E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da işlem saatleri değişiyor mu?---

Borsa İstanbul'da işlem saatleri değişiyor mu?

Borsa İstanbul'da işlem saatleri değişiyor mu?
10 Ekim 2016 - 20:43 borsagundem.com

Borsa İstanbul'un seans saatlerinin yeniden düzenlemesi konusunda sektörün görüşlerini almasının ardından gözler aracı kurumlara çevrildi

Borsa İstanbul'dan aracı kurumlara gönderilen anket formunda, 30 Ekim 2016 tarihinden itibaren başlayacak yaz saati uygulaması kapsamında seans saatlerinde değişiklik talepleri soruldu.

7 Ekim tarihine kadar aracı kurumların anket formlarını Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği'ne göndermesi gerekiyor. Konuştuğumuz aracı kurum temsilcilerinden bazıları saatlerin aynı kalması yönünde görüş bildirdiklerini, bazıları ise işlemlerin 1 saat geç başlayıp bitmesi yönünde taleplerinin olduğunu belirtti.

BloombergHT'nin sorularını yanıtlayan TSPB Başkanı İlhami Koç, seans saatlerinin 24 saate çıkarılması gerektiğini söyledi.

Teknolojiyle beraber mesai saatleri içerisinde iş yapma kavramının yavaş yavaş değiştiğini kaydeden Koç, "Seans saatlerini yavaşça uzatmak, daha ileride de mesai saatlerinin dışına çıkıp 24 saate doğru gitmek gerekiyor. Anket yaptık, sonucu ne çıkacak bilmiyorum ama belki bunun vesilesi olur" diye konuştu.

"TÜM FİNANSAL İŞLEMLERİN SAATLERİ DEĞİŞEBİLİR"
Deutsche Securities Türkiye Genel Müdürü Albert Krespin ise tüm finansal işlem saatlerinin değişebileceğine dikkat çekti.

Türkiye'de işlem yapan yoğun miktarda uluslararası yatırımcı grubu olduğunu kaydeden Krespin, beklentisinin seans saatlerinin 1 saat geç açılıp 1 saat geç kapanabileceği yönünde olduğunu söyledi.

Krespin sözlerini şöyle sürdürdü: "Hisse senedi ya da bono piyasasında bunun takası, gün sonu işlemleri vs. dikkate aldığınızda sonraki aşamada etkileyen süreçleri var örneğin ETF piyasası belki daha geç kapanmak zorunda kalabilir, takas saatleri daha ileri alınabilir. Tüm bunlar Türkiye'ye yoğun şekilde yatırım yapan ve asıl kaynağın geldiği uluslararası yatırımcıya daha yakın durabilmekle ilgili bir şey. Açılış tarafında da risklere daha hızlı müdahale edebilmek için biraz daha geç açılmakta fayda olabilir. Bu konuda Borsa İstanbul'un sektörden görüş topladığını biliyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • abalı11 Ekim 2016 22:17

    betası bir türlü pozitif olmayan,çalışan sayısı azaldıkça çalışma saati artan bir sektör başka bir örnegi yok

  • abalı11 Ekim 2016 21:10

    iş avrupayi olsun ama gelirler asya dan başka bir arzunuz varmı sayın albert

  • abalı11 Ekim 2016 20:58

    bu sektörde çalışan hangi yönetici 50 dk da öğlen yemeğinden işine geliyorki bunlar akşam için çalışanını düsnsün onlar için akşam kac olsa ne fakederki marabalar çalışsın

  • KİME ? NEYE FAYDA ?11 Ekim 2016 16:05

    Halka sordunuzmu kardeşim siz yaz kış saati ugyulamasından rahatsız mısın bu uygulamayı kaldıralım mı diye ? Yok neymiş insanların kafası karışıyormuş da bu uygulamadan Yahu saatler değişmeden günler öncesinden heryer bangır bangır söylüyor şu gün saatler değişicek diye. Bir iki istisnayı genele yayamazsınız. Bu saatleri değiştirmemin nedeni ELEKTRİK ŞİRKETLERİNİN lobi çalışmaları olmasın mı arkadaşlar nedersiniz? Sonuçta daha fazla elektrik harcanacak bu da bu elektrik üretip satan şirketlerin işine yarayacak.. Yoksa kafası karışan vatandaş söylemi bahanenin zırvanın ta kendisi...

