E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul kaybettiklerini geri aldı---

Borsa İstanbul kaybettiklerini geri aldı

Borsa İstanbul kaybettiklerini geri aldı
22 Ağustos 2019 - 09:55 borsagundem.com

Euro Bölgesi PMI verilerinin açıklanmasının ardından düşüş gösteren BIST kapanışa doğru kaybettiklerini geri aldı. Endeks, Jackson Hole Sempozyumu öncesi günü %0.13 oranında düşüşle 95.394 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Eylül ayı yaklaştıkça Brexit yeniden küresel piyasaların gündemine gelmeye başladı. Brexit belirsizliği AB cephesinde sürerken, dünya piyasalarının asıl ana gündemi olan ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki mesajlar hisse senedi piyasalarına yön vermeyi sürdürüyor.

ABD Başkanı Trump dün yine enteresan açıklamalarını sürdürdü. Trump, Çin ile gerginleşen ticaret görüşmeleri için “biri Çin ile boy ölçüşmeliydi” diyerek şaşırttı. Buna karşın Çin’in ise “bizimle iyi geçinin” mesajı dikkat çekti.

ABD Başkanı Trump yalnızca Çin’e sallamadı. Resesyon endişelerinin sorumlusunu Fed Başkanı olarak belirleyen Trump, Powell için “bizi şu ana kadar hayal kırıklığına uğrattı” dedi.

Öte yandan dün 30-31 Temmuz'da yapılan FOMC toplantısının tutanakları yayımlandı. Tutanaklara göre Fed yetkilileri, geçtiğimiz ay yaptıkları Federal Açık Piyasa Komitesi toplantısında aldıkları faiz indirimi kararını, para politikasında daha agresif bir gevşeme döngüsünün başlangıcından çok, politikalarını "tekrar ayarlanması" olarak gördüklerini ifade ettiler. Fed üyeleri bu toplantıda, gelecekteki adımların nasıl olacağı konusunda konuşmakta isteksiz davrandılar.

Fed yeniden faizi indirecek mi?

POWELL’IN VERECEĞİ MESAJLAR FİYATLAMALARDA ETKİLİ OLABİLİR

Tüm dünyada gözler yarın Jackson Hole Sempozyumu’nda olacak. ABD Başkanı Donald Trump'ın FED'den en az 100 baz puanlık faiz indirimi beklediğini açıklamasının ardından yatırımcılar, Fed Başkanı Jerome Powell'ın, Cuma günü Jackson Hole Sempozyumu’ndaki faiz indirimi konusundaki vereceği mesajlara kilitlendi. Bu bağlamda küresel risk iştahı yatırımcıların Powell’ı beklerken temkinli tavrı nedeniyle nötr konumunu koruyor.

Jackson Hole toplantısı neden bu kadar önemli?

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne yataya yakın %0.22 oranında yükselişle 95.730 puandan başladı.

Borsa İstanbul birkaç gündür, Jackson Hole'da FED Başkanı Powell'ın vereceği faiz mesajları öncesi kararsız hareketini sürdürdü. Sabah tepki alımları görülen endekse satış geldi.

Tepki alımları görülen Borsa İstanbul'da Euro Bölgesi PMI verilerinin açıklanmasının ardından düşüş gözlendi. Veriler resesyon endişesini artırdı.

PMI verileri resesyon sinyali veriyor

Almanya imalat PMI Ağustos'ta beklentiyi aştı. Fransa'da bileşik PMI imalat sektörünün desteğiyle beklenmedik bir şekilde güçlü geldi. Beklentinin üzerinde gelmesine karşın 50 seviyesinin altındaki seyrini sürdüren imalat verisi, sektörde art arda sekizinci ayda da daralmayı işaret ederek Avrupa'nın en büyük ekonomisinde resesyon sinyalini güçlendirdi.

Euro Bölgesi İmalat PMI verisi 47 seviyesinde gerçekleşerek 46.2 puanlık beklentiyi aşsa da 50 seviyesinin altında kalarak sektörün daraldığını işaret etti. Euro bölgesindeki daralma emareleri Jackson Hole'de FED Başkanı Powell'ın vereceği faiz mesajlarının önemini daha da artırdı.

Resesyon endişesi Borsa İstanbul'da Jackson Hole öncesi satışları derinleştiren en büyük unsur olarak dikkat çekti.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.84 oranında düşüşle 94.722 puandan girdi. Düşüşte yine bankacılık hisseleri ön planda oldu.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Günün ikinci yarasında ilk saatlerde bankacılık hisseleri öncülüğünde düşüş sürdü. Endeks aşağıda 94.349 puana kadar geriledi. Bu noktadan sonra endeks tepki alımlarıyla kendini 95 bin puanın üzerine attı.

Borsa İstanbul bugün kararsız ve Jackson Hole öncesi yön arayan bir görüntü çizdi. Tepki alımları kapanışa doğru güçlenerek Borsa İstanbul'da gün içi kaybedilenlerin geri alınmasıyla sonuçlandı.

Endeks, Jackson Hole Sempozyumu öncesi günü %0.13 oranında düşüşle 95.394 puandan tamamladı. Hacim 6.5 milyar lirayı aştı.

Günün önemli şirket haberleri 22/08/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 22/8/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.7639 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7094 lira, en yüksek 5.7903 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3955 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1081 seviyesinde. Gram altın 278.0 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 16.18 seviyesinde.

Dolar yükselişe geçti


BORSA İSTANBUL DÜN DÜŞÜŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul, FED tutanaklarının yayınlanması öncesi küresel piyasalardan negatif ayrışarak günü %0.53 oranında düşüşle 95.522 puandan kapattı.

