E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul kayıplarını geri alarak yatay kapandı---

Borsa İstanbul kayıplarını geri alarak yatay kapandı

Borsa İstanbul kayıplarını geri alarak yatay kapandı
26 Ağustos 2019 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul kapanışa doğru gün içerisindeki kayıplarını geri alarak günü yüzde 0.05 oranında düşüşle 97 bin 101 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Bayramın ardından düşüş trendine giren Borsa İstanbul, Jackson Hole ve ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki gerginlik nedeniyle kararsız ve dengesiz görüntü çizen yurt dışı piyasalara rağmen geçen haftanın son işlem gününü yüzde 2’ye yakın yükselişle 97 binin üzerinde tamamladı. G7 Zirvesi'nin de gündümeni oluşturan ticaret savaşlarının etkisiyle haftaya yüzde 1.5 kayıpla 95 bin 650 puan seviyelerinden başlayan endeks ikinci yarıda yaşana toparlanmanın etkisiyle yeniden 97 bin puanın üzerine çıktı. 

Borsa İstanbul, ABD-Çin ticaret gerilimine sınırlı tepki verirken, FED Başkanı Powell’ın açıklamalarına güçlü pozitif tepki verdi.

Yurt dışı piyasalar, Çin’in ABD’nin ek vergilerine karşın misille olarak 75 milyar dolar tutarında Amerikan malına ek vergi getireceği haberiyle çalkalanırken, Borsa İstanbul’da bu durum Cuma günü sınırlı etki yarattı. Ek vergi haberi BIST’de Jackson Hole öncesi tepki alımlarını bir miktar sınırladı.

Jackson Hole’de FED Başkanı Powell’ın genişleyici para politikası sinyalleri vermesini yurt içi piyasaların pozitif algılamasıyla BIST’de bankacılık hisseleri öncülüğünde hızlı alımlar görüldü.

TRUMP KONUŞUYOR PİYASALAR SALLANIYOR

Çin’in ek vergi kararının ardından ABD Başkanı Trump’tan jet yanıt geldi. Kendisinin böyle bir ticari ilişkiye izin vermeyeceğini vurgulayan Trump, "Adil ticareti sağlamak için bu çok adaletsiz ticari ilişkiyi dengelemeliyiz. Çin, 75 milyar dolarlık Amerikan ürünlerine yeni gümrük vergileri getirmemeliydi" ifadesini kullandı ve Çin ürünlerine yönelik gümrük vergilerini yüzde 5 artırdıklarını açıkladı.

ABD Başkanı Trump’ın son açıklamaları yurt dışı borsalarda fiyatlamalarda etkili olarak, Çin’in misilleme haberiyle gelen satışları daha da derinleştirdi.

Öte yandan dün gece döviz piyasalarında önemli gelişmeler yaşandı. Sert hareketlere sahne olan TL 6 lirayı aştı. Trump’un ticaret savaşlarına yeni bir cephe daha eklemesi dün gece dolar/yuan kurunu 7.18’e çekti. Tüm gelişen ülke paralarına baskı onlamına gelen bu hareket ilk etkisini TL üzerinde gösterdi.

ABD-Çin ticaret savaşında artan gerginliğin küresel resesyon endişelerini korlamasıyla hisse senedi piyasalarında fiyatlamada negatif etki yaratması bekleniyor.

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul, ABD-Çin ticaret savaşınında gerginliğin artmasıyla güne %1.54 oranında sert düşüşle 95.648 puandan başladı.

Günü sert düşüşle karşılayan Borsa İstanbul, ABD Başkanı Trump'ın konuşmasıyla toparlanma eğilimi içine girdi. ABD Başkanı Trump, Çin'in ticaret görüşmelerine yeniden başlamak istediğini söyledi. Bu durum piyasalar tarafından pozitif algılandı

Müzakere masasına geri gelmek istiyorlar

ABD Başkanı Trump'ın Çin hakkında yaptığı açıklamaların ardından Çin tarafından jet yanıt geldi. Çin Dişişleri Bakanlığı Sözcüsü Geng yaptığı açıklamada, Çin'in ABD'nin yeni tarifeler uygulamasına güçlü şekilde karşı olduğunu ve iki ülke arasındaki konuların görüşmeler yoluyla çözülmesi gerektiğine inandıklarını vurguladı. Piyasalar bu açıklamaya sınırlı tepki gösterdi.

              Çin'den Trump'a jet yanıt!

