E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBorsa İstanbul Özel Pazar’da gong Bulls GSYO ve RePG Enerji için çaldı---

Borsa İstanbul Özel Pazar’da gong Bulls GSYO ve RePG Enerji için çaldı

Borsa İstanbul Özel Pazar’da gong Bulls GSYO ve RePG Enerji için çaldı
13 Haziran 2022 - 14:14 borsagundem.com

Teknoloji, sağlık ve hızlı büyüme potansiyeli olan girişim odaklı şirketlere yatırım yapan Bulls GSYO, yenilenebilir enerji alanında önemli bir hamle yaptı. Yüzde yüz yerli tüm patentleri alınmış dünyada bir ilk olan girişe ortak oldu

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye piyasalarının yeni aktörlerinde biri olan Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (Bulls GSYO), Borsa İstanbul Özel Pazar aracılığıyla yatırım yaptığı RePG Enerji ile portföyünü çeşitlendirdi. Ülke ekonomisi için stratejik öneme sahip şirketlere yatırım yaparak büyümeyi tercih eden Bulls GSYO, yenilenebilir enerji alanında daha önce hiç kullanılmamış teknolojileri kullanan RePG Enerji’ye ortak oldu. Dünyada bir ilk olan teknoloji, ortamdaki nem ve ısı değişiminden enerji ve su üretiyor. Yüzde yüz yerli ve patentli olan bu enerji üretimi sırasında sıfır karbon salınımı yapan RePG Enerji sektörüne yeni bir bakış açısı getiriyor.

Bugün borsada gerçekleştirilen gong törenine Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Erişah Arıcan, Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun ile Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A. Ş.  Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Sarıhan, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Kuruçayırlı, şirket ortağı Kemal Akkaya, RePG Enerji Sistemleri San. ve Tic. A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Karayağız ve RePG Enerji Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Kurucu Genel Müdürü Hasan Ayartürk katıldı.

ÜLKE EKONOMİSİNE DAHA FAZLA KATMA DEĞER SAĞLANACAK

Borsagundem.com’un sorularını yanıtlayan Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Sarıhan ülke ekonomisine daha fazla katma değer sağılmamak adına stratejik yatırımlara yöneldiklerini belirterek, “Borsa İstanbul Özel Pazar’daki işbirliği ve yatırımlarımız devam edecek” dedi. Borsa İstanbul yönetimine inovatif şirketlerle girişim sermayelerinin buluşturan böyle bir imkan sağladıkları için de ayrıca teşekkür eden Sarıhan, yenilenebilir enerjinin sadece ülkemiz değil küresel ekonominin öne önemli gündem maddelerinden biri olduğun söyledi. Sarıhan, “Yüzde yüz yerli olan ürün dünyada bir ilk ve tüm patentleri alınmış. Bu açıdan bizim için stratejik ve ülke ekonomisine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Son dönemde farklı alanlarda yaptığı yatırımlarla ismini duyuran Bulls Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın arkasında sermaye piyasaları, hukuk ve reel sektörde büyük başarılara imza atmış isimler bulunuyor. 25 yıldır sermaye piyasaları ve girişimcilik eko sisteminde tecrübesi bulunun Kemal Akkaya bu isimlerden biri.

BULLS GSYO’NUN YATIRIM KRİTERLERİ

Bulls GSYO ortağı Kemal Akkaya gong töreninde yaptığı açıklamada, yatırım kriterleri, felsefesi, hangi sektörlere yatırım yaptıklarına ilişkin şunları söyledi:

“Dünyanın sağlık, enerji, tarım, gıda konularında yaşadığı sorunları biliyoruz. Bulls Girişim olarak yatırım politikalarımızın merkezine ‘sürdürülebilirlik’ kavramını aldık. Teknolojinin doğru şekilde kullanılarak bu sektörlerde verimliliğin arttırılmasını ve sürdürülebilir hale gelinmesini desteklemeyi hedefliyoruz.”

Yeni kurulmasına karşın girişimcilik eko sistemine hızlı bir adım attıklarını belirten Akkaya, mikro mobilite alanında, sağlık ve sağlık teknolojileri alanında, spor ve spor teknolojileri alanında ve RePG ile sürdürülebilir yenilikçi enerji alanında girişim yatırımları olduğunu belirtti.

FONLAR DOĞRU KANALLARA YÖNLENDİRİLİRSE EKONOMİ DAHA HIZLI KALKINIR

Etkinlikte borsagundem.com’a konuşan Bulls GSYO Yönetim Kurulu Üyesi aynı zamanda Alfardan Grubu’nun Türkiye Direktörü Atilla Kuruçayırlı ise dünyadaki venture capital yatırımlarının 2021 de 1 trilyon doları aştığını, ülkemizin de bu alanda önemli yatırımlarının olduğunu belirterek Bulls GSYO olarak stratejik öneme sahip, teknoloji ve sağlık başta olmak üzere hızlı büyüme potansiyeli taşıyan şirketlere yatırım yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Kuruçayırlı, gelişmiş ülkelerde olduğu gibi girişim yatırımları için sağlanan fonların doğru kanallara yönlendirilmesi halinde ülke ekonomisinin daha hızlı büyüyeceğini ve istihdam başta olmak üzere birçok makroekonomik sorunun kendiliğinden çözüleceğini söyledi.

Günün önemli şirket haberleri 13/06/2022

Merkez bankalarının adımları ve resesyon fiyatlaması

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.