E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa İstanbul'da gong Yükselen Çelik için çaldı---

Borsa İstanbul'da gong Yükselen Çelik için çaldı

Borsa İstanbul'da gong Yükselen Çelik için çaldı
14 Kasım 2019 - 12:15 borsagundem.com

Gelen rekor taleple kapışılan Yükselen Çelik hisseleri “YKSLN” koduyla işlem görmeye başladı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’da gong bu sabah Yükselen Çelik için çaldı.

Vasıflı çelik sektörünün 43 yıllık köklü markası Yükselen Çelik’in halka arzı bireysel ve kurumsal yatırımcıların yoğun ilgisiyle başarılı bir şekilde tamamlandı. Türkiye’nin önde gelen aracı kurumlarından Gedik Yatırım’ın liderliğinde, 27 konsorsiyum üyesi aracılığıyla gerçekleştirilen halka arzda toplam 1.744 yatırımcıdan 191.533.237,20 TL tutarında, 35.469.118 lot talep toplandı.

Bugün geçekleşen Yükselen Çelik halka arz gong töreni, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun, Yükselen Çelik Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk, Yükselen Çelik CEO'su Barış Göktürk, Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

“BU SENE HALKA ARZI GERÇEKLEŞEN 5 ŞİRKET”

Borsa İstanbul Genel Müdür Yardımcısı Dr. Korkmaz Enes Ergun, törendeki konuşmasında, Yükselen Çelik'in bu sene Borsa'da işlem görmeye başlayan beşinci şirket olduğunu anımsatarak, bu sene halka arzı gerçekleşen 5 şirket ile şirketlere 231 milyon TL kaynak sağlandığını dile getirdi.

Yükselen Çelik Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Göktürk, 65 yıllık aile deneyimi ve Türkiye'nin 43 yıllık köklü vasıflı çelik tedarikçilerinden biri olan Yükselen Çelik'in, bugünlere kolay gelmediğini anlattı.

Geldikleri yerin kıymetini bileceklerini söyleyen Göktürk, vasıflı kalıp çeliğinde yüzde 14'lük payla, pazarın öncü markalarından biri olduklarını bildirdi.

Yükselen Çelik halka arzına liderlik eden Gedik Yatırım Genel Müdürü Metin Ayışık ise son 2 yıldaki halka arzlarla ilgili bilgi verdi.

2018 yılında 9 şirketin halka arz olduğunu, toplamda 5,4 milyar TL'lik halka arz büyüklüğüne ulaşıldığını belirten Ayışık, "Ama 2018'in ikinci yarısında başka halka arz olmadı. Bu yıl ise, bugüne kadar 231 milyon TL civarında bir rakam görüyoruz. Halka arzın önündeki engellerin kaldırılmasını ve halka arzın özendirilmesini önemli buluyoruz." diye konuştu.

"BORÇLANARAK DEĞİL, HALKA ARZ OLARAK BÜYÜMEK İSTİYORUZ"

Yükselen Çelik Üst Yöneticisi (CEO) Barış Göktürk de firmanın sermaye artırımından sağlayacağı kaynakla katma değerli ürün gamını genişleteceğini bildirdi.

Halka arz ile daha şeffaf, kolay, nitelikli olacaklarını dile getiren Göktürk, bu halka arzın vasıflı çelik sektöründe ilk olduğunu, diğer firmalara da örnek olacağını söyledi.

Göktürk, bankalara borçlanmanın en kolay yol olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Biz uzun soluklu plan yapan bir aileyiz. Günlük hisse fiyatına bakmamanızı, bizi uzun soluklu değerlendirmenizi, kalıcı ve sürdürülebilir büyüme sağlamaya çalıştığımızı anlamanızı umuyorum. Bundan sonra sermaye piyasalarıyla birlikte büyüyeceğiz. Türkiye'de çoğu şirket bankalara borçlanarak büyüme yolunu seçiyor ve sonrasında halka arzla borç kapama yoluna gidiyorlar. Biz borçlanarak değil, halka arz olarak büyümek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

“HEDEFİMİZ CİROMUZU YEDİ YIL İÇİNDE 1 MİLYAR TL’YE TAŞIMAK”

Yükselen Çelik CEO’su Barış Göktürk, gong töreni sonrası borsagundem.com’a konuştu...