  • HAVANDA SU DÖVMEK11 Ekim 2016 15:46

    Bırakın ŞEKLİ değiştirmeyi İÇERİĞE bakın. İçeriği değiştirmeyi çalışın. Ülkenizin yatırımcıyı cezbeden bir hikayesi yoksa, borsası bu kadar sığ sa 24 saat açık olsanız ne fayda. Saatler uzayınca kazançlardamı arttacak zannediyorsunuz. Şirketlerin karları mı artacak? Temettü vermeyen şirketler temettü vermeye mi karar verecek mesala ? Herşey para değil birazda yatırımcı ve çalışan psikolojisini düşünün. Yan gelip yatan müşteriyle muhattap olmayan sadece canlı yayına çıkan tepe yöneticilerinin psikolojisini değil ama.

  • Çalışan11 Ekim 2016 12:48

    Bu anketleri yaz saati uygulamasının bitirilmemesi konusunda yapsaydınız ya.

  • Dealer11 Ekim 2016 12:46

    Saatleri uzatın, işlem altyapısını da entegre edin ok. Amerika ve Avrupa ile uyumlu olalım ok. Ama yapıyorsanız her konuda yapın. Çalışanların özlük haklarını da eşitleyin o ülkelerdeki meslektaşlarıyla eşit derecede haklar sunun. Aksi takdirde yapılan sadece açgözlülüktür bencilliktir. Yabancılar istiyor diye utanmasanız çalışanı aç susuz uykusuz bırakacaksınız 3 kuruş maaşla. Yeter artık ölümü gösterip sıtmaya razı etmekten bıkmadınız mı hala? İnsanız biz insan!!!

  • Sektörden11 Ekim 2016 12:20

    2 senedir işlem saatlerini uzattıkça uzattılar, ne oldu sonuç? Arttı mı geliri aracı kurumların? Tam tersi azaldı, azalmaya devam ediyor. Asıl sorun kaynaklarına hiç kimse bakmıyor, hiçbir faydası olmayacak, zaten azalmış ve bıkmış durumdaki çalışanlara daha fazla yük bindirmekten başka hiçbir işe yaramayacak nafile girişimler.

  • Osman Ertokuş11 Ekim 2016 11:37

    Sabah 11 de açılsın akşam 19.00 da kapansın öğle arası öğleden sonra 15.00-16-30 arası olsun dünya ile daha iyi entegre oluruz.

  • başkan ilhami11 Ekim 2016 10:32

    sizde birlikte 19:30 a kadar oturacak mısınız eş zamanlı. birlik personeline anket yapın önce. eş zamanlı tümkurumlar açık kalmalı. borsa takasbank spk bankalar birliği borsagündem herkes !!!

  • yabancı yatırımcı11 Ekim 2016 09:19

    Yeni (!) BISTECH sisteminde bile normal bir gunun operasyonu 19:30 dan once asla bitmiyorken uzayacak seanslar calısan icin kabus olur.

  • YETER ..11 Ekim 2016 08:26

    Herşey para değil, çalışanın yatırım yapanın psikolojisi ile oynamayın.YETER..

  • Tuzu kuru 10 Ekim 2016 23:29

    Albert sana guzel hersey Insanlar evine ne zaman gidecek Takasbank spk bist personeli ayni saatte calisacak mi Bunu dusundunuz mu

  • Dilaver10 Ekim 2016 23:26

    Kurumlar zaten maaşları kısmışlar tamamen köle düzeni gelecek tuzu kurulara yine bisey olmaz

  • Hadi be10 Ekim 2016 23:05

    Fazla mesai vericen mi Servisler kacta kalkacak ey bankalar birligi Takascilar operasyon IT kacta evine gidecek Nerde yasiyorsunuz Hersey para degil

  • SERDAR 146310 Ekim 2016 22:56

    EVET KÖR HAVUZ VE BİLGİLERİN LİSANSLİ SATİLARAK ÖZELLİKLE KÜÇÜK YATIRIMCIYI EZEN SOYAN SİSTEMİN KALDİRİLARAK HEM MEVCUT KY HEMDE YENİ KATİLMAK İSTEYEN YATİRİMCİLARİN ÖNÜNDEKİ SORU İŞARETLERİ GİDERİLMELİ. BORSA VERİLERİNİN SATİLMASİ VE 15 DK GEÇ VERİLMESİ NE DEMEK NE DEMEK SPK BİST YÖNETİCİLERİ?

  • alan satan..10 Ekim 2016 22:10

    kör havuz acilen kalksın. fötö cüler koydu bu kuralı..

  • Burhan Akel10 Ekim 2016 21:39

    Öğle arası çok kısa oldu en bir buçuk saat olsun binlerce çalışan var öğle yemeğini zor yiyoruz.

  • Reis10 Ekim 2016 21:35

    Saatlerden once soygun zihniyet değişmeli.Açığa satis.

  • Velhasıl10 Ekim 2016 20:49

    Yine yabancıların dediği olur.