E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
22 Kasım 2019 - 18:05 borsagundem.com

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününü yataya yakın %0.20 oranında düşüşle 106.588 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

ABD-Çin ticaret görüşmelerine ilişkin anlaşma beklentisinin zayıflaması dünya borsalarında risk iştahını düşürürken, ABD’de Trump’a yönelik azil soruşturması siyasi belirsizliği artırarak risk iştahının düşüşünü destekleyen unsur olarak dikkat çekti.

ABD Senatosu’nun Hong Kong tasarısını onaylaması, tasarının Trump’ın önünde olması ticaret anlaşmasında zemini kayganlaştırırken, Çin’den gelen “iyimser” mesajlar anlaşmaya dair umut veriyor. Bu iki durum belirsizliği artırması ve kafalarda soru işareti bırakması yatırımcıları “bekle-gör” politikasına itiyor.

Borsa İstanbul’da dün dar bantta sakin seyir hakim olurken, Asya borsaları haftanın son işlem gününde Çin hariç pozitif görüntü verdi. ABD’de ise borsalar ticaret belirsizliği ile gerilerken, işsizlik maaşı başvuruları Haziran'dan beri en yüksek seviyelerde kalmaya devam etti.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününe %0.28 oranında yükselişle 107.108 puandan başladı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,43 ve holding endeksi yüzde 0,49 arttı. Açılışta sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,94 ile turizm, tek kaybettiren ise yüzde 0,18 ile ticaret oldu. 

BORSA, GÜNÜN İLK YARISINDA YATAY SEYRETTİ

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 7,87 puan artarak 106.813,07 puana çıkarken, toplam işlem hacmi 3,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,24 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0.13 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,98 ile bilişim, en çok gerileyen ise yüzde 0,88 ile ulaştırma oldu.

BIST HAFTANIN SON İŞLEM GÜNÜ DÜŞÜŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününü %0.20 oranında düşüşle 106.588 puandan tamamladı. Hacim 7.4 milyar lirayı aşarak son günlere nazaran düşük seyretti. Bankacılık endeksi %0.34 düşüş kaydederken, sanayi endeksi %0.36 oranında kazanç gösterdi.

Günün önemli şirket haberleri 22/11/2019

Yabancı payının en çok arttığı ilk 10 hisse!

Bugün açıklanacak önemli veriler 22/11/2019


DOLAR/TL

Dolar saat 18:03 itibariyle 5.7179 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6924 lira, en yüksek 5.7236 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3176 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1045 seviyesinde. Gram altın 269.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 11.86 seviyesinde.

Dolarda volatilite azaldı

 

BORSA İSTANBUL YATAYDA KAPANDI

Borsa İstanbul 1000 puanlık dar bantta dalgalandığı haftanın 4. işlem gününü %0.02 oranında yükselişle 106.805 puandan tamamladı.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

ASYA BORSALARI ÇİN’İN NEGATİF AYRIŞMASIYLA KARIŞIK GÖRÜNÜM SERGİLEDİ

Asya borsaları haftanın son işlem gününde alış ağırlıklı seyir izlerken Çin negatif ayrıştı.

Asya borsaları Çin’in negatif ayrışmasıyla karışık görünüm sergiledi

 

KASHKARİ: RİSKLERE RAĞMEN ABD EKONOMİSİ BÜYÜYECEK

Minneapolis Fed Başkanı Kashkari, bazı risklere rağmen ABD ekonomisi için bir resesyon ihtimali görmediğini söyledi.

Kashkari: Risklere rağmen ABD ekonomisi büyüyecek

 

AVRUPA BORSALARI DÜŞÜŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları ABD ve Çin arasındaki ticaret gerilimlerinin etkisiyle günü düşüşle kapattı.

Avrupa borsaları düşüşle kapandı

 

ABD BORSALARI BİR KEZ DAHA DÜŞÜŞLE GÜNÜ KAPADI

Wall Street yatırımcılarının ABD ile Çin arasında bir ticaret anlaşmasını hâlâ uzak ihtimal görürken işsizlik maaşı başvurularında artış yaşanması endekslerin yine kırmızıda kalmasına neden oldu.

ABD borsaları bir kez daha düşüşle günü kapadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)