E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatayda kapandı---

Borsa İstanbul yatayda kapandı

Borsa İstanbul yatayda kapandı
01 Ağustos 2019 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul FED'in faiz kararının ardından dalgalı ve kararsız göründü. Endeks bankacılık hisselerindeki güçlü kar satışlarına rağmen toparlanmasını bildi ve günü %0.18 oranında düşüşle 101.900 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Sonunda FED faiz kararını açıkladı. Faiz beklentiye paralel 25 baz indirdi. Böylece FED 10 yıllık süren parasal sıkılaştırma politikasına son vermiş oldu.

POWELL KAFALARI KARIŞTIRDI

Faiz indirim kararının geleceği çok kuvvetli bir ihtimaldi. Piyasalar tarafından asıl önemli olan ve merak edilen FED Başkanı Powell’ın açıklamalarıydı. Powell faiz indirimi sonrası yaptığı açıklamada, “bu indirim bir faiz indirimi döngüsünün başlangıcı değil” dedi. Powell kullandığı bu ifade piyasalar tarafından Fed’in bir sonraki faiz indirimi için uzun süre bekleyebileceği şeklinde algılandı. Bu durum hisse senedi piyasalarında risk iştahını azaltan unsur olarak dikkat çekti. Nitekim açıklama öncesi 5.51 lira seviyesine kadar geri çekilen dolar açıklama sonrası 5.61 lirayı test etti.

FED’in faiz indirim döngüsüne girdiği beklentisi ABD borsalarına tarihi zirvesini yaşatmıştı. Dün Powell'ın açıklamaları yeni zirve beklentisini suya düşürdü ve ABD borsaları sert düşüş yaşadı.

FED’in faiz kararı öncesinde Borsa İstanbul göstergeler kar satışlarıyla kırmızıya döndü. BIST kısmen küresel piyasalara paralel hareket etti.

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul Powell'ın açıklamaları sonrası güne güçlü kar satışlarıyla başladı. Endeks güne %0.73 oranında düşüşle 101.342 puandan başladı. Kayıplar bankacılık endeksinde yoğunlaştı. Aşağıda 101.093 puanı test eden endeks gelen tepki alımlarıyla toparladı. Bu toparlanma da Avrupa borsaları ile ABD vadeli endekslerinin artıyla geçmesinin etkisi görüldü.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.26 oranında düşüşle 101.815 puandan girdi. 

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Borsa İstanbul günün ikinci yarısında kararsız seyir izledi. Bankacılık endeksindeki dalgalanma bu seyirde etkili oldu. Satışlar bugün bankacılık hisseleri öncülük etti. Diğer sektör gruplarına gelen alımlar bu satışları dengeledi. Endeks bugün yaklaşık 2000 puanlık bir bantta dalgalandı. FED sonrası kar satışları sınırlı kaldı.

Borsa İstanbul günü %0.18 oranında düşüşle 101.900 puandan tamamladı. Hacim 6.1 milyar lirayı aştı. Bankacılık endeksindeki kayıp %1.42 ile dikkat çekti.

Günün önemli şirket haberleri ve tavsiyeleri 01/08/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 01/08/2019


DOLAR/TL

Dolar saat 17:59 itibariyle 5.5844 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.5595 lira, en yüksek 5.6139 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.1632 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1058 seviyesinde. Gram altın 253.9 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 15.98 seviyesinde.

Dolar sakin seyretti


BORSA İSTANBUL DÜN 102 BİNDE TUTUNDU

Borsa İstanbul'da kar satışları dünde sürdü. Endeks FED'in faiz kararının beklendiği günde günü %0.59 oranında düşüşle 102.082 puandan tamamladı. Hacim 6.7 milyar lirayı aştı.

Borsa İstanbul 102 binde tutundu

FED FAİZ KARARINI AÇIKLADI

Fed politika faizini %2,00 - %2,25 aralığına indirdi. Karar 8'e karşı 2 oyla alındı.

Fed faiz kararını açıkladı

 

POWELL: BU BİR FAİZ İNDİRİMİ DÖNGÜSÜNÜN BAŞLANGICI DEĞİL

Fed Başkanı Powell, bankanın faiz indirimi kararının ardından yaptığı açıklamada "Bu uzun dönemli bir faiz indirimi döngüsünün başlangıcı değil" açıklamasında bulundu.

Powell: Bu bir faiz indirimi döngüsünün başlangıcı değil


ABD'DE ENDEKSLER 'FED SONRASI' SERT GERİLEDİ

ABD'de hisse senetleri Federal Açık Piyasa Komitesi Temmuz toplantısında 2'ye karşı 8 oyla 25 baz puan faiz indiriminin ardından sert geriledi

ABD'de endeksler 'Fed sonrası' sert geriledi

 

ASYA HİSSE SENETLERİ DALGALI SEYRETTİ

Asya borsaları Perşembe günkü işlemlerde karışık seyretti.

Asya hisse senetleri dalgalı seyretti

 

TCMB BAŞKANI UYSAL'DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Murat Uysal yılın üçüncü Enflasyon Raporu'nu açıkladı.

TCMB Başkanı Uysal'dan önemli açıklamalar

 

MERKEZ PPK TOPLANTI ÖZETİNİ YAYINLADI

25 Temmuz 2019 tarihinde gerçekleştirilen TCMB PPK toplantısının özeti yayınlandı. Merkez bu toplantıda beklentinin üzerinde 425 bp faiz indirimi kararı almıştı.

Merkez PPK toplantı özetini yayınladı

 

TCMB ENFLASYON BEKLENTİLERİNİ AŞAĞI YÖNDE REVİZE ETTİ

Merkez Bankası yıl sonu TÜFE tahminini % 14.6'dan % 13.9'a düşürdü, 2020 tahmini ise %8.2'de kaldı.

TCMB enflasyon beklentilerini aşağı yönde revize etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)