E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul VİOP genelgesini güncelledi---

Borsa İstanbul VİOP genelgesini güncelledi

Borsa İstanbul VİOP genelgesini güncelledi
09 Ekim 2014 - 12:27 borsagundem.com

Borsa Yönetim Kurulu, 433 sayılı Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası İşleyiş Esasları Genelgesi'ni güncelledi

Borsa İstanbul'dan konu ile ilgili yapılan açıklamaya göre, Borsa Yönetim Kurulu’nun 26 Eylül /2014 tarihli ve 2014/42 sayılı toplantısında alınan kararlar doğrultusunda 19/07/2013 tarihli ve 433 sayılı Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası İşleyiş Esasları Genelgesi değişiklik yapılarak güncellendi.
   
Açıklamada şu bilgiler verildi:
   
"Bu çerçevede; 
   
Genelge’nin “Özel Emir ve Özel Emir İlan Pazarları” başlıklı maddesine özel emirlerin işleme dönüşebilmesi için aranan Borsa onayının otomatik olarak verilebileceği hükmü eklenmiştir.
   
Pay opsiyon sözleşmelerinin kullanım fiyat aralıkları ve kullanım fiyat adımları güncellenmiştir. Bu uygulamaya bağlı olarak ilgili sözleşmelerde işleme açılan “zararda” kullanım fiyat seviyesi birden üçe çıkarılarak, söz konusu hüküm en az biri “kârda”, biri “başabaşta” ve üçü “zararda” olmak üzere beş farklı kullanım fiyatı seviyesinden sözleşmelerin işleme açılacağı şeklinde değiştirilmiştir.
   
BIST 30 Endeks ve mini BIST 30 Endeks opsiyon sözleşmelerinin sistemde oluşturulan sözleşme sayısına ilişkin hüküm ikisi “kârda”, biri “başabaşta” ve dördü “zararda” olmak üzere en az yedi farklı kullanım fiyatı seviyesinden sözleşmelerin işleme açılacağı şeklinde değiştirilmiştir.
   
Pay, BIST 30 Endeks ve mini BIST 30 Endeks opsiyon sözleşmelerinde işleme açılacak kullanım fiyat seviyelerindeki değişiklikler ile özel emirlerde Borsa onayının otomatik verilebilmesine ilişkin değişiklik 16/10/2014 tarihinde devreye alınacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)