E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST yaptırım beklentisinin azalmasıyla sert yükseldi---

BIST yaptırım beklentisinin azalmasıyla sert yükseldi

BIST yaptırım beklentisinin azalmasıyla sert yükseldi
18 Temmuz 2019 - 09:55 borsagundem.com

ABD yönünden gelecek ekonomik yaptırım beklentisinin azalması ve yaklaşan PPK toplantısı öncesi faiz indirim beklentisinin kuvvetlenmesi Borsa İstanbul'a alım getirdi. Endeks günü %1.76 oranında yükselişle 101.566 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

S-400 teslimatının başlamasıyla piyasalarda tüm gözler ABD-Türkiye cephesinden gelen açıklamalara çevrildi. ABD Başkanı Trump’ın G-20’deki ılımlı tavrını sürdürerek Türkiye’ye S-400 konusunda hak vermesi yurt içi fiyatlamalarda etkili oldu ve dün endeks tepki alımlarıyla yükselerek 100 bin sınırından döndü.

ABD sık sık vurgu yaptığı S-400 ve F-35 birlikte olamaz söylemeni hayata geçirdi. ABD Savunma Bakanlığı, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alan Türkiye'nin F-35 programında askıya alındığını duyurdu. Bu beklenen bir karardı. Beyaz Saray’dan gelen açıklamada neden F-35 savaş uçağının verilmediğine değinildi. Açıklamada “F-35 uçakları, gelişmiş kapasitesi hakkında bilgi sahibi olmak için kullanılacak Rus istihbarat toplama platformu ile bir arada bulunamaz” dikkat çekti.

ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’ye ılımlı tavırları şuan için aksi yönde hareket eden Pentagon ve Temsilciler Meclisi’ni dizginlemiş görünüyor. Bununla beraber yurt içinde hisse senedi piyasaları S-400 alımının yaptırımı olarak sadece F-35 programından çıkarılmakla sınırlı kalmasını fiyatladı.

Öte yandan merkez bankalarının para politikası kurullarının ayı olarak görünen bu ayda kritik faiz kararları bekleniyor. Özellikle FED, ECB ve TCMB’ın kararları yurt içindeki fiyatlamalarda etkili olacak.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.09 oranında düşüşle 99.716 puandan başladı. Borsa İstanbul'da ABD yönünden gelecek ekonomik yaptırım beklentisinin azalmasıyla gelen tepki alımları günün ilk yarısında görüldü.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.59 oranında yükselişle 100.396 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ikinci yarısının ilk saatlerinde Borsa İstanbul'da alımlar hızlandı. AB'den gelen yaptırımların sembolik kalması, ABD'nin, S-400 alımı nedeniyle Türkiye'ye CAATSA kapsamında yaptırım uygulama beklentisinin azalması  ve yaklaşan PPK toplantısı öncesi faiz indirim beklentisinin kuvvetlenmesi Borsa İstanbul'a alım getirdi.

Borsa İstanbul günü %1.76 oranında yükselişle 101.566 puandan tamamladı. Hacim 7.9 milyar lirayı aştı.

Analistler destek seviyesi olarak 97.500 puanı, direnç seviyesi olarak 102.300 puanı öne çıkardı.

Günün önemli şirket haberleri 18/7/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 18/7/2019


DOLAR/TL

Dolar saat 18:09 itibariyle 5.6821 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6703 lira, en yüksek 5.7100 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3854 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1220 seviyesinde. Gram altın 260.2 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 17.76 seviyesinde.

Dolar yatay seyrediyor

 

BORSA İSTANBUL DÜN 100 BİN SINIRINDAN DÖNDÜ

ABD Başkanı Trump'ın yaptığı S-400 açıklamaları G-20'deki söylemlerine benzer seyretti. Bu durum Borsa İstanbul'a tepki alımlarının sürmesi şeklinde yansıdı. Borsa İstanbul günü %1.81 oranında yükselişle 99.806 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul 100 bin sınırından döndü

 

PENTAGON: TÜRKİYE F-35 PROGRAMINDA ASKIYA ALINDI

ABD Savunma Bakanlığı, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alan Türkiye'nin F-35 programında askıya alındığını duyurdu.

Pentagon: Türkiye F-35 programında askıya alındı

 

BEYAZ SARAY'DAN S-400 VE F-35 AÇIKLAMASI

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada S-400 hava savunma sistemi alan Türkiye'nin F-35 programına katılımının 'imkansız' olduğu belirtildi.

Beyaz Saray'dan S-400 ve F-35 açıklaması

 

DIŞİŞLERİ'NDEN ABD'YE F-35 TEPKİSİ

Dışişleri Bakanlığı'ndan ABD'ye F-35 tepkisi geldi. Açıklamada "ABD’yi stratejik ilişkilerimizde onarılmaz yaralar açacak bu hatadan geri dönmeye davet diyoruz" denildi.

Dışişleri'nden ABD'ye F-35 tepkisi

 

NATO'DAN AÇIKLAMA: TÜRKİYE S-400'LERDEN ÇOK DAHA FAZLASI

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, ABD'nin Türkiye'yi F-35 programından çıkarma kararını değerlendirdi: Türkiye ile iş birliği F-35'lerden çok daha derin ve kapsamlıdır. NATO müttefiki olarak Türkiye S-400'lerden çok daha fazlasıdır.

NATO'dan açıklama: Türkiye S-400'lerden çok daha fazlası

 

ABD BORSALARI ŞİRKET KAZANÇ RAPORLARI VE TİCARİ BELİRSİZLİKLE DÜŞTÜ

Demiryolu taşımacılık şirketi CSX'in beklenenden düşük kâr açıklaması ve ABD ile Çin arasındaki ticaret görüşmelerinde belirsizlik Wall Street yatırımcılarının alım iştahını kapattı. 3 ana endeks de günü ekside kapadı.

ABD borsaları şirket kazanç raporları ve ticari belirsizlikle düştü

 

ASYA HİSSELERİ KAR HABERLERİ İLE DÜŞTÜ

Asya piyasalarında işlem gören hisse senetleri, şirket kar haberleri ile birlikte aşağı yönde hareket etti.

Asya hisseleri kar haberleri ile düştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (35)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)