E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa İstanbul'da önemli destek 84.000'de---

Borsa İstanbul'da önemli destek 84.000'de

Borsa İstanbul'da önemli destek 84.000'de
03 Aralık 2014 - 08:57 borsagundem.com

BİST'de kısa vadeli görünümde ise devamlılığa işaret eden ters bayrak formasyonu oluşmuş durumda

Ziraat Yatırım Menkul Değerler tarafından hazırlanan sabah stratejesi raporu:
   
"Dün, bankacılık endeksindeki sert düşüşün de etkisiyle BIST100, petrol kaynaklı iyimser havanın önemli ölçüde fiyatlanması ve kar realizasyonları sonrasında %1,43 oranında değer kaybı yaşayarak 85bin seviyesinin hafifi altında kapattı.

Bugün ABD'den açıklanacak özel sektör istihdam verisi ve Cuma günkü tarımdışı istihdam öncesinde, FED başkan yardımcısı Stanley Fisher'in düşük petrol fiyatlarının ABD ekonomisine destek verebileceğine yönelik açıklamaların da etkisiyle de Dolar endeksi küresel çapta değer kazandı.

Dolar'ın güç kazanmasına bağlı olarak USDTRY'de 2,23'ün üzerinde seyretmesi endeks üzerinde baskı yarattı. USDTRY için 2,2420 direnç seviyesi olarak takip edilebilir. Lira  için önemli gelişme ise TSİ 10:00'da açıklanacak Kasım ayı enflasyon rakamları (beklenti: 0,28 aylık) olacaktır. Beklentilerin altında kalacak bir rakam kurda tekrar bir gevşeme eğilimine neden olabilir. Aynı şekilde endeks tarafına da olumlu yansıması beklenebilir.

Diğer taraftan, endeksin orta vadeli yükselen trendin hafif altına sarktığını ve mum çubuklar ile  kısa vadeli teknik göstergelerin olumsuz bir görüntü sergilediğini belirtelim. Kısa vadeli görünümde ise  devamlılığa işaret eden ters bayrak formasyonu oluşmuş durumda. Endeksin 85.200 seviyesinin altında kalarak formasyonun teyit edilmesi durumunda 84 bin hedeflenebilir gözükmekte. Ek olarak, yurtdışı piyasalarda ise karışık bir görüntü hakim.''

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)