E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
22 Ekim 2019 - 09:55 borsagundem.com

Piyasalar Erdoğan Putin görüşmesinden çıkacak mesajlara kilitlendi. Borsa İstanbul günü %0.58 oranında yükselişle 97.886 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’da Suriye odaklı seyir sürerken, yurt içinde bir diğer önemli başlık Merkez Bankası’nın vereceği faiz kararı olarak öne çıktı.

Cuma günü bankacılık hisse öncülüğünde %4'e yakın büyüme kaydeden BIST, yeni haftanın ilk gününde yine bankacılık hisselerindeki kâr satışlarıyla düşüş kaydetti. Endekste işlem hacminin yatırımcıların yoğun gündem içinde “bekle-gör” stratejisini benimsemesi ve BIST30 banka hisselerindeki açığa satış yasağından dolayı dikkat çekiyor.

Suriye'de bu akşam 22.00'da terör örgütlerinin güvenli bölgeyi boşaltması için verilen süre doluyor. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İbrahim Kalın sürenin uzatılmayacağını ifade etti. ABD tarafından verilen sözlerin tutulup tutulmadığı da bu akşam itibarıyla belli olacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bugün Rusya lideri Putin ile Soçi’de yapacağı görüşme piyasaların radarında olacak. Görüşmenin ana gündem maddesi, Barış Pınarı Harekâtı ve YPG'nin Suriye rejimine bıraktığı bölgeler olacak. Bu görüşmeden çıkacak mesajlar yurtiçi piyasalarda fiyatlamada etkili olabilir.

ABD ile mutabakatın son gününde Soçi'de Erdoğan-Putin zirvesi

Uluslararası piyasalarda dün hisse senetleri ve ABD hisse vadelileri ticaret görüşmelerinden kaynaklı pozitif sinyallerin etkisiyle yükseldi. Açıklanan şirket bilançoları da bu yükselişi destekledi.

ABD Başkanı Donald Trump Çin'in bir başlangıç anlaşması için müzakerelerin gelişme kaydettiğinin belirtisini gösterdiğini söyledi. Trump ile Çinli mevkidaşının gelecek ay Şili'de gerçekleştirilecek toplantıda olası bir anlaşmaya imza atabileceklerine yönelik beklentiler artıyor.

Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Le Yucheng ise yaptığı açıklamada, Çin ve ABD'nin ticaret müzakerelerinde bir miktar ilerleme sağladığını ve her iki tarafın da birbirlerine saygı duyması halinde her türlü sorunun çözülebileceğini söyledi.

TCMB’DEN KRİTİK FAİZ KARARI

Merkez Bankası 24 Ekim’de gerçekleştireceği PPK toplantısında faiz kararını açıklayacak. 26 ay sonra tek haneye gerileyen enflasyon verisi sonrası merkez bankasının faiz indirimi olasılığı ABD ve Türkiye’nin anlaşması sonrası oldukça güçlendi. Ayrıca Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) beklenti anketinde enflasyon tahminlerindeki düşüş, bu hafta gerçekleştirilecek Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına yönelik faiz indirim beklentilerini artıran bir diğer unsur olarak dikkat çekti. Beklenti 150-200 baz puan faiz indirimi olacağı şeklinde oluştu.

FİYATLAMALARDA ÖNE ÇIKACAK BAŞLIKLAR

Uzmanlar Perşembe günü gerçekleştirilecek PPK ve Avrupa Merkez Bankası toplantıları öncesi Suriye'nin kuzeydoğusundaki gelişmeler, Brexit ve ticaret müzakerelerine ilişkin haber akışının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul Erdoğan-Putin görüşmesi öncesi güne yataya yakın yükselişle %0.21 oranında yükselişle 97.530 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,03 ve holding endeksi yüzde 0,33 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,77 ile ticaret, en çok gerileyen ise yüzde 0,52 ile iletişim oldu.

Ticaret müzakerelerine ilişkin iyimser hava ve İngiltere hükümetinin parlamentonun çalışma saatlerini uzatarak tasarıyı 3 gün içinde yasalaştırmayı hedeflediğini açıklamasına karşın AB yetkililerinden gelen Brexit'e ilişkin kafa karıştırıcı açıklamaların etkisiyle risk iştahının azaldığını kaydeden analistler, konuyla ilgili gelişmelerin takip edildiğini söyledi.

