E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul'da akşam seansı başlıyor---

Borsa İstanbul'da akşam seansı başlıyor

Borsa İstanbul'da akşam seansı başlıyor
14 Kasım 2019 - 13:20 borsagundem.com

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Mehmet Hakan Atilla, "Önümüzdeki günlerde yapacağımız duyurularla üyelerimize VİOP'ta yeni döviz kontratları ve akşam seansı gibi uygulamaların bilgisini de vermiş olacağız" dedi.

Borsa İstanbul Müdürü Mehmet Hakan Atilla, 'Bonds, Loans & Sukuk Turkey 2019' konferansında yaptığı konuşmada, Borsa İstanbul'un gurur duydukları milli bir değer ve güçlü bir marka olduğunu söyledi.

2019 yılının borsa için oldukça verimli geçtiğini belirten Atilla, şunları söyledi:

"Yeni Ekonomi Programı'nda (YEP) verilen hedefler doğrultusunda bir yandan finansal piyasalarımıza pek çok yeni ürün kazandırırken, öte yandan likiditeyi artırarak derinlik sağlamaya muvaffak olduk. Geçtiğimiz yıl açtığımız FX Swap piyasası, günlük 2 milyar doları aşan hacme ulaştı. Merkez Bankamızın zorunlu karşılık düzenlemesinin ardından konsolide ettiğimiz repo pazarında bugün artık 70 milyar lira üstünde işlem geçiyor. Vadeli İşlem Opsiyon Piyasamızda (VİOP) yükselen hacimle birlikte yeni pay ve faiz vadeli sözleşmeler, vade ve kullanım fiyatı yatırımcı tarafından belirlenen esnek kontratlar yaratıldı. Önümüzdeki günlerde yapacağımız duyurularla üyelerimize VİOP'ta yeni döviz kontratları ve akşam seansı gibi uygulamaların bilgisini de vermiş olacağız."

"Sermaye piyasasını derinleştireceğiz"

Atilla, organize piyasa ürünleri alanındaki girişimlere ek olarak finansal mimari ve bankacılık sektörüne yönelik inisiyatifler de aldıklarını anlattı.

Repo pazarının sağladığı sağlam zemin üzerine Türk Lirası Referans Faiz Oranı TLREF'i inşa ettiklerini belirten Atilla, şöyle devam etti:

"Dünya LIBOR sonrası döneme hazırlanırken, biz de bu dönüşüme ortak olduk ve ülkemizin risksiz değişken faiz altyapısına kavuşması ve finansal sistemde milli paramızın ağırlığının artırılması için önemli adımlar attık. Kısa süre içinde bankalarımızın faiz riskini çok daha etkin yönetmelerine imkan sağlayacak yeni faiz takası ürününün bilgisini paylaşacağız."

Borsa İstanbul, finansal sistemde TL'nin ağırlığını artıracak adımlar atıyor

 

Atilla: Halkbank'taki görevime geri dönmeyi düşünmüyorum

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ramazan15 Kasım 2019 02:18

    bunu ramazan ayında yapın gündüz takip et gece takip et yoracak bizi :) 

  • lalee14 Kasım 2019 23:37

    çok güzel bir uygulama tebrik ediyorum.hisselerde tavan tabanda kalksın.yatırımcılar isteği gibi hisse alabilsinler.amerikada örenek alınarak aynısı gelmesi gerekli.artık dollar almaktan vatandaş vaz geçer

  • Ufuk Akçay14 Kasım 2019 23:07

    Bu algoritmik işlemler ile KY silindi piyasadan...Birde uykusuz bırakıp hem paramızdan hem de uykularımızdan etmeyin...Hepimizi kumarbaz ettiniz...çoluk çocuğun rızkını sömürdü şirket patronları bir tek aile huzurumuz var diye şükrediyorduk anlaşılan ona da göz diktiler...

  • Serhat14 Kasım 2019 20:33

    Açığa satış kredili herşey serbest olsun ne brütü ne takası...

  • PKENT14 Kasım 2019 19:54

    PKENT in 10 kademesine bir bakın da böyle bir borsamız var diye utanın.2 lot alış,3 lot satış.

  • b.kemancı14 Kasım 2019 18:44

    şu borsayı uyuzlardan kurtar atila bey senden ricam sıfır at bide lot lar anlaşılır olsun .trt genel md. söyle bi adam tutsun şu teletexse valla çok sövüyorum .bi zamanında açamıyolar ekranı yavvv.

