E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul kar satışlarıyla düştü---

Borsa İstanbul kar satışlarıyla düştü

Borsa İstanbul kar satışlarıyla düştü
20 Kasım 2019 - 18:05 borsagundem.com

1.5 yıllık zirvenin ardından Borsa İstanbul kapanışa doğru gelen kar satışlarıyla düştü. Endeks günü %0.69 oranında düşüşle 106.785 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Bugün yurt içinde açıklanacak önemli bir veri bulunmazken, piyasaların ana gündeminde ABD-Çin ticaret görüşmeleri yer alıyor.

Son dönemde yurt içi ve küresel piyasalarda ABD-Çin ticaret görüşmelerinde ‘anlaşma yakın’ haberleri öne çıkmış, bu durum hisse senedi piyasalarında risk iştahını artırmıştı. Hal böyleyken yeni günde piyasalarda yönü belirleyecek önemli başlığı ABD Başkanı Trump belirledi.

ABD Başkanı Trump ABD Başkanı Donald Trump yaptığı açıklamada, Pekin’le ticaret savaşını sona erdirecek bir anlaşmaya varılmadığı takdirde ABD’nin Çin’e uygulanan ithalat vergilerini yükselteceğini söyledi.

Beyaz Saray'daki bir kabine toplantısında konuşan Trump, Çin ile iyi ilişkiye sahip olduğunu belirterek, "Hoşuma gidecek bir anlaşmayı kabul etmeleri gerekir. Çin'le anlaşma yapmazsak, tarifeleri daha da yükseltirim” dedi.

Trump’ın yaptığı bu açıklama Beyaz Saray Ekonomi Danışmanı Kudlow’un yaptığı anlaşma açıklamalarının piyasalara getirdiği iyimserliği törpüledi.

Trump'tan Çin'e tehdit: Anlaşma olmazsa tarifeler artacak

ABD’de Dow ve S&P 500 rekor seviyelerden geri döndü. Asya piyasalarında dün ise Trump’ın açıklamalarına, ABD senatosundan Hong Kong protestolarını destekleyen yasa tasarısının geçmesi eklenince satış geldi.

Borsa İstanbul ise son bir aydır etkili olan ralli ile yatırımcısına kazandırmaya devam ederek, dün 30 Nisan 2018'den bu yana en yüksek seviye olan 107.769 puana kadar yükseldi.

Analistler Washington ve Pekin'den gelen karışık haberler ve son olarak Trump'ın yaptığı açıklama, Kudlow'un açıklamalarıyla başlayan iyimserliğin kaybolmasına yol açtığını ifade etti.

Öte yandan küresel piyasaların radarında bugün ABD Merkez Bankasının (Fed) ekim ayı toplantı tutanakları olacak.

Yatırımcılar FED'in tutanaklarını bekliyor: O saate dikkat!

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.18 oranında düşüşle 107.340 puandan başladı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,46, holding endeksi yüzde 0,04 düştü. Açılışta sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,86 ile orman, kağıt, basım, en çok kaybettiren ise yüzde 0,49 ile metal ana sanayi oldu.

BORSA İSTANBUL GÜNÜN İLK YARISINDA YÜKSELDİ

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 126,31 puan artarak 107.654,98 puana çıkarken, toplam işlem hacmi 4,2 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,30 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,27 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,64 ile menkul kıymet, yatırım ortaklığı, en çok gerileyen ise yüzde 0,58 ile metal, ana sanayi oldu.

BIST KAR SATIŞLARIYLA DÜŞTÜ

1.5 yıllık zirvenin ardından Borsa İstanbul kapanışa doğru gelen kar satışlarıyla düştü. Endeks günü %0.69 oranında düşüşle 106.785 puandan tamamladı. Hacim 10.1 milyar lirayı aşarak yüksek seyretti.
Bankacılık endeksi %0.73, sanayi endeksi %0.56 ve holding endeksi %1.01 oranında kayıpla günü kapattı.

