E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 96 bin sınırından döndü---

Borsa İstanbul 96 bin sınırından döndü

Borsa İstanbul 96 bin sınırından döndü
25 Haziran 2019 - 09:52 borsagundem.com

Borsa İstanbul gün içi 95.994 seviyesini gördükten sonra bir miktar kar satışı yedi. Endeks günü %0.25 oranında yükselişle 95.421 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Yeni haftayı seçim belirsizliğinin sona ermesiyle %2.15 oranında sert yükselişle karşılayan Borsa İstanbul, gün içinde bir miktar kar satışı yedi. Bununla beraber CDS primleri aşağıda 422’yi gördü ancak günü 446 düzeylerinden tamamladı.

Uzmanlar yükselişin güç kazanması için CDS primlerinin ilk etapta 420 düzeylerinin altına inmesi gerektiğini belirtti.

Küresel piyasaların en önemli odağı 28-29 Haziran’da Japonya’da düzenlenecek G-20 zirvesi olarak dikkat çekiyor. Bu zirvede liderlerin görüşmeleri piyasalar için belirleyici olacak. G-20 öncesinde piyasalarda temkinli tavır sürebilir.

S-400 teslimatından önce G-20 toplantısında Erdoğan-Trump görüşmesi yurt içi piyasaların, Trump-Şi görüşmesi de küresel piyasaların radarında olacak.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.12 oranında düşüşle 95.066 puandan başladı. Endekste dün sabah ki sert yükselişin ardından gelen düzeltme sürerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan konuştu.

BIST Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim sonuçları ile ilgili açıklamasıyla yükselişe geçti. Erdoğan "İstanbul halkının kararının başımızın üzerinde yeri var" dedi ve Ekrem İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ettiğini belirtti. Bununla beraber BIST, 95.500 puanı aştı.

İmamoğlu'nu bir kez daha tebrik ediyorum

Daha sonra Erdoğan'dan S-400 açıklamaları geldi. Erdoğan, "S-400, egemenlik haklarımız ile bir konudur, bundan geri adım atmayacağız" dedi. Bu kez endekste kar satışları görüldü. Ancak bu durum çok uzun sürmedi ve endekste alımlar satışlara galip geldi.

Borsa İstanbul gün ortasına girmesine dakikalar kala yeniden kar satışı yedi ve dengelendi. Endeks böylelikle ilk yarıda dalgalı ve kararsız görüntü çizmiş oldu.

Borsa İstanbul, gün ortasına %0.08 oranında yükselişle 95.256 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ilk yarısında dalgalı ve kararsız görünen Borsa İstanbul, gün ortasının ardından alıcılı seyre yöneldi. Yukarıda endeks, 95.994 puanı test etti ve kar satışı yedi.

Borsa İstanbul günü %0.25 oranında yükselişle 95.421 puandan tamamladı. Hacim 6.7 milyar lirayı aştı.

Günün önemli şirket haberleri 25/6/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 25/6/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:55 itibariyle 5.7635 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7575 lira, en yüksek 5.8307 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5679 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1383 seviyesinde. Gram altın 265.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19.52 seviyesinde.

Dolar düşüşte

 

BIST SEÇİM SONRASI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul günü %1.23 oranında yükselişle 95.182 puandan tamamladı. Hacim 7 milyar lirayı aştı. Bankacılık endeksi günü %3.7 oranında yükselişle kapatarak dikkat çekti.

BIST seçim sonrası yükselişle kapandı


ABD NATO ELÇİSİ: S-400 ANLAŞMASI DEVAM EDERSE TÜRKİYE F-35'LERİ KAYBEDECEK

ABD'nin NATO Elçisi tarafından bugün yapılan açıklamada, Türkiye ile Rusya arasındaki S-400 anlaşmasının devam etmesi halinde Türkiye'nin F-35'leri kaybedeceğini söyledi.

ABD NATO Elçisi: S-400 anlaşması devam ederse Türkiye F-35'leri kaybedecek

 

GHOSE: TL'DE RALLİ BEKLİYORUM

Commerzbank Gelişen Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Tatha Ghose Türk piyasasında beklentilerini Bloomberg HT'ye anlattı, Ghose Türk Lirası'nın değer kazanacağını öngördü.

Ghose: TL'de ralli bekliyorum

 

G-20'DE TRUMP-Xİ ZİRVESİ NASIL SONUÇLANACAK?

ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in bu hafta G-20 Zirvesi’nde görüşmeleri bekleniyor.

G-20'de Trump-Xi zirvesi nasıl sonuçlanacak?

 

RUSYA: S-400'LERİN İLK PARÇALARI YAKIN ZAMANDA TÜRKİYE'YE TAŞINACAK

Rusya Ticaret Bakanı Denis Manturov, S-400 hava savunma sistemlerinin parçalarının Türkiye'ye sevkiyatının yakın zamanda başlayacağını belirtti.

Rusya: S-400'lerin ilk parçaları yakın zamanda Türkiye'ye taşınacak

 

İRAN: ABD YAPTIRIMLARI DİPLOMATİK YOLU İLELEBET KAPATIR

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Abbas Mousavi ABD'nin yaptırımlarının diplomatik yolun ilelebet kapanması anlamına geldiğini söyledi.

İran: ABD yaptırımları diplomatik yolu ilelebet kapatır

 

LAGARDE: GLOBAL EKONOMİ CİDDİ AŞAĞI YÖNLÜ RİSKLERLE KARŞI KARŞIYA

IMF Başkanı Christine Lagarde, ticari gerilimlerin, borçlarda artışın ve finansal şartlarda belirsizliğin global ekonomi için ağır aşağı yönlü riskler ortaya çıkarmakta olduklarını bildirdi.

Lagarde: Global ekonomi ciddi aşağı yönlü risklerle karşı karşıya

 

BEYAZ SARAY: TRUMP İLE ERDOĞAN G-20'DE GÖRÜŞECEKLER

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın Japonya'daki G-20 Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini açıkladı.

Beyaz Saray: Trump ile Erdoğan G-20'de görüşecekler

 

ASYA HİSSE SENETLERİ KARMA SEYRETTİ

Asya hisse senetleri ABD-Çin arasındaki ticaret müzakelerinin devamı için kritik öneme sahip görüşmenin gerçekleşeceği haftanın ikinci işlem gününde karışık seyrediyor.

Asya hisse senetleri karma seyretti

 

İRAN: TRUMP'IN AKSİNE B TAKIMI SAVAŞ İSTİYOR

Zarif, ABD Başkanı Donald Trump'ın aksine "B Takımı" olarak adlandırdığı Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un başını çektiği grubun diplomasi yerine savaş istediğini belirtti.

İran: Trump'ın aksine B Takımı savaş istiyor

 

MACRON'DAN TRUMP'A ÇAĞRI: TAVRINI NETLEŞTİR

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ABD Başkanı Trump'a "Avrupa'ya karşı duruşunu netleştirme" çağrısı yaptı.

Macron'dan Trump'a çağrı: Tavrını netleştir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)