  • Okan 14 Kasım 2019 17:10

    Aynı patronlara ait borsadaki aynı nitelikli şirketler birleştirilsin.

  • vatandaş14 Kasım 2019 17:02

    BIST 100 deki şirketlerin çoğu ya ky nin parasını almak için girmiş ya da sürekli zarar edip manipülatörlere para kazandırmak için girmişler. Kalan kısmı da ülke ekonomisi iyi olacak da yabancı yatırımcının gelmesini bekleyecek.

  • belirsizlik14 Kasım 2019 16:52

    hükumet ciddi bir şekilde borsa yatırımcısının sorunları ile ilgilenmeli, senelerdir aynı şikayetler ama tırı vırı işlerle oooo şöyle yaptık böyle yaptık deniyor , şuradaki yorumları şikayetleri dinleyen var mı yok.

  • Yatırımcı14 Kasım 2019 16:06

    Halkımızın yüzde 1 'i BIST piyasalarında hesap açmış ,onunda yüzde 30 u bakiyeli , yüzde 10 dolayında hareketli hesap son 20 yıldır böyle , nüfus son 20 yılda yüzde 25 arttmış ..Aracı kurumlar onbinde 1 komisyonlarla birbirinin kuyusunu kazmakla meşgul ,ilk 5  aracı kurum kazancın yüzde 80 'nini kazanıyor ,o da her sene gelir düşüyor ,diğerleri tabela şirketi , ya YATIRIMCILAR ? ONLAR KAPANAN TAHTALARA  SERMAYEYİ  KAPTIRMIŞLAR ,KİMSE KİMSEYE BIST'İ TAVSİYE ETMİYOR ,KOCA ŞİRKETLER BORSAYA GELİR KOTE OLMUYOR ,OLANLARDAN BORSADAN ÇIKAN ŞİRKETLER VAR ....BUNCA SORUN VAR KİMSE UĞRAŞMIYOR , NE DİYELİM ...

  • saf saffet14 Kasım 2019 15:35

    önce milyonlarca k.y. kazanmak istiyolarsa canlı borsa erişimini tekrar başlamamlılar dünyada tek canlı borsa izlenemiyo ..fetö zamanı kapartılan bu uygulşama hala açılmadı ..sahi  fetö zamanı bu uygulamayı yapan bist müdürü napıyo acaba sırıtmıştı o dönem k.y.kazancak da dmişti .herişf.. ii kafa bulmuştu ..sahi nerde o herif şşimdi ..hakanında bu canlı erişimi aççacanı sanmıyoz ..

  • K214 Kasım 2019 15:12

    Halbank olarak sizi öpüyorum...

  • ferat14 Kasım 2019 14:53

    Gece gündüz öpeceğiz diyorlar

  • fafa14 Kasım 2019 14:08

    Ekonomide gelişme, borsada derinlik isteniyorsa insanlara önce terimleri öğretin. VİOP nedir? Dövizde kontrat nasıl yapılır? FX fiyat piyasası nasıl çalışır? Bunları kaç kişi bilir?

  • Özkan mert14 Kasım 2019 14:07

    The end ben kaçar. Zaten zordu iyice suyu çıkacak çekilmez. Koyarım bankaya alırım faizimi. Ne verirse artık en azından garanti.

  • ytd14 Kasım 2019 15:08

    Faizle paranın güncel değerini korursun ancak. Faizini yersen o da kalmaz. Bir çözüm değil yani. 

  • Yerrli14 Kasım 2019 13:53

    Küçük yatırımcının paralarını bir fonda toplayın Atilla Bey. Bank Asya'nın faaliyette olan gelirlerini Bank Asya hisse senetle birleştirin tahtayı açın. Küçük yatırımcının parası heba olmasın. Kombassan Holding mağdurları yıllar sonra borsaya hisse senet ile alacaklarını almış oldu.

  • fafa14 Kasım 2019 14:10

    Bank Asya var mı ki tahtası olsun?

  • salih kurt14 Kasım 2019 13:30

    uykular haram oldu  :) 

  • Turk14 Kasım 2019 18:19

    Bankasyanin onlarca şirketi var hepsi faal çalışmakta TMSF nin kontrolünde bu şirketler Bankasya hisse senet sahiplerinin. ..Bu böyle biline.....