E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsa İstanbul'da açılışı Emine Erdoğan yaptı---

Borsa İstanbul'da açılışı Emine Erdoğan yaptı

Borsa İstanbul'da açılışı Emine Erdoğan yaptı
08 Mart 2016 - 10:29 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da bugün açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ve Bakan Sema Ramazanoğlu gerçekleştirdi

Borsa İstanbul'da bugün açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan yaptı. Erdoğan'a bir de plaket verildi. Dünya Kadınlar Günü'ne özel düzenlenen açılışa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da katıldı.

BM Küresel İlkeler Sözleşmesi ile BM Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan “Kadının Güçlenmesi Prensipleri”nin mevcut ve yeni imzacıları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde düzenlenen gong töreninde bir araya geldi. Borsa İstanbul’un ev sahipliğinde, Global Compact Türkiye, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi, Dünya Borsalar Federasyonu, Borsa Yatırım Fonlarındaki Kadınlar Platformu, Sürdürülebilir Borsalar Girişimi ve Uluslararası Finans Kurumu işbirliğiyle düzenlenen törende bu alandaki öncü çalışmalarıyla öne çıkan Koç Holding’in CEO’su Levent Çakıroğlu da bir konuşma yaptı.

Çakıroğlu: “Kadının ekonomik hayata daha çok katılımı, ekonomik büyüme ve kalkınmaya sıçrama etkisi yaratacak bir güçtedir”

Konuşmasına Borsa İstanbul, UN Women ve UN Global Compact’a teşekkür ederek başlayan Levent Çakıroğlu, bu üç kuruluşun da ülkemiz iş dünyasının kalkınma ve sürdürülebilirlik karnesinin geliştirilmesinde ve küresel alanda rekabetçi kalmasında önemli rol oynadığına dikkat çekti. Toplumsal cinsiyet eşitliğinde ülkemizin önünde uzun bir yol olduğunu vurgulayan Levent Çakıroğlu, şöyle devam etti: “Bildiğiniz gibi toplumsal cinsiyet eşitliğinde ülkemizin önünde uzun bir yol var. Dünya Ekonomik Forumu’nun yayınladığı Cinsiyet Uçurumu Raporu’na göre Türkiye, 142 ülke arasında 130. sırada. Alt göstergelere baktığımızda ise, bu uçurumu yaratan en kilit konunun ‘kadınların ekonomik hayata katılımı’ olduğunu görüyoruz. Diğer bir deyişle, Türkiye’nin toplumsal cinsiyet eşitliğinde ilerleme sağlamasının önkoşulu, kadınların ekonomik hayatta güçlenmesidir. Ayrıca tüm dünya örneklerine baktığımızda görüyoruz ki, kadının ekonomik hayata daha çok katılımı, ekonomik büyüme ve kalkınmaya sıçrama etkisi yaratacak bir güçtedir. Toplumsal cinsiyet eşitliği son yıllarda küresel iş dünyasının gündeminde en üst sıralarda yer alan konulardan biri. Tabi ki bu bir tesadüf değil. Araştırmalar gösteriyor ki, eşitlik topluma olduğu kadar iş dünyasına da kazandırıyor. Dolayısıyla, pek çok şirket bu konuyu iş stratejilerine entegre ederek yönetiyor. Cinsiyet eşitliğini ayrı bir proje olarak değil; kârlılık, yaratıcılık, inovasyon gibi temel yetkinliklerini güçlendirecek bir fırsat olarak ele alıyorlar.”

“Mustafa Koç’un bizlere bıraktığı bu bayrağı mümkün olan en ileri noktaya taşıyacağız”

“Bildiğiniz gibi, biz bu yola Yönetim Kurulu Başkanımız merhum Mustafa Koç’un liderliğinde çıktık” diyerek sözlerini sürdüren Levent Çakıroğlu, “Kendisi ülkemizde bu konunun en büyük destekçilerinden ve UN Women’ın dünyadaki 10 Etki Lideri’nden biriydi. Geçtiğimiz yıl başladığımız çalışmalarımız önümüzdeki dönemlerde de aynı hızla devam edecek. Mustafa Koç’un bizlere bıraktığı bu bayrağı mümkün olan en ileri noktaya taşıyacağız” dedi.

