E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul yatay kapandı---

Borsa İstanbul yatay kapandı

Borsa İstanbul yatay kapandı
20 Mayıs 2019 - 09:48 borsagundem.com

Gün içerisinde 600 puanlık dar bir bantta sakin seyreden BİST-100 günü yüzde 0.03 oranında düşüşle 86.771 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul küresel piyasalardaki karışık seyirle yeni haftayı yataya yakın %0.11 oranında yükselişle 86.894 puandan başladı.

Günün ilk yarısının büyük çoğunluğunda yatay ve sakin hareket eden endeks, ilk yarının sonlarına doğru gelen alımlarla gün ortasına 87 bin puanın üzerinde girdi.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.28 oranında yükselişle 87.039 puandan girdi.

Gün ortasının ardından

Günün ikinci yarısında BIST, düşük hacimle dar bir bantta yatay seyir izledi.

BIST-100 Endeksi günü yüzde 0.03 oranında düşüşle 86.771 puandan tamamladı.

Analistler destek seviyesi olarak 84.600 puanı, direnç seviyesi olarak 88.400 puanı öne çıkardı.

Son birkaç haftadır piyasaların ana gündem maddesi olan ABD-Çin ticaret görüşmeleri yeni haftada da dikkatle takip edilecek unsurların başında geliyor. Ancak görüşmelerde olumlu ya da olumsuz somut bir durum söz konusu değil. Bu durum belirsizliği artırarak yatırımcıları temkinli olmaya iterek, risk iştahının zayıflamasına yol açıyor.

Geçen hafta ABD-Türkiye ilişkilerinde bir olumsuz bir olumlu haber dikkat çekti:

“ABD’nin Türkiye’yi GTS kapsamından çıkarması”

“ABD’nin Türkiye’den çelik ithalatına uyguladığı gümrük vergisini %25'e indirmesi”

GTS kararı yurt içi piyasalarda satıcılı durumu desteklerken, çelik kararı ise satıcılı durumu dengeleyen unsur olarak göründü.

S-400 teslimatında zaman hızla daralırken ABD-Türkiye ilişkilerinde öne çıkan etmen bu konu olarak görünüyor. Türkiye S-400 konusunda kararlı olduğunu ifade ederken aynı zamanda F-35 savaş uçağında da ısrarlı. ABD cephesi ise S-400 ile F-35’in bir arada olamayacağı söylemlerini sürdürüyor.

Öte yandan ABD Başkanı Trump İran’a, “savaşmak istiyorlarsa bu onların sonu olur” ifadesini kullanırken, AB’ye de gönderme yaptı: “AB’nin tavrı Çin’den daha kötü”. ABD Başkanı’nın gergin dış politikayı benimsemesi gelişmekte olan ülke para birimlerinde baskıyı artırırken hisse senedi piyasalarında alımları sınırlandıran en önemli etmen olarak dikkat çekiyor.

Bu hafta yurt içinde tüketici güven endeksi ve imalat sanayi kapasite kullanım oranı, yurt dışında ise Fed toplantı tutanakları takip edilecek.

Teknik göstergeler çoğunlukla Borsa İstanbul’un aşırı satış sınırında olduğunu gösteriyor. Bununla beraber endekste zaman zaman tepki alımları gözlense de, bu alımlar toparlanmayı sağlayamıyor.

Günün önemli şirket haberleri 20/5/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 20/5/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17.51 itibariyle 6.0101 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 6.0156 lira, en yüksek 6.0084 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.7310 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1166 seviyesinde. Gram altın 247.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 25.72 seviyesinde.

Dolar yükselişte

 

BORSA İSTANBUL HAFTAYI 87 BİNİN ALTINDA TAMAMLADI

Borsa İstanbul haftayı %0.47 oranında düşüşle 86.796 puandan tamamladı. Hacim 5.4 milyar lirayı aştı. Bankacılık endeksi %.20 oranında yükselişle, sanayi endeksi %0.59 oranında düşüşle günü tamamladı.

Borsa İstanbul haftayı 87 binin altında tamamladı

 

ERDOĞAN: ER YA DA GEÇ F-35'LER TÜRKİYE'YE GELECEK

Erdoğan Dolmabahçe Sarayı'nda Er ya da geç F-35'ler ülkemize gelecek. Beş adet F-35 verdiler ancak simülatörleri henüz teslim etmediler" açıklamasını yaptı.

Erdoğan: Er ya da geç F-35'ler Türkiye'ye gelecek

 

TRUMP'TAN İRAN'A YENİ TEHDİT: SONUNUZ OLUR

ABD Başkanı Trump, "Eğer İran savaşmak istiyorsa, bu İran'ın resmen sonu olur. Bir daha ABD'yi asla tehdit etme" dedi.

Trump'tan İran'a yeni tehdit: Sonunuz olur

 

SUUDİ ARABİSTAN VE BAE'YE SALDIRI TEHDİDİ

Yemen'de Husiler, Suudi Arabistan'daki, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) ve bu ülkelerin Yemen'deki askeri karargahları ile önemli tesislerinden oluşan 299 noktaya saldırı düzenleme tehdidinde bulundu.

Suudi Arabistan ve BAE'ye saldırı tehdidi

 

LAGARDE: TİCARET SAVAŞI GLOBAL EKONOMİ İÇİN BÜYÜK RİSK

IMF Başkanı Lagarde, ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının çözümsüzlüğü halinde dünya ekonomik görünümü için bir ris olabileceğini söyledi.

Ticaret savaşı global ekonomi için büyük risk

 

TRUMP YİNE AB'Yİ HEDEF ALDI

Otomotivde tarifeleri 6 ay erteleyerek Avrupa Birliği ile krizi yumuşatan ABD Başkanı bir kez daha atağa geçti: AB bize Çin'den daha kötü davranıyor.

Trump yine AB'yi hedef aldı

 

YATIRIM ARAÇLARI GEÇEN HAFTA KAYBETTİRDİ

Geçen hafta 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 1,07, euro/TL yüzde 1,26, dolar/TL yüzde 0,62 değer kaybetti. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ise haftalık bazda ortalama yüzde 1,96 azalış kaydetti.

Yatırım araçları geçen hafta kaybettirdi

 

ASYA HİSSE SENETLERİ KARIŞIK SEYRETTİ

Asya borsaları haftanın ilk işlem gününde karışık seyretti. Avustralya ve Hindistan varlıkları seçimleri takiben yükseldi.

Asya hisse senetleri karışık seyretti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • JBT 20 Mayıs 2019 23:33

    Turizm hissesi alıp unutun......nthol mesela.....pd/dd 0.22 ......çok çok çok ucuz.......1.51 tl ye be da va.......2yıl içinde en az. 1 dolara satın...ytd

  • Mahmut20 Mayıs 2019 20:27

    Halkbank VOP ta NELER neler oluyor acaba. Dün ne zaman 4.02 yi gördü bugün 5.27 . Var bir pislik.

  • Okie Dokie20 Mayıs 2019 13:16

    Aselsan'da çılgınca açığa satış yapıyoruz. 19 TL'den yine KY'nin eline verdik malı. Ne de olsa temmuzda 16.95'den yerine koyacağız. Yerli ve milli hisseleri seviyorum.

  • Lala20 Mayıs 2019 10:40

    Bugün hava güzel, yakındaki millet bahçesine gidip çay ve topkek yiyip çocuklar ile çimenlerde yuvarlanacagim. Borsaya etkisi ne olur acaba?