E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yükselişle kapandı---

Borsa İstanbul yükselişle kapandı

Borsa İstanbul yükselişle kapandı
10 Haziran 2019 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününü %0.31 oranında yükselişle 94.103 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Ramazan Bayramı sonrası yeni haftaya girilirken, Trump yine şapkadan tavşan çıkardı ve bugün yürürlüğe girmesi beklenen Meksika ek tarifelerini devreye almadı. Bu durum küresel piyasalarda risk iştahına olumlu yansımış görünüyor.

FED Başkanı Powell geçen hafta faiz indirimi yapabileceğinin sinyalini verdi. Hisse senedi piyasalarında kuvvetli yükselişleri destekleyen bu gelişme sonrası Cuma günü açıklanan zayıf ABD istihdam verileri faiz indirimi beklentisini giderek güçlendirdi. Bununla beraber Bayram dolayısıyla 3 gün kapalı Borsa İstanbul küresel piyasalara ayak uydurdu ve Cuma günü 3400 puan yukarı tırmanarak güçlü bir kapanış gerçekleştirdi.

Borsa İstanbul’un kısa vadede iki önemli gündemi bulunuyor. Yeni İstanbul seçimleri ve S-400 meselesi. Endeks daha önceki hareketleri bu iki konuda hassas olduğunu gösteriyor.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul yeni haftaya %0.05 oranında düşüşle 93.761 puandan başladı. Cuma gününkü güçlü yükselişten sonra bankacılık hisseleri öncülüğünde bir miktar kar satışı gözlensede daha sonra gelen alımlarla endeks yatay seyre yöneldi.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.11 oranında yükselişle 93.914 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ikinci yarısına BIST satıcılı başladı. Endeks bankacılık hisseleriyle bir müddet dalgalandı. Daha sonra Trump "Çin, Abd ile bir ticaret anlaşması yapacak, çünkü bir anlaşma yapmaları gerekli" dedi ve ekledi "ABD-Çin ticaret anlaşması başarılı olur."

Trump: ABD-Çin ticaret anlaşması başarılı olur

ABD Başkanı Trump'ın ticaret anlaşmasının Çin için gerekliliğine vurgu yapması ve anlaşmanın başarılı olacağını belirtmesi piyasalar tarafından pozitif algılandı. BIST ilk başta hızlı bir yükseliş gerçekleştirse de 94.448 puandan döndü. Trump etkisi sınırlı kaldı.

Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününü %0.31 oranında yükselişle 94.103 puandan tamamladı. Hacim 6.8 milyar lirayı geçti.

Analistler destek seviyesi olarak 92.600 puanı, direnç seviyesi olarak ise 95.300 puanı öne çıkardı.

Günün önemli şirket haberleri 10/6/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 10/6/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:55 itibariyle 5.7692 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7559 lira, en yüksek 5.8599 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5280 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1309 seviyesinde. Gram altın 246.5 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 22.97 seviyesinde.

Dolar düşüşte

 

BORSA İSTANBUL BANKACILIK HİSSELERİYLE GÜLDÜ

Borsa İstanbul bankacılık hisselerinin şov yaptığı günü %3.83 oranında yükselişle 93.809 puandan tamamlayarak yatırımcısına bayramı yaşattı.

Borsa İstanbul bankacılık hisseleriyle güldü

FED VERİLER SONRASI FAİZ İNDİRİMİNE GİDECEK Mİ?

Piyasalarda dikkatler, zayıf çıkan ABD istihdam verisi sonrası Çarşamba günü açıklanacak enflasyon verisine çevrildi.

Fed veriler sonrası faiz indirimine gidecek mi?

 

HAZİNE DÖRT TAHVİL İHALESİ DÜZENLEYECEK

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, 10 Haziran Pazartesi günü 12 ay (334 Gün) vadeli, 10 Haziran 2020 itfalı kuponsuz devlet tahvili ilk ihraç edecek. Aynı gün 5 yıl (1.820 Gün) vadeli, 5 Haziran 2024 itfalı TÜFE'ye endeksli tahvil de piyasaya ilk kez sunulacak.

