E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatayda kapandı---

Borsa İstanbul yatayda kapandı

Borsa İstanbul yatayda kapandı
20 Eylül 2019 - 09:55 borsagundem.com

FED'in faiz kararının ardından kayıplar yaşayan BIST, bugün dengelenme sürecine girdi. Endeks günü %0.10 oranında düşüşle 100.236 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

FED faizi indirdi indirmesine ancak piyasalarda risk iştahı düşük seyretmeye devam ediyor. Özellikle yurt içi piyasalarda BDDK’nın batık kredi açıklamasıyla başlayan bankacılık endeksindeki sert satışlara FED sonrası sanayi endeksi de eşlik edince baskı arttı ve BIST dün 100 bin sınırına kadar çekildi.

FED'in faiz indirimi yapmasına rağmen gelecek için "güvercin söylemler" yapmaması ve üyeleri arasında ayrışma yaşanması risk iştahını düşüren başlıca etmen olarak dikkat çekti. Nitekim yıl sonuna kadar 17 FED üyesinden sadece 7'si yıl sonuna kadar bir faiz indirimi daha bekliyor.

TCMB’nın 2 ayda 750 baz puan faiz indirmesine karşın bir dahaki faiz indirimi için daha az alanı olmasına FED’in yeterince güvercin olmayan söylemleriyle birleşince yurt içinde hisse senedi piyasasını küresel piyasalardan daha fazla kayba itti.

ECB ve FED’in ardından Çin Merkez Bankası’da faizi düşürdü. PBOC şirketlerin borçlanma maliyetini düşürmek ve ABD ile ticaret savaşından zarar görerek yavaşlayan ekonomiye destek olmak için yeni 1 yıllık temel kredi faizini (LPR) art arda ikinci ayda indirerek %4.20'ye düşürdü.

Haftanın bu son işlem gününe başlarken global baz piyasalarda sakin-temkinli bir görüntü hakimken, ABD ile Çin'in müzakere heyetleri arasındaki görüşmeler piyasalar tarafından izlenmeye devam ediyor.

Öte yandan Suudi Aramco saldırısıyla zaten gerilim yaşayan ABD-İran arasında gerilim önemli ölçüde yükseldi. Jeopolitik riskleri artıran bu gelişme yatırımcıları tedirgin ediyor.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul dünkü sert düşüşün ardından güne tepki alımlarıyla %0.30 oranında yükselişle 100.641 puandan başladı. Güne hafif primli başlayan BIST bu tutumunu sürdüremedi ve yönünü aşağı çevirerek 99.933 puanı gördü. Bu noktadan sonra tepki alımlarıyla yön tekrar yukar döndü. Toparlanmada pasta payı en büyük görünün bankacılık hisseleri oldu.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.13 oranında yükselişle 100.471 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Fed kararı sonrası yurtdışı piyasalarda kararsız görünüm temkinli görünüm hakimken, Borsa İstanbul'da sert düşüşün ardından haftanın son işlem gününde yatay seyir izlendi.

Yurt içi piyasalarda FED'den güvercin söylemleri gelmemesiyle zayıflayan risk iştahı, ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki olumlu hava ile dengelendi.

Borsa İstanbul günü %0.10 oranında düşüşle 100.236 puandan tamamladı. Hacim 8.7 milyar lirayı aşarak yüksek seyretti.

Günün önemli şirket haberleri 20/09/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 20/09/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:04 itibariyle 5.7443 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6815 lira, en yüksek 5.7412 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3268 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1008 seviyesinde. Gram altın 277.8 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 14.96 seviyesinde.

Haftanın son işlem gününde yükseldi

 

BORSA İSTANBUL 100 BİN SINIRINDAN DÖNDÜ

FED'in faiz indirimi yapmasına rağmen gelecek için "güvercin söylemler" yapmaması ve üyeleri arasında ayrışma yaşanmasını piyasalar negatif algıladı. BIST dün günü %1.56 oranında düşüşle 100.338 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul 100 bin sınırından döndü

 

ASYA'DA HİSSE SENETLERİ HAFİF YÜKSELDİ

Asya'da endeksler haftanın son işlem gününde hafif artıda seyretti.

Asya'da hisse senetleri hafif yükseldi

 

ABD BORSALARI GÜNÜ KARIŞIK SEYİRLE KAPADI

Teknoloji hisselerindeki artışla güne yükselişle başlayan ABD borsaları gün sonuna doğru erken kazançlarını geri verdi.

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı

 

AVRUPA BORSALARI GÜNÜ YÜKSELİŞLE KAPATTI

Avrupa borsaları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirim kararının etkisiyle günü yükselişle tamamladı.

Avrupa borsaları günü yükselişle kapattı

 

ABD'Lİ SİYASETÇİLERDEN TRUMP'A İRAN TEPKİSİ: SAVAŞ ÇÖZÜM DEĞİL

ABD'li bazı Kongre üyeleri, Başkan Trump yönetiminin Suudi Arabistan'a ait petrol tesislerinin vurmasından sorumlu tuttuğu İran'a karşı askeri bir harekât olabileceği yorumlarına tepki gösterdi.

ABD'li siyasetçilerden Trump'a İran tepkisi: Savaş çözüm değil

 

ABD'NİN İRAN PLANI ORTAYA ÇIKTI

Pompeo, S.Arabistan'a ait petrol tesislerinin vurulmasından sorumlu tuttukları İran'a karşı uluslararası bir koalisyon kurma çabasında olduklarını ve "barışçıl bir çözüm" amaçladıklarını söyledi. Pompeo Zarif'in savaşa yönelik sözlerine de cevap verdi.

ABD'nin İran planı ortaya çıktı

 

ÇİN MERKEZ BANKASI EKONOMİYİ DESTEKLEMEK İÇİN FAİZİ DÜŞÜRDÜ

Çin Merkez Bankası yeni 1 yıllık temel kredi faizini %4.20'ye düşürdü.

Çin Merkez Bankası ekonomiyi desteklemek için faizi düşürdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BORSACI 20 Eylül 2019 19:32

    DÜNYADA FAİZLER DÜŞERKEN BORSALARDA RALLİ BAŞLAR DİYORDUM TAM YANILDIM DÜŞÜŞLERE ANLAM VEREMEDİM .

  • Cumhur20 Eylül 2019 18:50

    101 bin altında hayatta almam. Bugün gel gel yaptılar elinize verdiler

  • Okie Dokie20 Eylül 2019 10:21

    Çılgın gibi açığa satış yapıyoruz. İki günde bir Ferrari parası kaldırdık. Teşekkürler ky, teşekkürler türkiye.