonra gelen kâr satışlarıyla günü %0.87 artışla 78.024 seviyesinden kapattı. Piyasalardaki olumlu hava ile Türk Lirası değer kazandı ve Dolar/TL kuru 2.75 seviyesinin altına geriledi.

Dün ABD’de başlayan FOMC toplantısında alınacak kararlar bugün yurtiçi piyasalar kapandıktan sonra açıklanacak olup, FOMC kararlarına yönelik beklentiler piyasalar üzerindeki en önemli gündem maddelerinde biri olacak. FOMC toplantısında herhangi bir faiz artışı beklememekle birlikte, Eylül ayındaki toplantı için verilebilecek mesajların yatırımcılar tarafından takip edileceğini düşünüyoruz.

Bugün yurt içinde veri akışı sakin. Yurt dışında ise ABD MBA Mortgage Başvuruları ve Bekleyen Konut Satışları açıklanacak. Ayrıca akşam saatlerinde Temmuz ayı Fed Açık Piyasa Komitesi toplantısı sonlanacak. Fed’in mevcut para politikasında herhangi bir değişikliğe gitmesini beklemiyoruz.

Bu sabah Dolar/TL kuru bir miktar geri çekilme ile 2.76 seviyelerinde. Asya piyasaları karışık, ABD vadelilerde ise hafif satıcılı bir seyir hakim. Bugün BİST-100 endeksinin yatay bir açılış yapmasını bekliyoruz. 60 dakikalık grafiklerde pozitfi uyumsuzluklar devam ediyor olmasına ragmen gelen tepki hareketleri satış fırsatı olarak kullanılmaya devam ediliyor. Tepki hareketlerinin bir trende dönüşmesi için öncelikle 79.500 düşüş trend üst bandının ve 80.000 yatay direnç seviyesinin üzerinde kapanış görülmesi gerektiği fikrimizi yeniliyoruz. Aksi takdirde dün olduğu gibi yükselişler satış fırsatı olarak kullanılmaya devam edilecektir. Aşağıda ise Pazartesi görülen en düşük seviye 77.200 takip edilecek. Bu desteğin altında 76.500 öne çıkıyor. 76.500 aşağısında panik havası artacak olup satışların sertleşmesine neden olabilir. Dolar/TL kuruna baktığımızda ise 2.7450 üzerinde kalındığı sürece alım iştahı devam edilecek olup bu alım iştahı endeksteki satış baskısının devam etmesine neden olabilir. Mevcut durumda pozisyonu olan yatırımcılar 76.500’ü stop belirleyerek pozisyonlarını koruyabilir. Yeni pozisyon açmak için ise bir miktar daha beklenmesi gerektiğini düşünüyoruz.''

GEDİK YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)