E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul kazandıklarını geri verdi---

Borsa İstanbul kazandıklarını geri verdi

Borsa İstanbul kazandıklarını geri verdi
20 Haziran 2019 - 09:49 borsagundem.com

Fed'in faiz indirimi sinyaliyle 96 bine dayanan BIST, S-400 açıklamaları ve İHA kriziyle gerginleşen ABD-İran ilişkileriyle dalgalandı. BIST, FED'le kazandıklarını geri vererek günü %0.09 oranında düşüşle 94.157 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Fed beklentilere paralel faizlerde değişime gitmedi. Ancak Fed'in karar metninden para politikası için "sabırlı" duruş ifadesi çıkarıldı. Bu durum ileriki toplantılarda faiz indirim beklentisini oldukça kuvvetlendirdi.

Fed’in faiz indirim sinyali vermesi ABD borsalarına yaradı. Uzmanlar Fed ile beraber AMB ve TCMB’nın da faiz indirimi yapacağı beklentisinin çok güçlü olduğunu yorumladı.

Merkez bankalarının bu güvercin hareketlerinin hisse senedi piyasalarına olumlu yansıması beklenirken, genişleyici bu politikalar gelişen ekonomiler için pozitif olarak dikkat çekiyor.

Öte yandan, ABD-Çin ticaret görüşmeleri küresel piyasalardaki olumlu havayı sınırlandırırken, yurt içinde ise yaklaşan İstanbul seçimleri ve S-400 meselesi TL varlıklar üzerinde baskı yaratıyor.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul dün akşam FED'in faiz indirimi sinyali vermesi sonrası güne %1.04 oranında yükselişle 95.226 puandan başladı. Endeks hızlı alımlarla 95.616 puanı test ettikten sonra bir miktar gevşedi.

Alt tarafta 94.929 seviyesini gören BIST, Fitch'den gelen "Türkiye'de enflasyondaki düşüşün hızlanmasını bekliyoruz" açıklaması ile yönünü tekrar yukarı çevirdi.

Enflasyondaki düşüşün hızlanmasını bekliyoruz

Alımlar bankacılık hisseleri öncülüğünde güçlendi. Endeks gün ortasına %1.78 oranında yükselişle 95.922 puandan girdi. Borsa İstanbul'da ilk yarıda hacim 4 milyar lirayı aşarak oldukça yüksek seyretti.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ikinci yarısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın S-400 açıklamaları dikkat çekti. Erdoğan S-400'lerin geliş tarihini Temmuz'un ortaları olarak açıklarken, F-35 savaş uçağı ile ilgili şu açıklamayı yaptı "F-35 olmazsa dünyanın sonu değil, uluslararası tahkimle öncelikle paramızı alacağız."

S-400'lerin geliş tarihini açıkladı!

S-400/F-35 açıklamaları sonrası Borsa İstanbul'da önce bir miktar kar satışı gerçekleşti. Daha sonra kar satışları derinleşti. Endeks yükselişte olsa da gün içi kazandıklarının büyük bölümünü geri verdi. 

BORSA İSTANBUL'DA HAREKETLİ SAATLER YAŞANDI

Kar satışlarının derinleşmesiyle Borsa İstanbul'da göstergeler bir ara kırmızıya döndü. Endeks alt tarafta 94.038 puanı gördü. Bu noktadan sonra tepki alımları gecikmedi. Borsa İstanbul'da bugün lokomotif yine bankacılık hisseleri olarak dikkat çekti.

BIST panik satışlarının sona ermesiyle 94 bin sınırından dönerek yeniden 95 bin puan seviyesini aştı.

ABD-İRAN GERGİNLİĞİ İHA KRİZİYLE ARTTI

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığınca, Hürmüz Boğazı üzerinde uçan ABD Hava Kuvvetlerine ait insansız hava aracının İran tarafından düşürüldüğü doğrulandı. ABD Başkanı Trump'dan açıklama gecikmedi. Trump, "İran çok büyük bir hata yaptı" dedi.

