E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
15 Nisan 2019 - 09:43 borsagundem.com

İstanbul’daki seçim sonuçlarındaki belirsizlik endeksi baskılamaya devam ediyor. Borsa İstanbul günü %0.82 oranında düşüşle 95.191 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

İstanbul’daki seçim sonuçlarındaki belirsizlik endeksi baskılamaya devam ediyor

Geçen hafta partililerden gelen açıklamalarla endeksin dalgalanması, seçim konusunda endeksin hassas olduğunu gösteriyordu. Bugün haftanın ilk gününde de bu durum sürdü. Akşam saatlerine doğru partililerin açıklamaları endeksi baskıladı.

Günün Özeti

Borsa İstanbul güne %0.23 oranında düşüşle 95.760 puandan başladı. Borsa İstanbul'da günün ilk yarısında hacim düşük seyretti. Güne negatif başlayan endekste bankacılık hisselerindeki alımlar dikkat çekti. Bu bağlamda borsada ilk yarının sonlarına doğru göstergeler pozitife döndü. Endeks gün ortasına %0.06 oranında yükselişle 96.032 puandan girdi.

Günün ikinci yarısında başlangıçta endekste sakin bir hava hakimdi. Endeks, YSK'nın Maltepe'deki tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararı sonrası primli seyre yöneldiyse de partililerin karşılıklı açıklamaları endeksi baskıladı. Bu bağlamda endeks kapanışa doğru tekrar satıcılı seyre yöneldi.

Borsa İstanbul günü %0.82 oranında düşüşle 95.191 puandan tamamladı. 

Günün önemli şirket haberleri 15/04/2019

DOLAR/TL

Dolar saat 17:58 itibariyle 5.8149 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7558 lira, en yüksek 5.8206 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5815 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1309 seviyesinde. Gram altın 240.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 21.95 seviyesinde.

Dolar yükselişte

 

BORSA İSTANBUL HAFTAYI SAKİN KAPATTI

Borsa İstanbul Cuma güne %0.37 oranında düşüşle 95.721 puandan başladı. Endeks hafta boyunca sürdürdüğü ürkek tavrını Cuma gününde de sürdürdü.Endeks gün ortasına %0.94 oranında düşüşle 95.168 puandan girdi. Günün büyük çoğunluğunda düşüş eğiliminde görünen endeks, Borsa İstanbul Olağan Genel Kurulu'nun toplanmasından itibaren alıcılı seyrederek gün içi kaybettiklerini geri topladı. Borsa İstanbul Olağan Genel Kurulu'nda yeni yönetim kurulu belli oldu. Ayrıca Genel Kurulu'nda, Varlık Fonu'nun Borsa İstanbul'daki payının yüzde 51'inde altında olmama kararı alındı. Kapanışa doğru sakin ve dengeli seyre yönelen endeks günü %0.10 oranında düşüşle 95.976 puandan kapattı.

BAKAN HULUSİ AKAR AMERİKAN-TÜRK KONSEYİ KONFERANSI'NDA KONUŞTU

Bakanı Akar, ABD ile yaşanan S-400 krizine ilişkin, "Tehditler, ultimatomlar ve süre vermeler yapıcı değil, ayrıca müttefiklik ruhuna da aykırı." dedi.

Bakan Hulusi Akar Amerikan-Türk Konseyi Konferansı'nda konuştu

 

YSK'DAN MALTEPE KARARI

YSK Maltepe'deki tüm oy sayımlarının iptali yönündeki kararı kaldırdı.

YSK'dan Maltepe kararı


TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK OCAK'TA % 14.7'YE YÜKSELDİ

Türkiye'de işsizlik oranı Ocak'ta % 14.7'ye yükseldi, genç işsizlik de %26,7'ye yükseldi.

Türkiye'de işsizlik Ocak'ta % 14.7'ye yükseldi

AB ÜYELERİ, ABD İLE TİCARET MÜZAKERELERİNİ BAŞLATACAKLAR

Avrupa Birliği üyesi ülkeler, ABD ile resmi ticaret müzakerelerinin başlamasına onay verdiler.

AB üyeleri, ABD ile ticaret müzakerelerini başlatacaklar

 

PESKOV'DAN TÜRKİYE'YE S-400 ÖVGÜSÜ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, "(S-400 konusunda) Gerçekten eşi görülmemiş bir baskı var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert ve kesin bu duruşunu memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

Peskov'dan Türkiye'ye S-400 övgüsü

 

ABD DIŞİŞLERİ DANIŞMANI: TÜRKİYE S-400 ALIRSA YAPTIRIMLA KARŞILAŞIR

ABD Dışişleri Danışmanı Stilides, Trump'ın Türkiye'nin S-400'leri alması halinde uygulanacak ekonomik yaptırımlar için kesin konuştuğunu söyledi.

Türkiye S-400 alırsa yaptırımla karşılaşır

 

TRUMP YİNE FED'İ ELEŞTİRDİ: İŞİNİ DOĞRU YAPSAYDI...

Fed'i eleştiren Trump, "Eğer işini doğru yapsaydı borsa 5 bin ila 10 bin puan daha yüksek, büyüme de yüzde 3 yerine yüzde 4 olurdu" dedi.

Trump yine Fed'i eleştirdi: İşini doğru yapsaydı...

 
TCMB BAŞKANI ÇETİNKAYA: İYİLEŞME EĞİLİMİNİN SÜRMESİ BEKLENİYOR

TCMB Başkanı Çetinkaya, ekonomideki “dengeleme eğiliminin” daha belirgin hale geldiğini belirterek, “Cari dengedeki iyileşme eğiliminin sürmesi bekleniyor" dedi.

İyileşme eğiliminin sürmesi bekleniyor

 

GEÇEN HAFTA ALTIN VE DÖVİZ KAZANDIRDI, BORSA KAYBETTİRDİ

Geçen hafta yatırım araçlarından altın, euro ve dolar yüzde 3'ün üzerinde değer kazandı. Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri ise yüzde 2,84 azalış kaydetti.

Altın ve döviz kazandırdı, borsa kaybettirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)