E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 94 binde tutundu---

Borsa İstanbul 94 binde tutundu

Borsa İstanbul 94 binde tutundu
16 Ekim 2019 - 09:55 borsagundem.com

Kapanışa doğru bankacılık endeksinin gün içi kaybettiklerinin büyük çoğunluğunu toplaması BIST100 endeksindeki düşüşü sınırlandırdı. Borsa İstanbul günü %1.18 oranında düşüşle 94.137 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

ABD Başkanı Trump'ın Suriye operasyonunu kast ederek, "Türkiye'ye büyük yaptırımlar geliyor" ifadesinin piyasalar üzerindeki olumsuz fiyatlamalarının çok sert olması ve imzalanan yaptırım kararnamesindeki maddelerin açıklamaya göre zayıf görünmesi, dün Borsa İstanbul'da tepki alımlarına neden oldu.

Brexit iyimserliği ve ABD’de özellikle banka bilançolarındaki iyi görüntü iyi küresel piyasalarda pozitif hava hâkim göründü. ABD’den gelen olumlu rüzgârların yansımasıyla Hong Kong’daki olumsuz duruma rağmen Asya hisse senetleri bu sabah yükseliş kaydetti.

Yaptırım kararnamesinin imzalanmasının ardından CDS primlerinde de düşüş yaşanırken, kur tarafında da yaşanan gevşeme ABD’de Halkbank iddianamesinin hazırlandığının bildirilmesiyle son buldu.

ABD'de Halkbank hakkında iddianame hazırlandı

ABD'de savcılık makamı Halkbank aleyhine ABD'nin İran yaptırımlarını ihlal etmekle suçladı ve banka aleyhine hazırlanan iddianameyi açıkladı.

ABD’den gelen Halkbank haberinin ardından Borsa İstanbul banka hisselerindeki sert düşüş ve ABD'nin Halkbank'ı suçlamasının ardından 7 banka hissesine açığa satış yasağı getirildiğini bildirdi. İlgili bankalar BIST30’da yer alan Akbank, Garanti Bankası, Halkbank, İş Bankası, TSKB, Vakıfbank ve Yapı Kredi olarak açıklandı.

Borsa İstanbul, banka hisselerinde açığa satışı yasakladı

Öte yandan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Suriye'nin kuzeydoğusundaki operasyonundan dolayı Türkiye'ye karşı yaptırımlar içeren tasarıyı Perşembe günü Senato'ya sunacağını açıkladı.

Senatör Graham Türkiye'ye yaptırım tasarısı için tarih verdi

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suriye konusunu görüşmek üzere Türkiye'ye geleceğinin açıklanmasının ardından ABD'li heyetin yapacağı görüşmelerden çıkacak mesajlar piyasalarda fiyatlamalarda etkili olması bekleniyor.

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %1.83 oranında düşüşle 93.514 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 4,08 ve holding endeksi yüzde 1,54 azalış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,20 ile ticaret, en çok gerileyen ise bankacılık oldu. 

Borsa İstanbul A.Ş.'nin BIST30 banka hisseleri için açığa satış yasağı, SPK'nın ise depo şartı getirmesiyle, BIST100 endeksindeki düşüş sınırlı kaldı.

Uzmanlar, piyasalarda oynaklığın arttığı, ekonomik gerçeklerden kopuk fiyatlamaların öne çıktığı dönemlerde dünyanın hemen her piyasasında bu tür önlemlerin alındığına dikkat çekti ve Borsa İstanbul yönetiminin de piyasaların sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için proaktif bir şekilde adım attığını söyledi.

Avrupa borsaları açılışta yükseldi

BORSA İSTANBUL GÜNÜN İLK YARISINDA DÜŞTÜ

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 1.463,09 puan azalırken, toplam işlem hacmi 2,6 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 2, holding endeksi yüzde 1,01 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,65 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 3,86 ile madencilik oldu.

