E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da gong Formula 1 için çaldı---

Borsa İstanbul'da gong Formula 1 için çaldı

Borsa İstanbul'da gong Formula 1 için çaldı
12 Kasım 2020 - 12:51 borsagundem.com

Intercity İstanbul Park’ın 13-15 Kasım tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı dünyanın en büyük ve önemli motor sporları organizasyonu Formula 1TM için Borsa İstanbul’da “Gong Töreni” düzenlendi.

Borsa İstanbul’da gong, T.C Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, dokuz yıl aradan sonra Intercity İstanbul Park tarafından yeniden ülkemize getirilen Formula 1TM yarışı için çaldı. Tüm dünyada büyük ilgi gören, global düzeyde en büyük motor sporları organizasyonu olan Formula 1TM yarışlarının Türkiye’ye gelişine özel düzenlenen Gong Töreni; T.C. Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan, Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Intercity İstanbul Park Genel Müdürü Sadi Hezber ve Formula 1 Sportif Direktörü Steve Nielsen’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, böyle zor bir zamanda bu organizasyonu gerçekleştirenlere teşekkür ederek, “İnşallah çok güzel sonuçlanacak ve sezonun en iyi yarışlarından olacak.” dedi. İstanbul pistini pilotların çok sevdiğinden bahseden Aşan, uzun süre Formula’yı kendisinin de çok yakın takip ettiğini, yayınlarını okuduğunu anlattı. Aşan, Formula’nın son birkaç yıldır popülaritesini tekrar artırdığını kaydederek, şu açıklamalarda bulundu: “Tam da uygun zamanda İstanbul’a geldi. İnşallah 2022 yılında İstanbul Finans Merkezi’ni bitirmiş olacağız. 2022 yarışının tanıtım turlarını, Vural bey şimdiden sözünü alalım, İstanbul Finans Merkezi’nin içinde yapalım. Çalışmalar da oldukça hızlı ilerliyor. 2022’de yarışla birlikte tanıtımını yapmış olalım.”

Borsa İstanbul Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, “Uzun bir aradan sonra Formula 1 organizasyonunun ülkemizde gerçekleştirilmesinden  ve Borsa İstanbul’da Formula 1 için gong töreni yapmaktan dolayı çok memnunum. Formula 1 beş kıtaya yayılmış çok büyük bir organizasyon, motor sporlarının en üst kategorisi diyebiliriz. Ben de uzun yıllar takipçisiydim, sonra pilotlarımızdan Michael Schumacher’in geçirdiği bir kaza sonrası biraz koptum. Artık oğlum üzerinden takip ediyorum. Bizim geçmişte isimlerini çok iyi bildiğimiz pilotların oğullarının da yarıştığını duydum ve çok mutlu oldum. Bizim zamanımızda Carlos Sainz önemli bir isimdi, şimdi onun oğlu yarışıyormuş. Bunlar çok mutlu gelişmeler çünkü Formula 1 geçmişi 1950’lere dayanan çok köklü bir yarış. Ülkemizde de bu tarz  motor sporlarını canlandırmak, geliştirmek için çok adımlar atıldı ve ilk olarak 2005 yılında ülkemizde yapıldı. Şimdi yine ülkemizde yapılıyor olması çok sevindirici” dedi.

Formula 1’in hız, performans ve rekabetin olduğu bir yarış segmenti olduğunu ifade eden Atilla, konuşmasına şöyle devam etti: “Borsa İstanbul da hem hız hem performans anlamında sürekli kendisini geliştiriyor. Tabii Formula 1 ile kıyaslanmayacak bir nokta ama şu açıdan bir bağlantı kurabilirim. Özellikle basında Borsa İstanbul’un son zamanlarda ralli yaptığına dair haberleri sıklıkla görüyoruz. Ralli mi bilmem ama inşallah Borsa’da da kırılmadık rekor kalmayacak. Bugüne kadar zaten gerek işlem hacimleri gerek endeksler açısından birçoğunu kırmış bulunduk. Borsa geleceğe dair de çok pozitif sinyalller veriyor ama biz Formula 1 için buradayız.”

İstanbul’un spor, sanat, finans ve daha birçok alanda Avrupa’nın, hatta dünyanın merkez noktası olma kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Intercity Yönetim Kurulu Başkanı Vural Ak, Borsa İstanbul’da düzenlenen törende; “Formula 1TM’i ülkemize geri getirme görevinin T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde bize verilmesinin ardından, Intercity İstanbul Park olarak bu dev organizasyonu ülkemize tekrar kazandırmak için maddi manevi çok çaba harcadık. Nihayetinde ülkemize bu kadar önemli bir organizasyonu kazandırdığımız için çok mutluyuz. Türkiye’nin böylesine büyük ve önemli bir organizasyona ev sahipliği yapma yeteneği fazlasıyla var. Dünyanın en heyecan verici yarış pistlerinden birisine sahibiz. Tüm dünyanın gözü 13-15 Kasım tarihleri boyunca İstanbul’da, Türkiye’de olacak. Formula 1 demek hız, strateji ve zamanlama demek. Ülkemizin en değerli finans kurumlarından Borsa İstanbul yerli ve yabancı yatırımcılar için büyük bir potansiyel. Uluslararası yatırımcılara da Formula 1 ve Borsa İstanbul’u burada bir araya getirerek böyle bir mesaj vermek istedik. Tüm dünyada 2 milyar kişinin izleyeceği Turkish Grand Prix 2020 etkinliğini ülkemize yakışır şekilde gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

Formula 1 Sportif Direktörü Steve Nielsen, yeniden İstanbul’da olmanın çok güzel olduğunu dile getirerek, “Uzun bir aradan sonra tekrar Turkiye Grand Prix’e dönme çalışmalarında bize destek olan Cumhurbaşkanlığına ve iş ortaklarına çok teşekkür ediyoruz. İstanbul’a dokuz sene sonra yeniden dönmek büyük bir mutluluk bizim için. İstanbul harika bir şehir. Seyirciler de olsun ve pilotların yeniden İstanbul’da piste çıktığını canlı görsünler isterdik ancak maalesef şartlar seyircisiz olmasını gerektiriyor. Bu üzücü. Bizi bu kadar güzel ağırladığınız için teşekkür ederim” açıklamasını yaptı.

Borsa İstanbul rekorlara doymuyor

TCMB'den yeni bir ödeme sistemi: FAST

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)