“Her yeni imza, kadının ekonomik alanda güçlenmesi ve ülkemizin daha hızla kalkınması için önemli bir adım olacaktır”

Koç Topluluğu çalışanları ve bayilerinin desteğiyle bugüne kadar toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmalarında yürüttükleri süreci özetleyen Levent Çakıroğlu şöyle devam etti: “Toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki çalışmalarımıza önce insan kaynakları süreçlerimizden başladık ve ‘Koç Topluluğu Eşitlik İlkelerini’ yayınladık. Einstein’ın da söylediği gibi ‘Önyargıları kırmak, atomu parçalamaktan daha zordur’. Dolayısıyla, sadece ilkelerin belirlenmiş olması çoğu zaman yeterli olmuyor. Eğitim programlarıyla kavramların açıklığa kavuşturulması ve somutlaştırılması gerekiyor. Tüm çalışanların ve bayilerimizin katıldığı eğitim programlarıyla bunu sağlamaya çalıştık. Bu eğitimleri, programımızın en hassas bileşenlerinden biri olarak görüyorum. Tabi ki bir sonraki adımımız da ilgili göstergeleri, hedefleri ve raporlama mekanizmalarını oluşturmak oldu. Son olarak, Ülkemiz genelinde bu alandaki dönüşümü tetiklemek üzere, ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekliyorum’ temalı bir farkındalık kampanyası başlattık. Ayrıca UN Women’ın HeForShe kampanyasının Türkiye sözcüsü olduk.

Bu süreçte pek çok paydaştan destek aldık. Aralarında Kadının Güçlenmesi Prensipleri yani WEPS’in de olduğu birçok kaynak bize yol gösterdi. Özellikle belirtmek isterim ki, WEPs, özel sektöre izlemesi gereken adımları ve buna bağlı performans göstergelerini sunan çok değerli bir kılavuz. Aramızda bulunan tüm yeni imzacıları tebrik ediyorum ve ülkemiz iş dünyasını bu önemli yolculukta bizlere katılmaya davet ediyorum. Her yeni imza, kadının ekonomik alanda güçlenmesi ve Ülkemizin daha hızla kalkınması için önemli bir adım olacaktır. Sizlere Mustafa Bey’in sözleriyle veda etmek istiyorum; ‘Kadınsız toplum, yarınsız toplumdur.”

NUR GER'DEN KADINLARA ÇAĞRI

Birleşmiş Milletler Kadının Güçlenmesi Prensiplerinin ( UN WEPs) imzacısı ilk Türk KOBİ’si SUTEKS Group’un Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Çalışma Grubu Başkanı Nur Ger, törende iş dünyasına çağrıda bulundu. Ger çağrısında ‘’Günümüzde ülkelerin saygınlığı ekonomik büyüklükleriyle değil gelişmişlik endeksindeki yeriyle belirleniyor. Ülkenin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği sıralaması en önemli göstergelerden biri. BM’nin Kadının Güçlenmesi Prensipleri girişimi, iş dünyasındaki kurum liderlerini, kadınların toplumun her alanında güçlenmesine destek vermeye davet ediyor. Çünkü ancak bu şekilde ülkelerin ekonomik açıdan daha çok gelişmesi, rekabet gücünün yükselmesi, toplumun refahının artması mümkün. Bizler tüm iş dünyasının liderlerine  çağrı yapıyoruz. Toplumsal cinsiyet eşitliğine destek verin ki, kurumunuz güçlensin, ülkemiz de refaha ersin diyoruz." ifadelerine yer verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)