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

 

MORGAN STANLEY'DEN GLOBAL RESESYON UYARISI

Morgan Stanley, global bir resesyon riskinin yüksek olduğu ve giderek arttığı uyarısında bulundu.

Morgan Stanley'den global resesyon uyarısı

 

FED TUTANAKLARI: KATILIMCILAR 25 BAZ PUAN İNDİRİM ÖNERDİLER

Fed'in temmuz ayındaki toplantı tutanaklarında "Katılımcıların çoğu bu toplantıda, son aylardaki ekonomik görünümün gelişimine yanıt olarak para politikası duruşunun tekrar ayarlanması çerçevesinde 25 baz puan indirim önerdiler" ifadeleri yer aldı.

Fed tutanakları: Katılımcılar 25 baz puan indirim önerdiler

 

TİCARET SAVAŞI ABD'NİN GSYH BÜYÜMESİNİ AZALTACAK

Kongre Bütçe Ofisi, ticaret savaşının ABD'de GSYH büyümesini 2020'de 0,3 puan azaltacağını açıkladı.

Ticaret savaşı ABD'nin GSYH büyümesini azaltacak

 

TİCARET GERİLİMİNİN ARDINDAN F-16 KRİZİ! ÇİN'DEN YAPTIRIM TEHDİDİ

ABD'nin Tayvan'a 8 milyar dolarlık F-16 satışı Çin'i öfkelendirdi. Pekin yönetimi, satış kararından vazgeçilmemesi halinde Amerikan şirketlerine yaptırım uygulayacağını duyurdu.

Ticaret geriliminin ardından F-16 krizi! Çin'den yaptırım tehdidi

 

KURDAKİ YÜKSEK SEYİR ENDEKS ÜZERİNDE BASKI YARATABİLİR

Kur ve ülke risk primlerindeki yüksek seyrin devam etmesi endeks üzerinde baskı yaratmaya devam edebilir.

Kurdaki yüksek seyir endeks üzerinde baskı yaratabilir

 

GOLDMAN FED'DEN EYLÜL VE EKİM'DE 25'ER BP FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYOR

Goldman Sachs ekonomistleri Fed'in Eylül ve Ekim aylarında 25'er baz puan faiz indirimine gitmesini bekliyor.

Goldman Fed'den Eylül ve Ekim'de 25'er bp faiz indirimi bekliyor

 

ABD BORSALARI PERAKENDE KÂRLARIYLA YÜKSELDİ

Perakende şirketleri Target ve Lowe's kâr açıklamaları Wall Street yatırımcılarının küresel ekonomiye yönelik endişelerini azalttı. 3 ana endeks de yüzde 1'e yakın kazançlarla günü tamamladı.

ABD borsaları perakende kârlarıyla yükseldi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kadri22 Ağustos 2019 21:48

    Ykgyo tavan tavan

  • BORSACI 22 Ağustos 2019 19:29

    ESKOM PATRONU ŞİRKETİ DÜRÜST YÖNETEMEDİGİNDEN DOLAYI SÜREKLİ SPK DAN CEZA YİYORSUN YATIRIMCIIN ÇOLUK ÇOCUGUNUN RIZKINI YİYORSUN TÜM BİLGİLERİN YALAN ÇIKIYOR 3 AYDA 20 MİLYON KARDAN 20 MİLYON ZARARA NASIL GEÇERSİN SEN EN İYİSİ PATRONLUGU BIRAK HAMAM KAPISINDA KİL SAT.

  • longcu22 Ağustos 2019 15:04

    94500 korkuda long yapıyorum battı balık yan gider

  • erdem22 Ağustos 2019 13:33

    104 binden 94 e düştü şaşkınlıkla izlemiyorum borsadan uzağım faizdeyim. borsaya hayranım hayran olmasına da ne zaman girsem tokatlıyorlar. 100 bin geçilince gir dediler girmedim iyi yapmışım.

  • osman22 Ağustos 2019 12:56

    piyasalara yön vermeye çalısıyorlar hep böyle oldu hep böyle olacak ,herşey güzel gitse yada güzel giderken kötü diye yazmasalar nasıl silkeleme yapıp para kazanacaklar ,herşey onların elinde yöncüler sizi.

  • Şaşkın bakkal22 Ağustos 2019 12:04

    Ekonomi bakanı turbulanstan çıktık diyordu. Demek turbulanstan sonra krize giriliyor. Umarım kamyon devrilmez yine

  • Emlakçı22 Ağustos 2019 11:56

    İmf nin ayak sesleriii !!!!

  • özgür22 Ağustos 2019 11:49

    nakite geçmiştim aracı kurumum 1,13 liradan emlak konut aldırdı.

  • deniz22 Ağustos 2019 13:35

    bir sen eksiktin. bekle 90 kuruştan alırdın acelen neydi

  • dursun22 Ağustos 2019 11:45

    canını seven kaçsın 95 bin kırılmış

  • onur22 Ağustos 2019 11:29

    dün dedik tüpraş aselsan alıp diğer hepsinde malı veriyorlar dedik. 96 binde shortu bastık

  • garip22 Ağustos 2019 10:51

    Yön 104.000 puan

  • Emlakçı22 Ağustos 2019 12:40

    Garip 104 bin olsa ne olcak 10 yıldır buralarda sanki büyük bi şans gibi yazmışsın

  • Gureba22 Ağustos 2019 12:08

    Yön 84.000 puan