E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa İstanbul’da gong InvestCo Holding için çaldı---

Borsa İstanbul’da gong InvestCo Holding için çaldı

Borsa İstanbul’da gong InvestCo Holding için çaldı
01 Mart 2022 - 11:10 borsagundem.com

Borsada Satış yöntemiyle gerçekleştirilen Türkiye’nin en büyük halka arzı InvestCo Holding, Borsa İstanbul’da düzenlenen Gong Töreniyle Yıldız Pazar’da INVES koduyla işlemlere başladı

Bünyesinde topladığı 22 dev şirketle “geleceği inşa eden” Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding, Borsa İstanbul’da düzenlenen Gong Töreniyle Yıldız Pazar’da işlem görmeye başladı. 900 milyon lira ile Borsa’da Satış yöntemiyle gerçekleştirilen borsa tarihinin en büyük halka arzına 120 bin yatırımcıdan 1 milyar 315 milyon liralık talep geldi.

Gong Töreninde konuşan Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, “InvestCo Holding ve grubun borsamızda işlem gören diğer şirketleri, yatırımlarını ve faaliyetlerini sermaye piyasaları aracılığıyla finansa ederek büyütmekte ve geliştirmektedir. InvestCo Holding halka arzdan elde ettiği gelirin önemli bir kısmıyla yenilenebilir enerjiye ve teknolojiye yatırım yapacaktır” dedi.

Ülkemizin sıfır emisyon ve yeşil kalkınma hedefi doğrultusundaki hedeflere dikkat çeken Ergun, geçen hafta Çevre Bakanlığı’nın Konya’da düzenlediği ‘İklim Şurası’na Borsa İstanbul olarak aktif bir katkı sağladıklarının altını çizdi. İklim şurasında yapılan çalışmalarda önemli stratejilerin belirlendiğini vurgulayan Başkan Ergun, “Biz de Borsa İstanbul olarak karbon fiyatlaması ve ticaretinin altyapısı olan emisyon ticaret sisteminin alım-satım platformunun borsada kurulması konusunda sorumluluk aldık. Bu çerçevede işlemlerin borsamızda yapılmasına yönelik çalışmaları tamamladık” diye konuştu.

InvestCo Holding’in halka arz sonuçlarını değerlendiren Borsa İstanbul Başkanı Korkmaz Ergun, 120 bin yatırımcının katıldığı 900 milyonluk halka arzın çok başarılı olduğunu belirtti. Bu başarıya katkısı geçen herkese teşekkür eden Ergun konuşmasını, “InvestCo Holding’e borsamıza hoş geldin diyoruz, sermaye piyasalarına hayırlı olmasını diliyorum” diye bitirdi.

Borsa İstanbul Başkanı Korkmaz Ergun’dan sonra kürsüye çıkan InvestCo Holding Yönetim Kurulu Başkanı Reha Çırak ise konuşmasına, InvestCo Holding olarak bugüne kadar borsada satış yöntemiyle yapılan en büyük halka arzı gerçekleştirdiklerini vurgulayarak başladı. Halka arza katılan yeni paydaşlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür eden Reha Çırak, “Bugün burada InvestCo Holding'in paylarının Borsa İstanbul'da işlem görmeye başlayacağı Gong Töreni için toplandık. Bu vesile ile halka arzımızda emeği geçen ve bizlere destek veren başta Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul olmak üzere, tüm kurum ve çalışma arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

GRUBUN BORSADAKİ 5. ŞİRKETİ

InvestCo Holding’in, Verusa Holding, Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Aciselsan Acıpayam Selüloz Sanayi ve Pamel Yenilenebilir Enerji'den sonra Borsa İstanbul'da işlem görecek beşinci şirketleri olacağını ifade eden Çırak, konuşmasını şöyle sürdürdü: “InvestCo Holding bünyesinde yenilenebilir enerji, madencilik, teknoloji-yazılım, girişim sermayesi, demir çelik, kimya, gıda vesağlık sektörlerinde faaliyet gösteren doğrudan ve dolaylı toplam 22 yatırımımız bulunmaktadır. Doğrudan ve dolaylı yatırımlarımızla 1.100 'den fazla istihdam sağlıyor, 30'dan fazla ülkeye ihracat yapıyoruz. Kurulduğu 2011 yılından bugüne kendi özkaynakları ile büyüyen InvestCo Holding'in 2021 yıl sonu itibarıyla ana ortaklığa ait toplam özkaynak büyüklüğü 2.4 milyar TL'yi aşmıştır. Şirketimizin her hangi bir finansal borcu da bulunmamaktadır.”