Avrupa borsaları güne satış ağırlıklı seyirle başladı

BIST İLK YARIDA YÜKSELDİ

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 550,57 puan artarken, toplam işlem hacmi 2,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. 

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,73, holding endeksi yüzde 1,06 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,67 ile menkul kıymet,yatırım ortaklığı en çok gerileyen ise yüzde 0,37 ile metal ana sanayi oldu.

ABD'de hisse senetleri dikkatlerin üçüncü çeyrek şirket kar rakamlarına çevrilmesi ile yukarıda açıldı.

New York borsası yükselişle açıldı

BORSA İSTANBUL GÜNÜ KAZANÇLI KAPATTI

Piyasalar Erdoğan Putin görüşmesinden çıkacak mesajlara kilitlendi. Borsa İstanbul günü %0.58 oranında yükselişle 97.886 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi günü %0.76, sanayi endeksi ise %0.51 oranında artıda kapattı. Hacim 6.3 milyar lirayı aştı.

Günün önemli şirket haberleri ve tavsiyeleri 22/10/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 22/10/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.8298 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.8228 lira, en yüksek 5,8647 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4911 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1130 seviyesinde. Gram altın 278.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.16 seviyesinde.

Dolar düşüşte

 

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününü %1.11 oranında düşüşle 97.324 puandan tamamladı. Hacimde düşüş sürerek yaklaşık 5.2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Bankacılık hisseleri yine yönü belirledi. Bankacılık sektör endeksindeki kayıp %2.09 olarak gerçekleşti.

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

TRUMP: BİR ANLAŞMA YAPMAK ÇOK DAHA KOLAYDI

ABD Başkanı Donald Trump, "İki gün çatışmamış olsalar Türkiye ateşkesi kabul eder miydi bilmiyorum" dedi ve Suriye'nin kuzeyinde olanları "iki çocuğun parkta kavga etmesine" benzetti.

Trump: Bir anlaşma yapmak çok daha kolaydı

 

JP MORGAN MERKEZ'DEN BEKLEDİĞİ FAİZ İNDİRİMİNİ AÇIKLADI

Piyasaların odak noktasının jeopolitik gelişmelerden tekrar ekonomiye yöneldiğini, jeopolitik risklerin bastırılmış göründüğünü belirten JP Morgan, TCMB'den beklediği faiz indirim oranını açıkladı.

JP Morgan Merkez'den beklediği faiz indirimini açıkladı

 

ASYA'DA HİSSE SENETLERİ ALIŞ AĞIRLIKLI SEYRETTİ

Birçok Asya endeksi Salı günkü işlemlerde ticaret müzakerelerine dair olumlu sinyaller ve dünyanın en büyük şirketlerinin bilançolarının açıklanmasının öncesinde yükseldi.

Asya'da hisse senetleri alış ağırlıklı seyretti

 

ABD BORSALARI TİCARETTEKİ İYİMSERLİKLE GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPADI

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret görüşmeleri için verilen sıcak mesajlar ABD borsasına olumlu yansıdı. 3.000'i aşan S&P rekoru test etti. Boeing'deki rapor belirsizliği Dow'daki kazançların bir kısmını sildi.

ABD borsaları ticaretteki iyimserlikle günü yükselişle kapadı


AVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları kapanışında, gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,61 artışla 394,22 puana çıktı.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

MERKEZ NE KADAR FAİZ İNDİRİR? COMMERZBANK BEKLENTİSİNİ AÇIKLADI

Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose TCMB faiz beklentisini ve TL'ye olası etkisini paylaştı.

Merkez ne kadar faiz indirir? Commerzbank beklentisini açıkladı

 

TRUMP'TAN TÜRKİYE'YE YAPTIRIM AÇIKLAMASI

Trump, Türkiye’nin yanlış bir davranışta bulunması halinde ABD’nin Türk ürünlerine ekstra gümrük vergisi koyacağını ve yeni yaptırımlar getireceğini ifade etti.

Trump'tan Türkiye'ye yaptırım açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)