Hazine dört tahvil ihalesi düzenleyecek

 

AB'DEN ŞİRKETLERE, ANLAŞMASIZ BREXİT'TE YARDIM YOK UYARISI

Avrupa Birliği, anlaşmasız Brexit durumunda yardım beklememeleri konusunda şirketleri uyaracak.

AB'den şirketlere, anlaşmasız Brexit'te yardım yok uyarısı

 

LAGARDE: TİCARİ ANLAŞMAZLIKLARI ÇÖZMEYE ÖNCELİK VERİLMELİ

IMF Başkanı Christine Lagarde, G20 maliye bakanları ve merkez bankası başkanlarını global büyümeye yönelik risklerin azaltılması için uyardı.

Lagarde: Ticari anlaşmazlıkları çözmeye öncelik verilmeli

 

MNUCHİN: ÇİN İLE MÜZAKEREDE ANA İLERLEME TRUMP-Şİ ZİRVESİNDE

ABD Maliye Bakanı Mnuchin'den Çin ile ilgili olumlu mesajlar... Ticaret müzakerelerinde ana ilerlemenin Başkan Trump ile Şi arasında G20'deki zirvede olacağını belirten Mnuchin, Trump'ın Huawei'ye karşı da yumuşayabileceğini ifade etti.

Mnuchin: Çin ile müzakerede ana ilerleme Trump-Şi zirvesinde

 

ZARİF: İRAN'IN ABD'YE İHTİYACI YOK

İran Dışişleri Bakanı Zarif, "İran'ın ABD'ye ihtiyacı yoktur ve bu ülke ile ilişki geliştirme peşinde değildir. ABD'liler İran'ın başka ülkelerle olan ilişkilerinde problem oluşturmasın yeter" dedi

Zarif: İran'ın ABD'ye ihtiyacı yok. Yeter ki...

 

ABD'DE MEKSİKA ANLAŞMASI TARTIŞMASI

New York Times (NYT) gazetesi, ABD ile Meksika arasında cuma günü varılan sınır güvenliği anlaşmasının aslında aylar önce yapıldığını iddia etti. ABD Başkanı Trump, NYT'nin konuyu çarpıtıp yalan haber yazdığını savundu.

ABD'de Meksika anlaşması tartışması

 

ASYA HİSSE SENETLERİ YÜKSELDİ

Asya Borsaları Pazartesi günkü işlemlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın Meksika’ya yönelik gümrük vergilerini durdurmasının ardından yükseldi.

Asya hisse senetleri yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mehmet yılmaz10 Haziran 2019 22:45

    BORSA yükselirken dolar kazığına oturanlar 10-12 bekliyor ,4,75 e satabilen kurtulur.3,75 in üstü dolarda köpük.yalnız TÜRKİYE düşmanları,fetöşler, kandilin fistanlıları dolar almalı TAVSİYEMDİR.

  • salim10 Haziran 2019 15:41

    bu saatten sonra halk bankası vakıfbank ve emlak konut alınır. hepsi dibin dibinde ve düşme riski en dip seviyelerde. ben üçünüde topluyorum.

  • ALİ10 Haziran 2019 14:17

    92 BİN 95 BİN ARALIĞI MAL VERME YERLERİ. 83 BİN 85 BİNDEN ALDILAR BURDAN VERECEKLER.

  • Mal10 Haziran 2019 17:13

    Mal veriliyor mal veriliyor denildi 83 ten 94 e geldi komik olmayın yükseliyor işte

  • Erdoğan 10 Haziran 2019 10:15

    Herkes borsaya girsin emlak konut alsın. Inşaat sahlanisa geçicek bugün

  • yasin10 Haziran 2019 11:10

    çoktan aldık herkes emlak konut alıyor herkesin aldığı hisse yükselmez. ucuz diyen herkes emlak konutlu oldu