E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul FED öncesi yatay seyretti---

Borsa İstanbul FED öncesi yatay seyretti

Borsa İstanbul FED öncesi yatay seyretti
11 Aralık 2019 - 18:05 borsagundem.com

Borsa İstanbul, FED'in vereceği faiz kararından önce günü %0.08 oranında düşüşle 107.921 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasalar, ABD’nin Çin’e karşı uygulamaya sokmayı planladığı gümrük vergisi artışını erteleyebileceğine ilişkin haberlerin etkisiyle karışık seyir izledi.

ABD’nin Çin’e uygulayacağı yeni tarifeler eğer ertelenmezse 15 Aralık’ta yürürlüğe girecek. Piyasalar tarifelerin ertelenebileceği üzerinde fiyatlandı. Aksi yönde gelecek bir kararın dünya borsalarında risk iştahını zayıflatacağı yorumu öne çıktı.

Öte yandan ABD Başkanı Trump’ın azil süreci ABD’de siyasi belirsizliği beraberinde getiriyor. Bu durum ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki olumlu havanın pozitif etkilerini sınırlayan en büyük etmen olarak dikkat çekiyor.

Piyasalarda bugünün en önemli gündem maddesi FED. ABD Merkez Bankası'nın (FED) bu akşamki faiz kararı ve sonrasında Fed Başkanı Jerome Powell'ın yapacağı açıklamaları bekliyor. Beklenti bankanın faizlerde bir değişikliğe gitmeyeceği yönünde birleşirken, kararın ardından FED Başkanı Powell’ın gelecekteki para politikasına ilişkin yapacağı açıklamada faiz mesajları aranacak. ABD’de son dönemde gelen makroekonomik verilerdeki güçlü seyir nedeniyle büyük ihtimalle faiz konusunda "bekle-gör" politikası izlenebilir.

Yurt içi piyasaların asıl gündem maddesi ise TCMB PPK toplantısından çıkacak faiz kararı. Merkez kararını yarın açıklayacak. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre enflasyon kasımda yüzde 0.38 artarken, yıllık bazda yüzde 10.56 olmuştu. Merkez Bankası’nın faizleri enflasyona paralel yüzde 12 seviyelerine doğru çekmesi bekleniyor. Bu durumda Merkez’den beklenen faiz indirim oranı 150-200 baz puan olacağı yönünde gerçekleşti.

Kritik tarih olan 12 Aralık’ın başka bir önemi de İngiltere’nin bu tarihte erken seçime gidecek olması. Brexit kör düğümünün getirdiği bu seçim piyasaların radarındaki bir diğer etmen olarak dikkat çekiyor.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul, FED'in vereceği faiz kararının öne çıkacağı güne %0.02 oranında yükselişle 108.030 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,05 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,06 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,41 ile elektrik, en çok gerileyen ise yüzde 0,71 ile ticaret oldu.

Avrupa borsaları, güne alış ağırlıklı bir seyirle başladı.

Avrupa borsaları yükselişle açıldı

BORSA İSTANBUL İLK YARIDA YATAY SEYRETTİ

Günün ilk yarısında düşüş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 22,40 puan azalarak 107.989,05 puana inerken, toplam işlem hacmi 3,7 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,29 değer kaybederken, holding endeksi yüzde 0,24 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,99 ile sigorta, en çok gerileyen ise yüzde 1,44 ile spor oldu.

BORSA İSTANBUL YATAYDA KAPANDI

Borsa İstanbul, FED'in vereceği faiz kararından önce günü yaklaşık 750 puanlık dar bantta seyrederek %0.08 oranında düşüşle 107.921 puandan tamamladı. Hacim 7.4 milyar lirayı aşarken bankacılık endeksi %0.45 oranında kayıpla günü tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri 11/12/2019

Yabancılar en çok o hisseleri sattı!

 

DOLAR TL

Dolar saat 18:06 itibariyle 5.8160 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7958 lira, en yüksek 5.8188 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4507 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1088 seviyesinde. Gram altın 274.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.00 seviyesinde.

Dolar 5.80'in üzerinde! Gözü Merkez'de

 

PİYASALAR FED BAŞKANI POWELL'IN AÇIKLAMALARINI BEKLİYOR

Fed, 2019'un son para politikası kararını bugün açıklayacak. Bu yıl 3 kez gerçekleşen faiz indiriminin ardından faizlerin sabit tutulması büyük olasılık. Ancak piyasalar gelecek döneme ışık tutacak olan Powell'ın konuşmasını bekliyor.

Piyasalar Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarını bekliyor

 

MERKEZ'İN ELİ RAHAT! FAİZ İNDİRİMİ YÜKSEK OLABİLİR

TCBM 12 Aralık’ta yılın son faiz kararı için toplanacak. Son üç toplantıda yüksek faiz indirimleri yapan TCMB, gerçekleştirilecek yılın son faiz toplantısında da yüksek faiz indirimine gidecek.

Merkez'in eli rahat! Faiz indirimi yüksek olabilir

 

JP MORGAN'IN TCMB'DEN FAİZ KARARI BEKLENTİSİ

JP Morgan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Perşembe günü yapacağı PPK toplantısında faiz kararı beklentisini açıkladı.

JP Morgan'ın TCMB'den faiz kararı beklentisi

 

ABD VE ÇİN TARİFELERİ ERTELEMEYE HAZIRLANIYORLAR

ABD ve Çin ticaret müzakerecileri uygulanacak tarifelerin tarihini 15 Aralık sonrasına uzatmayı planlıyorlar.

ABD ve Çin tarifeleri ertelemeye hazırlanıyorlar

 

ASYA BORSALARI KARIŞIK SEYRETTİ

Asya'da endeksler Çarşamba günkü işlemlerde karışık seyretti.

Asya borsaları karışık seyretti

 

ABD BORSALARI FED'İN FAİZ KARARI ÖNCESİ DÜŞÜŞLE KAPANDI

ABD'nin Çin'e uygulayacağı yeni tarifelerin 15 Aralık sonrasına erteleneceği haberlerinin getirdiği iyimser hava Başkan Trump ile ilgili azil gerekçelerinin açıklanmasıyla dengelendi. 3 ana endeks de günü ekside kapadı.

ABD borsaları Fed'in faiz kararı öncesi düşüşle kapandı

 

AVRUPA BORSALARI KARIŞIK SEYİRLE KAPANDI

Avrupa borsaları, ABD’nin Çin’e karşı uygulamaya sokmayı planladığı gümrük vergisi artışını erteleyebileceğine ilişkin haberlerin etkisiyle günü karışık seyirle tamamladı.

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)