E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatayda kapandı---

Borsa İstanbul yatayda kapandı

Borsa İstanbul yatayda kapandı
19 Haziran 2019 - 09:44 borsagundem.com

Borsa İstanbul dalgalı ve kararsız geçirdiği günü yatayda tamamladı. Endeks günü %0.03 oranında yükselişle 94.244 puandan tamamladı. Hacimdeki artış dikkat çekti.

BORSAGUNDEM.COM

Son dönemde Merkez bankalarının güvercin söylemleri dikkat çekiyor. FED, AMB ve TCMB'ın açıklamalarına göre 3 bankadan da faiz indirim beklentisinin kuvvetlenmesi hisse senedi piyasalarına yaradı.

Cuma günü tepki alımlarıyla 90 bin psikolojik sınırından dönen BIST, seçim haftasında olunmasına, yoğun S-400 haber akışına ve artan jeopolitik risklere rağmen, Merkez bankalarının güvercin söylemleri ile yükseldi. Yükselişte artan işlem hacmi dikkat çekti.

Öte yandan ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemleri alımı konusunda yaptırım paketi üzerine düşündüğü haberi sonrası dolarda yukarı yönlü bir hareket gözlendi.

Haberde, Türkiye'nin S-400 alımına devam etmesi durumunda F-35 satışının durdurulmasına ek olarak diğer seçenekler uygulanabileceği yer aldı.

Asya piyasaları 'teşvik iyimserliği' ile yükselirken, ABD borsaları, Trump'ın, G20 zirvesinde Çin lideri Şi Cinping ile görüşeceğini ve iki ülke arasında ticaret müzakerelerinin başlayacağını söylemesi ile yükseldi.

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE BAŞLADI

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'ye F-35 satışının durdurulmasına ek olarak diğer seçenekler uygulanabileceği haberi Borsa İstanbul'a olumsuz yansıdı.

Borsa İstanbul güne %0.23 oranında düşüşle 94.006 puandan başladı. Günü düşüşle karşılayan BIST'de bir ara göstergeler yeşile döndüysede bu durum uzun sürmedi ve endeks düşüşe geçti.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.47 oranında düşüşle 93.771 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ikinci yarısının ilk saatlerinde BIST, ilk yarıdaki tutumuna benzer bir şekilde hareket sergiledi. Daha sonra bankacılık hisselerine gelen alımlarla yönünü yukarı çevirdi. Diğer sektör endekslerine gelen satışlar alımları dengeledi.

Borsa İstanbul dalgalı ve kararsız geçirdiği günü yatayda tamamladı. Endeks günü %0.03 oranında yükselişle 94.244 puandan tamamladı. Hacimdeki artış dikkat çekti. Hacim 7.4 milyar liranın üzerinde seyretti. Bankacılık endeksi günü %2 primli kapattı.

Fed’in faiz kararı bekleniyor

Günün önemli şirket haberleri 19/6/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 19/6/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:50 itibariyle 5.8383 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.8232 lira, en yüksek 5.9166 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5487 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1212 seviyesinde. Gram altın 252.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 21.84 seviyesinde.

FED öncesi dolar yükselişte

 

GÜVERCİN SÖYLEMLERİ BORSA İSTANBUL'A YARADI

Merkez bankalarının güvercin söylemleri faiz indirim beklentisini güçlendirdi. Borsa İstanbul günü %2.13 oranında artışla 94.218 puandan tamamlayarak yükselişini sürdürdü.

Güvercin söylemleri Borsa İstanbul'a yaradı

 

TÜRKİYE'YE S-400 YAPTIRIMI PLANLARI TRUMP'IN MASASINDA

ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemeleri alımı konusunda yaptırım paketi üzerine düşündüğü belirtildi.

Türkiye'ye S-400 yaptırımı planları Trump'ın masasında

 

LIGHTHIZER: YAPTIRIMLAR ÇİN'İ REFORMLARA YÖNELTMEYE YETMEZ

ABD Ticaret Bakanı Lighthizer, yaptırımların Çin'i reformlara yöneltmek için yeterli olmayacağını ancak diyaloğun kesilmesi halinde de kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Lighthizer: Yaptırımlar Çin'i reformlara yöneltmeye yetmez

 

POMPEO: BAŞKAN TRUMP İRAN İLE SAVAŞ İSTEMİYOR

Mike Pompeo ABD'nin İran üzerindeki baskısının devam edeceğini ancak savaş istemediklerini söyledi. Pompeo İran'ı saldırganlıktan caydırmaya devam edeceklerini belirtti.

Pompeo: Başkan Trump İran ile savaş istemiyor

 

TRUMP VE Şİ TELEFONDA GÖRÜŞTÜ

Ay sonunda Japonya'daki G20 zirvesinde bir araya gelmeleri beklenen ABD Başkanı Trump ile Çin lideri Cinping sürpirz bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Trump ve Şi telefonda görüştü

 

TRUMP'TAN İRAN AÇIKLAMASI: HAZIRLIKLIYIZ

Beyaz Saray bahçesinde gazetecilere açıklama yapan ABD Başkanı, İran konusunda çok hazırlıklı olduklarını söyledi. Dışişleri Bakanı Pompeo ise "Savaş istemiyoruz ama cevap vermeye hazırız" dedi.

Trump'tan İran açıklaması: Hazırlıklıyız

 

ABD BORSALARI GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPADI

ABD Başkanı Trump'ın, G20 zirvesinde Çin lideri Şi Cinping ile görüşeceğini ve iki ülke arasında ticaret müzakerelerinin başlayacağını söylemesi Wall Street endekslerini yükseltti.

ABD borsaları günü yükselişle kapadı

 

ASYA HİSSE SENETLERİ 'TEŞVİK İYİMSERLİĞİ' İLE YÜKSELDİ

Asya borsaları Çarşamba günkü işlemlerde AMB'NİN teşvik sinyalleri ve ticaret görüşmelerinin süreceğinin belirtilmesiyle artan iyimserlikten destek bularak kazanımlarını artırdı.

Asya hisse senetleri 'teşvik iyimserliği' ile yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (22)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)