E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatayda kapandı---

Borsa İstanbul yatayda kapandı

Borsa İstanbul yatayda kapandı
27 Kasım 2019 - 18:05 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü %0.13 oranında düşüşle 105.844 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump’ın görüşmelerinden sonra yükseliş trendi yakalayan Borsa İstanbul’da ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki iyimser havanın desteğiyle geçen hafta bugün 108.142 puanı görüldü. Bu tarihten itibaren dalgalı ve kararsız görüntü çizen endekste Ankara’da başlayan S-400 testlerinin etkisiyle risk iştahı zayıfladı.

S-400 testleri yapıldığına yönelik haberlerin ABD-Türkiye ilişkilerine yönelik endişeleri artırması yatırımcıyı tedirgin etti. Bu durum tepki alımlarını sınırlandıran en büyük etmen olarak dikkat çekti.

Borsa İstanbul’da dün Beyaz Saray Danışması Conway'in ticaret görüşmelerine ilişkin yaptığı açıklamalarla alıcı seyir hakim oldu. Conway, Çin ile ticaret anlaşmasına gerçekten yaklaşılmakta olduğunu ifade etti. Bu açıklamaya piyasalar pozitif tepki verdi.

Küresel piyasalar dün ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki iyimser seyrin ardından karışık görüntü çizdi. Piyasalar iki büyük ekonomik gücün anlaşmasının detaylarına yoğunlaşırken, yeni bir haber akışının olmaması ve ABD’de Şükran Günü olması sebebiyle hisse senedi piyasalarında volatilite azaldı.

Bugün yurt içinde TCMB Başkanı Murat Uysal’ın İSO toplantısındaki konuşması önem arz etti. Uysal’ın açıklamalarında Aralık’taki PPK toplantısında çıkacak faiz kararına ilişkin mesajlar arandı. 

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.04 oranında düşüşle 105.935 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 1,05 ve holding endeksi yüzde 0,07 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,66 ile bilişim, en çok gerileyen ise yüzde 1,50 ile madencilik oldu.

BORSA İSTANBUL İLK YARIDA GERİLEDİ

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 232,40 puan azalarak 105.750,73 puana inerken, toplam işlem hacmi 3,9 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,52 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,16 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,70 ile taş toprak, en çok gerileyen ise yüzde 1,22 ile metal ana sanayi oldu.

BORSA İSTANBUL YATAYDA TAMAMLADI

Günün ikinci yarısında TCMB Başkanı Uysal'ın ISO Meclisi toplantısındaki yaptığı konuşma piyasalar tarafından takip edildi. Uysal'ın mesajlarında faiz mesajı arandı. TCMB Başkanı Murat Uysal ISO toplantısında konuştu. 

TCMB Başkanı Uysal'ın önemli enflasyon mesajı dikkat çekti

Uysal "Önümüzdeki dönemde para politikası duruşumuzu enflasyondaki düşüş sürecinin devamını sağlayacak şekilde belirleyeceğiz" dedi. Bu açıklama Borsa İstanbul'a sınırlı pozitif etki gösterdi. Nitekim borsa 106.430 puana yükseldi. Ancak endeks bu noktadan sonra kar satışı yiyerek gevşedi.

Borsa İstanbul yaklaşık 1000 puanlık bir marjda dalgalandığı günü %0.13 oranında düşüşle 105.844 puandan tamamladı. Hacim 8.5 milyar lirayı aştı ancak hafta ortalamasının altında kaldı.

Günün önemli şirket haberleri 27/1/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 27/11/2019

Yabancılar en çok o hisseleri aldı

DOLAR/TL

Dolar saat 17:33 itibariyle 5.7761 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7499 lira, en yüksek 5.7821 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3511 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.0996 seviyesinde. Gram altın 270.1 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.20 seviyesinde.

Dolar 6 haftanın en yükseğine yaklaştı

 

BORSA İSTANBUL DÜN CONWAY İLE YÜKSELDİ

Gün içi dalgalı ve kararsız görüntü çizen Borsa İstanbul'da kapanışa doğru Beyaz Saray Danışması Conway'in açıklamalarıyla göstergeler yeşile döndü. Endeks dün günü %0.57 oranında yükselişle 105.983 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul Conway ile yükseldi

 

BRAINARD: EKONOMİ KISA VADEDE GÜÇLÜ ANCAK BELİRSİZLİKLER SÜRÜYOR

Fed Guvernörü Brainard, ABD ekonomisinin kısa vadeli görünümünün güçlü olduğunu, ancak ticaret belirsizliği ve zayıf küresel büyümenin sürdüğünü kaydetti.

Brainard: Ekonomi kısa vadede güçlü ancak belirsizlikler sürüyor

 

ASYA'DA HİSSE SENETLERİ KARIŞIK SEYRETTİ

Asya borsaları üzerinde Çarşamba günü ticaret anlaşmasına dair gelişmeler izleniyor.

Asya'da hisse senetleri karışık seyretti

 

ABD BORSALARI TİCARET UMUDUYLA SINIRLI YÜKSELDİ

Pekin ile Washington arasında bir ticaret anlaşması için olumlu hava sürerken ABD borsaları günü sınırlı da olsa alıcılı kapadı.

ABD borsaları ticaret umuduyla sınırlı yükseldi

 

AVRUPA BORSALARI ALMANYA HARİÇ YÜKSELİŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları, haftanın ikinci işlem gününü Almanya hariç yükselişle kapadı.

Avrupa borsaları Almanya hariç yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç28 Kasım 2019 08:25

    AHMAK GİBİ RIZA KUTLU IŞIKIN IEYHO ALDIK ADAM YILLARDIR  YATIRIMCI SOYUP SOYUP BULGARİSTANDA OTEL ,AV ALANI ALIYOR DİJİTAL PARA BASIYOR YATIRIMCI KAN AGLIYOR AMA BU DOLANDIRICI HEP YOKLUK EDEBİYATI İLE YATIRIMCIYI ALDATTIGINI SANIYOR BU DOLANDIRICIYA SPK HESAP SORMALI.ALLEM KULLEM OYUNLARI İLE BORSADA DOLANDIRICILIK YAPAN RIZA KUTLU IŞIKA DUR DENMELİ.

  • Metin27 Kasım 2019 22:02

    Kara cuma geliyor. Cuma 102 bin

  • ömer27 Kasım 2019 18:31

    kaç gündür mal dağıtıyorlar. 106 binde mal alanın aklı yoktur