ABD'de endeksler düşüşle açıldı

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE KAPANDI

Kapanışa doğru bankacılık endeksinin kaybettiklerinin büyük çoğunluğunu toplaması endeksteki düşüşü sınırlandırdı. Borsa İstanbul günü %1.18 oranında düşüşle 94.137 puandan tamamladı. Hacmin yaklaşık 5.3 milyar lira düzeyine gerilemesi dikkat çekti.

Günün önemli şirket haberleri 16/10/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 16/10/2019


DOLAR/TL

​Dolar saat 18:05 itibariyle 5.8807 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.8739 lira, en yüksek 5.9326 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4990 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1047 seviyesinde. Gram altın 280.6 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 16.31 seviyesinde.

Dövizde yön aşağı döndü

BORSA İSTANBUL TEPKİ ALIMLARIYLA YÜKSELDİ

ABD Başkanı Trump'ın imzaladığı yaptırım kararnamesindeki maddelerin açıklamaya göre zayıf görünmesi, BIST'te tepki alımlarına neden oldu. Endeks günü %1.36 oranında yükselişle 95.257 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul tepki alımlarıyla yükseldi

 

SENATÖR GRAHAM TÜRKİYE'YE YAPTIRIM TASARISI İÇİN TARİH VERDİ

ABD Başkanı Trump'ı Türkiye'ye yönelik yaptırım kararnamesi için takdir ettiğini belirten Senatör Graham, "Bunun ertesi gelecek. Perşembe günü yaptırım tasarısını Senato'ya sunacağız" dedi.

Senatör Graham Türkiye'ye yaptırım tasarısı için tarih verdi

 

IMF'DEN KORKUTAN UYARI: 'KRİZDEN BETER EDER'

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının küresel büyümeyi olumsuz etkileyeceğini belirtti.

IMF'den korkutan uyarı: 'Krizden beter eder'

 

ÇİN: ABD HONG KONG YASASINI GEÇİRİRSE GÜÇLÜ ÖNLEMLER ALIRIZ

Çin Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ABD'nin Hong Kong İnsan Hakları ve Demokrasi yasasını geçirmesi durumunda güçlü önlemler alınacağı belirtildi.

Çin: ABD Hong Kong yasasını geçirirse güçlü önlemler alırız

 

PENTAGON'DAN YAPTIRIM AÇIKLAMASI

Pentagon, Türkiye ile ABD arasındaki silah satışlarının Milli Savunma Bakanlığı'na yönelik yaptırımlardan etkilenmemesi için muafiyet hazırlanacağını duyurdu.

Pentagon'dan yaptırım açıklaması

 

TRUMP KONGRE LİDERLERİNİ BEYAZ SARAY'A ÇAĞIRDI! GÜNDEM SURİYE

Reuters: Trump, Suriye'deki son durumu görüşmek üzere Kongre'nin dış politika ve güvenlik liderlerini Beyaz Saray'a çağırdı.

Trump Kongre liderlerini Beyaz Saray'a çağırdı! Gündem Suriye

 

ABD BORSALARI ŞİRKET BİLANÇOLARI SAYESİNDE GÜNÜ ARTIDA KAPADI

ABD'de 3. çeyrek bilanço açıklama dönemi olumlu raporlarla başladı. Banka ve şirket bilançolarının beklenenden iyi gelmesi Wall Street endekslerini de yükseltti.

ABD borsaları şirket bilançoları sayesinde günü artıda kapadı

 

ASYA'DA HİSSE SENETLERİ ALIŞ AĞIRLIKLI SEYRETTİ

Asya Borsaları Çarşamba günkü işlemlerde ABD ve Çin arasında Hong Kong üzerinden yaşanan gerilime rağmen yükseldi.

Asya'da hisse senetleri alış ağırlıklı seyretti

 

AVRUPA BORSALARI İNGİLTERE HARİÇ YÜKSELİŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları, İngiltere ile AB arasında, Brexit konusunda anlaşmaya varılmasının hala mümkün olduğuna dair açıklamaların ardından, günü İngiltere FTSE 100 endeksi hariç yükselişle tamamladı.

Avrupa borsaları İngiltere hariç yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)