E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatayda kapandı---

Borsa İstanbul yatayda kapandı

Borsa İstanbul yatayda kapandı
21 Kasım 2019 - 18:05 borsagundem.com

Borsa İstanbul 1000 puanlık dar bantta dalgalandığı haftanın 4. işlem gününü %0.02 oranında yükselişle 106.805 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Küresel piyasalara paralel ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki iyimser havayla rüzgârı arkasına alan Borsa İstanbul, 1.5 yıllık zirvenin ardından ticaret müzakerelerindeki karışık mesajlarla dün satıcılı seyretti.

Çin'e karşı yaptığı sert açıklamalarla bilinen Beyaz Saray ekonomi danışmanı Kudlow'un bu kez "Ticaret anlaşmasının son safhasına yaklaşılıyor" demesiyle başlayan hisse senedi piyasalarındaki iyimser hava, Trump'ın, "Eğer Çin ile anlaşma yapmazsak, tarifeleri daha da fazla yükseltirim" açıklamasıyla azaldı.

ABD Senatosu’nun Hong Kong'da protestocuları destekleyen yasa tasarısını onaylaması, Trump’ın Çin’i tehdit etmesiyle karmaşık hale gelen ticaret görüşmelerinde belirsizliği daha da artırdı. Bu durum dünya borsalarında risk iştahını düşürdü. Buna paralel ABD borsaları dünü ekside kapatırken, Asya’da da durum farklı olmadı. Asya’da hemen hemen bütün borsalar dün ekside kapattı.

Öte yandan piyasaların gözü dün akşam saatlerinde açıklanan FED tutanaklarındaydı. Fed üyelerine göre negatif faizin ABD için uygun bir araç olmadığı vurgulanan tutanaklarda, birçok üyenin enflasyon beklentilerinin daha fazla düşmesinden endişeli olduğu kaydedildi. Bu açıklamaları analistler yıl sonuna kadar faiz indirimi olmayacağı şeklinde yorumladı. FED’in faiz indirimindeki bu isteksizlik, ticaret görüşmelerindeki karmaşık seyrin getirdiği belirsizliği destekliyor.

Yurt içindeki hisse senedi piyasalarının risk iştahı için önemli bir gösterge olan CDS primleri 300 puan bandında son 1 yılın en düşüğüne yakın seyrediyor.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul, güne %0.02 oranında yükselişle 106.802 puandan başladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,01 ve holding endeksi yüzde 0,12 arttı. Açılışta sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,45 ile turizm, en çok kaybettiren ise yüzde 0,45 ile iletişim oldu.

BORSA GÜNÜN İLK YARISINDA YATAY SEYRETTİ

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre yatay seyrederek 106.782,54 puan olurken, toplam işlem hacmi 3,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,03 ve holding endeksi yüzde 0,64 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,11 ile elektrik, en çok gerileyen ise yüzde 0,75 ile metal, ana sanayi oldu.

BORSA İSTANBUL YATAYDA KAPANDI

Borsa İstanbul 1000 puanlık dar bantta dalgalandığı Perşembe gününü %0.02 oranında yükselişle 106.805 puandan tamamladı. Hacim 7.8 milyar lira civarında seyrederek son günlere nazaran düşük seyretti. Bankacılık endeksi %0.53 primli seyrederek BIST'deki satışı dengeledi.

Günün önemli şirket haberleri ve tavsiyeleri 21/11/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 21/11/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:56 itibariyle 5.6897 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6832 lira, en yüksek 5.7103 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3090 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1076 seviyesinde. Gram altın 268.6 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 11.86 seviyesinde.

Dolar yatay seyrediyor

 

BORSA İSTANBUL DÜN KAR SATIŞLARIYLA DÜŞTÜ

1.5 yıllık zirvenin ardından Borsa İstanbul dün kapanışa doğru gelen kar satışlarıyla düştü. Endeks günü %0.69 oranında düşüşle 106.785 puandan tamamladı. Hacim 10.1 milyar lirayı aşarak yüksek seyretti.

Borsa İstanbul kar satışlarıyla düştü

 

FED TUTANAKLARI YAYIMLANDI

ABD Merkez Bankası (Fed) Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 29-30 Ekim tarihli toplantısına ait tutanaklar yayımlandı.

Fed tutanakları yayımlandı

 

BRAINARD: YENİ FAİZ İNDİRİMLERİ İÇİN ÖNCE SONUÇLARI GÖRMELİYİZ

Fed Yönetim Kurulu üyesi Brainard, 3 faiz indiriminin piyasaya etkilerini görmeden yeni bir değişiklik yapılması taraftarı olmadığını söyledi.

Brainard: Yeni faiz indirimleri için önce sonuçları görmeliyiz

 

ASYA'DA HİSSE SENETLERİ HONG KONG YASASI RİSKİYLE GERİLEDİ

Asya borsaları Perşembe günkü işlemlerde ABD Başkanı Donald Trump'ın Hong Kong'daki göstericilere destek veren yasayı onaylaması ihtimalinin ticaret anlaşmasını riske atma olasılığıyla geriledi.

Asya'da hisse senetleri Hong Kong yasası riskiyle geriledi

 

PEKİN VE WASHİNGTON'DAN İLK İMZA AÇIKLAMASI

Çin Başbakan Yardımcısı Liu, ABD ile birinci faz ticaret anlaşmasına varılacağı konusunda iyimser olduğunu söyledi. Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere da, ilk imza metni için ilerleme sağlandığını belirtti.

Pekin ve Washington'dan ilk imza açıklaması

 

ABD-ÇİN TİCARET ANLAŞMASI 2020'YE SARKABİLİR

ABD ile Çin arasında devam eden ticaret görüşmelerinde bir anlaşmaya ulaşmanın 2020'ye sarkabileceği öne sürüldü.

ABD-Çin ticaret anlaşması 2020'ye sarkabilir

 

ABD BORSALARI TİCARET GERGİNLİĞİNİN ARTMASIYLA DÜŞTÜ

Washington ile Pekin arasında bir ticaret anlaşması için belirsizlik sürerken ABD Senatosu'nun Hong Konglu protestocuları destekleme kararını alması, Wall Street'te yatırımcıların risk iştahını düşürdü.

ABD borsaları ticaret gerginliğinin artmasıyla düştü

 

AVRUPA BORSALARI İTALYA HARİÇ DÜŞÜŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e yönelik gümrük tariflerini daha da artırabileceğini açıklamasının ardından İtalya hariç günü düşüşle kapattı.

Avrupa borsaları İtalya hariç düşüşle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)