"Hissenin yüzde 60’ı kurumsala, yüzde 40’ı bireysel yatırımcıya gitti. Dolayısıyla biz hissenin iyi performans ve yılsonunda hedefimiz ciro bazında 165 milyon TL ve yüzde 19 civarında net kar bekliyoruz.

En büyük hedefimiz şu anda 165 milyon TL olan ciromuzu yedi yıl içinde 1 milyar TL’ye taşımak. Ama bunu yaparken de sürdürülebilir kar oranını yüzde 16’nın altına asla düşürmemek için elimizden geleni yapacağız.

İnanın hisseye gelen talep benim beklediğimin bayağı üstünde oldu. Özelikle kurumsal yatırımcının aşırı ilgisinin olması, emeklilik fonlarının çok fazla hisse alması ve yurtdışından çok ciddi talep gelmesi bizim için çok pozitif.

Buradan yatırımcılarımıza şunu söylemek istiyorum,  günlük hisse fiyatına kısa vadeli bakmasınlar. Bizi lütfen uzun soluklu değerlendirsinler. Bunlar nereden gelmiş, nereye gidecekler bir baksınlar. Eğer bunu anlarlarsa uzun vadede yatırımcının bizden zarar etme ihtimali bana göre yok."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 21,72
En Yüksek: 22,72
En Düşük: 21,58
Değişim -2,60 %
FK: 49,21
PD / DD: 6,40
İşlem Hacmi 20.178.736
Toplam Adet: 918.370
Ağırlıklı Ort.: 22,00
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Trakyali01 Aralık 2019 22:20

    Bana gire 4.95 olmalıydı halka arz. Oralardan almak ve 3 yılı beklemek lazım. Ağır ve emin adımlarla ilerlicektir.

  • Hülya Alptekin 15 Kasım 2019 22:11

    Üretimin olmadığı bir ülkede ne anlatmaya çalışırsanız çalışın hepsi boş.

  • İ.s15 Kasım 2019 15:12

    Bugün 2.gün hisse düşüşte,yatırımcıya güven verin.

  • S, doğan15 Kasım 2019 11:37

    Yine birisi pastayı yer küçük yatırımcı silkeleme yapılır 3,5, sene bekle dur. Petkim öyle Tekfen öyle Adana a,b, öyle Ersu öyle daha kaç tane var Reis.

  • cCcihaD 15 Kasım 2019 08:47

    daha 7yil içinde 1milyara ulaşacaksa ölme eşşeğim ölme

  • vatandaş14 Kasım 2019 20:36

    200 tl den arz olan hisseler biliyorum  3 tl de sürünüyor. ver gazı ver yersen

  • b.kemancı 14 Kasım 2019 18:49

    adamların hissesiçıktı ama hiç bi teletexde yok trt seni ne yapmak lazım acaba hiç bir site koymamış ayıp be görmeden işlem yaptık .

  • cCcihaD 15 Kasım 2019 08:50

    kaç yılma gelmişiz daha teletex ile takip mi ediyorsun. 15yil önce deseydin tmm bu zamanda elinde akıllı Tlf nün yoksa napcan borsayı hisseyi

  • Borsacı14 Kasım 2019 22:11

    Ziraatborsa uygulamasından takibini yapabilirsiniz

  • Zeyyeh14 Kasım 2019 15:49

    Cok basarili bir sirket son yillarin guzel halka arzlarindan olabilir borcu az karı güzel lotu da çok yok ceoem gibi olabilir keske butun arzlar boyle sağlam olsa acildigi ilk gun endeks göçmüş hisse saglam duruyor alicilar güclu.masallah

  • serkan erdil14 Kasım 2019 12:42

    Araştırmalarıma göre hem yönetim kadrosu hem de iş ilişkilerinin başarılı olduğunu görüyoruz. Beklentimiz bizim gibi uzan vade yatırımcılara her yıl temettü vererek, hisseyi elimizde tutmasını sağlaması.

  • Arziteslim14 Kasım 2019 12:27

    Yüzünüz ak yatırımcınız bol olsun.