Günün önemli şirket haberleri ve tavsiyeleri 20/11/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 20/11/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:53 itibariyle 5.7011 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.6849 lira, en yüksek 5.7222 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3168 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1076 seviyesinde. Gram altın 269.7 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 11.86 seviyesinde.

Dolar 5.70'in altına indi

 

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞİNİ 3. GÜNE TAŞIDI

Küresel resesyon endişesinin azalması ve olumlu makro ekonomik veriler Borsa İstanbul'da risk iştahını yükseltti. Endeks günü %0.64 oranında yükselişle 107.528 puandan tamamlayarak yükselişini 3. güne taşıdı.

Borsa İstanbul yükselişini 3. güne taşıdı

 

TRUMP'TAN ÇİN'E TEHDİT: ANLAŞMA OLMAZSA TARİFELER ARTACAK

ABD Başkanı Trump, bir anlaşmanın olmaması halinde Çin'e tarifelerin artırılacağı tehdidinde bulundu.

Trump'tan Çin'e tehdit: Anlaşma olmazsa tarifeler artacak

 

ÇİN MERKEZ BANKASI FAİZİ 5 BAZ PUAN İNDİRDİ

Çin Merkez Bankası Ekim ayında ara verdiği faiz indirimini Kasım'da 5 baz puanlık indirimle sürdürdü.

Çin Merkez Bankası faizi 5 baz puan indirdi

 

MORGAN STANLEY: KÜRESEL BÜYÜME İÇİN ABD İLE ÇİN'İN ANLAŞMASI ŞART

Morgan Stanley'den yapılan açıklamada, ABD ile Çin arasında ilk aşama ticaret anlaşması olmazsa küresel ekonomideki büyüme politikalarının daha az etkili olacağı bildirildi.

Morgan Stanley: Küresel büyüme için ABD ile Çin'in anlaşması şart

 

ASYA BORSALARI ABD-ÇİN GERİLİMİYLE SERT GERİLEDİ

Asya'da ABD senatosundan Hong Kong protestolarını destekleyen yasa tasarısının geçmesi ve ticaret anlaşmasına dair belirsizliğin yerini olumsuz açıklamalara bırakması endekslerdeki düşüş üzerinde etkili oldu.

Asya borsaları ABD-Çin gerilimiyle sert geriledi

 

AVRUPA BORSALARI GÜNÜ KARIŞIK SEYİRLE TAMAMLADI

Avrupa borsaları ABD ve Çin arasındaki ticaret anlaşması görüşmelerine ilişkin karamsarlığın artmasıyla günü karışık seyirle tamamladı.

Avrupa borsaları günü karışık seyirle tamamladı

 

ABD BORSALARI KARIŞIK SEYİRLE KAPANDI

ABD ve Çin arasındaki ticaret belirsizliği endekslerin yükselmesinin önündeki en büyük engel olmaya devam ediyor. Konut ve perakende sektöründen gelen iki bilanço açıklaması Dow ve S&P 500'ün rekor seviyelerden geri dönüşüne yol açtı.

ABD borsaları karışık seyirle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kılıç20 Kasım 2019 22:33

     BORSADA YAKINDA GALİP ŞİRKETLERİ VE BİST AYRIŞIR ÇÜNKÜ GALİP İSTEDİGİ ŞEKİLDE BORSADA AT OYNATIYOR BİR ALLAHIN YETKİLİSİ GALİP SEN AYAKSIN DEMİYOR ADAM DİP DİP TAVAN TAVAN ÇEKİYOR YETKİLİLERDEN ÇIT YOK BAŞKA ŞİRKETLERE HEMEN CEZA KESİLİYOR.ARTIK BİRİLERİ FİRARİ GALİPİ SORGULAMALI.

  • Ali20 Kasım 2019 21:47

    Yükseliş bitti bugün ralli bitti. Önce 104 bini göreceğiz

  • HEDEF 120.00020 Kasım 2019 17:29

    HEDEF 120.000

  • uzun kısa20 Kasım 2019 18:07

    kısa vadeciler kızgın