Sermaye piyasalarına inandıklarını ve güvendiklerini vurgulayan Reha Çırak, bu piyasaların gelişmesi ve büyümesi adına ellerinden geleni yaptıklarını belirtti.

“Halka açık şirketlerimizde her yıl düzenli temettü ödeyen ve yarattığı katma değeri yatırımcılarıyla paylaşmayı hedefleyen bir grup olduk. Grup bünyesindeki halka açık şirketlerimizin 3 tanesi Temettü Endeksine dâhil” diye konuşan Çırak, halka arzdan elde edilen gelirin tamamının yine yatırımlara yönlendirileceğini vurgulayarak ekledi: “Geçmişte olduğu gibi, büyüyen, üreten, katma değer ve istihdam yaratan, ihracat odaklı yatırımlarımıza daha hızlı şekilde devam etmeyi hedefliyoruz.”

KÂRI 1 MİLYAR 678 MİLYON, ÖZKAYNAĞI 3 MİLYAR 353 MİLYON

INVES koduyla işleme başlayan InvestCo, halka arzla birlikte 150 milyon lira olan mevcut ödenmiş sermayesini 37 milyon 500 bin lira artırarak 187 milyon 500 bin liraya çıkarmış oldu. 

Paylarının yüzde 20’lik kısmını borsaya taşıyan InvestCo Holding’in 2021 yılı net dönem kârı 1 milyar 678 milyon lira olarak gerçekleşti. Finansal borcu bulunmayan şirketin özkaynakları halka arz sonrası 2 milyar 458 milyon liradan 3 milyar 353 milyon liraya yükseldi.

BÜNYESİNDE 22 DEV ŞİRKETİ TOPLADI

Enerjiden madene, teknolojiden gıdaya, savunmadan sağlık sektörüne, 22 şirketi bünyesinde toplayan Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding’in yatırım coğrafyası içinde büyük adımlar atan markalara bakılacak olursa; Verusa Holding ve Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı,  Pan Teknoloji, ENDA Enerji Holding, Investat Holding Limited, Standart Boksit İşletmeleri, Galata Altın İşletmeleri, Ata Elektrik Enerjisi, Pamukova Elektrik Üretim, Acıselsan Acıpayam Selüloz, Aldem Çelik Endüstri, Pamel Yenilenebilir Elektrik Üretim, Vektora Yazılım Teknolojileri, GoLive Yazılım Hizmetleri, Probel Yazılım ve Bilişim Sistemleri, Core Engage Yazılım, Kahve Diyarı Pazarlama Sanayi ve Ticaret, Mavi Hospital Sağlık Hizmetleri, EPİAŞ Enerji Piyasaları İşletme, Papilon Savunma Teknolojileri, Sun Yenilenebilir Enerji Üretim ve Zeroone Interactive Yazılım listede yer alıyor.

InvestCo Holding’in yatırım yaptığı şirketler, faaliyetlerini Türkiye genelinde sürdürmekte olup ürünlerini ve projelerini Avrupa, Orta Doğu, Asya, Afrika, Kuzey ve Güney Amerika’da pazarlıyor.

TEKNOLOJİ VE ENERJİDE BÜYÜYECEK

InvestCo Holding, halka arzdan elde ettiği gelirin tamamını yatırım ve mali yapının güçlendirmesine yönlendirecek. Bu çerçevede yüzde 60’lık kısmı, teknoloji ve yenilenebilir enerji sektöründe istihdam yaratacak, döviz girdisi sağlayacak yeni yatırımların finansmanında kullanılacak.

Halka arz gelirinin kalan yüzde 40’lık kısmı ise, şirketin mevcut yatırımlarının büyüme stratejisine temel oluşturacak finansal yapıların güçlendirilmesine yönelik sermaye artışı olarak değerlendirilecek.

InvestCo Holding borsada tarih yazdı

Türkiye’nin yatırım devi InvestCo Holding halka açılıyor

Verusaturk’ten rekor kâr

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 334,50
En Yüksek: 341,50
En Düşük: 333,25
Değişim -1,33 %
FK: 7,34
PD / DD: 4,86
İşlem Hacmi 5.205.193
Toplam Adet: 15.538
Ağırlıklı Ort.: 335,86