CENTCOM İHA'nın İran tarafından düşürüldüğünü doğruladı

Fed'in faiz indirimi sinyaliyle 96 bine dayanan Borsa İstanbul, S-400 açıklamaları ve İHA kriziyle gerginleşen ABD-İran ilişkileriyle dalgalandı. BIST, FED'le kazandıklarını geri vererek günü %0.09 oranında düşüşle 94.157 puandan tamamladı.

Hacimdeki 9 milyar lirayı aşan artış dikkat çekti. Bankacılık endeksi günü %1.13 oranında yükselişle tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri 20/6/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 20/6/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:45 itibariyle 5.7723 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7281 lira, en yüksek 5.8184 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5324 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1297 seviyesinde. Gram altın 256.6 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 20.22 seviyesinde.

Fed sonrası dolar düşüşte

 

BORSA İSTANBUL DÜN YATAYDA KAPANDI

Borsa İstanbul dün dalgalı ve kararsız geçirdiği günü yatayda tamamladı. Endeks günü %0.03 oranında yükselişle 94.244 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul yatayda kapandı

 

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faiz oranını değiştirmedi. Fed'den yapılan açıklamada, politika faiz oranının değiştirilmeyerek yüzde 2,25-2,50 aralığında tutulduğu bildirildi.

Fed faiz kararını açıkladı

 

POWELL: BİRÇOK ÜYE FAİZ İNDİRİMİNİN UYGUN OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, Federal Açık Piyasa Komitesi'nde (FOMC) birçok üyesinin faiz indirimin uygun olduğunu düşündüğünü söyledi.

Powell: Birçok üye faiz indiriminin uygun olduğunu düşünüyor

 

ÇİN: YENİDEN BAŞLAYACAK MÜZAKERELERDE ÖDÜN VERMEYECEĞİZ

Çin'de devlet kontrolündeki gazeteler, "Müzakerelerden iyi bir sonuç alınması için, Çin'in direnmesi ve korkmaması gerekli, geri adım atar olmamalı" yorumları yapıldı.

Çin: Yeniden başlayacak müzakerelerde ödün vermeyeceğiz

 

MNUCHIN: TRUMP, FEDERAL HÜKÜMETİ AÇIK TUTMA NİYETİNDE

ABD Hazine Bakanı Mnuchin, Kongre ile bütçe konusunda anlaşmaya varılamaması halinde Trump'ın B Planı olduğunu söyledi.

Mnuchin: Trump, federal hükümeti açık tutma niyetinde

 

ABD İLE ÇİN ARASINDA UZUN SÜRE SONRA İLK TEMAS

ABD Başkanı Trump'ın G20 zirvesinde Çin lideri Cinping ile yapacağı görüşme öncesinde iki ülke yetkilileri bir araya geliyor. Lighthizer ve Mnuchin, Çin Başbakan Yardımcısı ile görüşecek.

ABD ile Çin arasında uzun süre sonra ilk temas

 

ABD BASINI: ERDOĞAN S-400'LER İÇİN TRUMP'I İKNA EDEBİLİR

ABD basınına göre Cumhurbaşkanı Erdoğan, Japonya'daki G20 zirvesinde görüşeceği ABD Başkanı Trump'ı S-400'ler için ikna edebilecek.

ABD basını: Erdoğan S-400'ler için Trump'ı ikna edebilir


ASYA HİSSE SENETLERİ KARIŞIK SEYRETTİ

Asya borsaları Perşembe günkü işlemlerde karışık seyretti.

Asya hisse senetleri karışık seyretti

 

ABD BORSALARI FED KARARI SONRASI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Fed'in faizleri sabit bırakması ancak yılın kalan bölümü için indirim işareti vermesi, bankacılık hisseleri dışında olumlu karşılandı. Dow ve S&P 500 endeksleri rekor seviyeye çok yaklaştı.

ABD borsaları Fed kararı sonrası yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (37)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)