BANKA HİSSELERİNDE DÜŞÜŞ SÜRDÜ

İlk yarının sonuna doğru toparlanmaya devam eden endeks saat 12.15 itibarıyla 96 bin 486 puana ulaştı. Kayıp oranı ise yüzde 0.68'e kadar geriledi. Endeks ilk yarıyı yüzde 0.82 oranında düşüşle 96 bin 351 puan olarak tamamladı. ABD ve Çin cephesinden genel olumlu açıklamaların etkisiyle kayıpların önemli bir kısmını geri alan endeks, özellikle banka hisselerinde gelen satışlarla artıya geçmekte zorlanıyor.

BORSA TOPARLANDI, GÜNÜ YATAY TAMAMLADI

İkinci yarıya da ticaret savaşlarıyla ilgili gelen olumlu açıklamaların etkisiyle başlayan Borsa İstanbul, kayıpların önemli bir kısmını geri aldı. BİST, haftanın ilk işlem gününü yüzde 0.05 oranında düşüşle 97 bin 101 puandan tamamladı.

Endeks haftaya yüzde 1.5 oranında düşüşle başlamıştı. Kayıpların önemli bir kısmı gün içerisinde geri alındı. Saat 15.39 itibarıyla Cuma kapanış seviyesini yakalayan endeks yeniden 97 bin puanın üzerine çıktı. Analistler destek seviyesi olarak 95.200 puanı, direnç seviyesi olarak 98.800 puanı öne çıkardı.

Günün önemli şirket haberleri 26/08/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 26/8/2019

DOLAR / TL

Dolar saat 17:37 itibariyle 5.8066 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7668 lira, en yüksek 6.2987 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.4597 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1132 seviyesinde. Gram altın 286.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 16.18 seviyesinde.

Stop-Loss’lar devreye girdi dolar 6 lirayı geçti

 

BORSA İSTANBUL JACKSON HOLE'DEN GELEN SİNYALLERLE 97 BİNE TIRMANDI

FED Başkanı Powell'ın genişleyici para politikası sinyalleri vermesi piyasalar tarafından pozitif algılandı. Borsa İstanbul kapanışa dakikalar kala sert yükselişe geçerek günü %1.84 oranında yükselişle 97.149 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul Jackson Hole'den gelen sinyallerle 97 bine tırmandı

 

TİCARET SAVAŞI İNTİKAM SAVAŞINA DÖNÜŞTÜ

ABD ile Çin arasında uzun süredir devam ticaret savaşı Fed Başkanı Powell'ın Jackson Hole toplantısının ardından yeni bir boyut kazandı ve iki ülke arasında intikam savaşına dönüştü.

Ticaret savaşı intikam savaşına dönüştü

 

POWELL JACKSON HOLE'DE KONUŞTU: 'UYGUN ADIM' ATACAĞIZ

Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin "iyi bir konumda" olduğunu belirterek, merkez bankasının ekonominin büyüme çizgisini korumak için "uygun şekilde" adım atacağını söyledi.

Powell Jackson Hole'de konuştu: 'Uygun adım' atacağız

ABD BORSALARI CUMA GÜNÜ SERT DÜŞTÜ

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşlarının yeniden zirve yapması, yatırımcıları hızlı satışlara yöneltti. 3 ana endeks de yüzde 3 civarında düşüş kaydetti.

ABD borsaları sert düştü

 

AVRUPA BORSALARI HAFTAYI DÜŞÜŞLE KAPATTI

Avrupa borsaları, Çin'in 75 milyar dolarlık ABD ürününe gümrük vergisini yüzde 5 ya da yüzde 10 oranında artırmayı planladığını açıklamasının etkisiyle endişeleri artırmasının ardından günü düşüşle tamamladı

Avrupa borsaları haftayı düşüşle kapattı

 

TRUMP'TAN ÇİN'E YÜZDE 5 EK VERGİ DAHA

ABD Başkanı, Çin'in 75 milyar dolarlık ABD ürününe ek gümrük vergisine misilleme olarak bu ülkeye yönelik gümrük vergilerini yüzde 5 artırdıklarını duyurdu. ABD'nin Çin ürünlerine uyguladığı vergi oranı yüzde 30'a çıktı.

Trump'tan Çin'e yüzde 5 ek vergi daha

 

ÇİN'DEN ABD'YE 75 MİLYAR DOLARLIK EK VERGİ

Çin, ABD'ye misille olarak 75 milyar dolar tutarında Amerikan malına yüzde 5-10 aralığında değişen ek gümrük tarifeleri uygulama kararı aldı.

Çin'den ABD'ye 75 milyar dolarlık ek vergi

 

GEÇEN HAFTA YATIRIM ARAÇLARI KAZANDIRDI

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 1,48 artış kaydetti, geçen hafta 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 2,94, dolar/TL yüzde 3,48, euro/TL yüzde 3,42 değer kazandı.

Yatırım araçları kazandırdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)