E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul için dönüm noktası---

Borsa İstanbul için dönüm noktası

Borsa İstanbul için dönüm noktası
03 Temmuz 2013 - 11:37 borsagundem.com

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Turhan, dev ortaklıkla ilgili açıklama yaptı

Borsa İstanbul ve NASDAQ OMX Group, İstanbul’un uluslararası finans merkezi, Borsa İstanbul’un ise küresel bir borsa olma vizyonuna büyük katkı sağlayacak stratejik ortaklık için ön anlaşma imzaladı.  Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. İbrahim Turhan, konuyla ilgili açıklama yaptı. Turhan'ın açıklaması şöyle:
Borsa İstanbul bütün varlık türlerinde alım-satım, takas, piyasa gözetimi ve risk yönetimi uygulamalarına bütünleşik bir yapıda imkan tanıyan NASDAQ OMX’in dünya standartlarında bilişim teknolojisi yazılım çözümünü, enerji sözleşmeleri de dahil olmak üzere tüm finansal sözleşmeler için kullanabilir hale gelecek. İki borsa bölgede de etkin işbirliğinde bulunacak. Bu stratejik ortaklık, her iki tarafın üyelerine ve müşterilerine fayda sağlayacak, uzun vadeli bir taahhüt olarak dikkat çekiyor. Anlaşma, Sermaye Piyasası Kanunu'nun 138. maddesi uyarınca Sermaye Piyasası Kurulu’nun onayına tabi olacak.
Söz konusu anlaşma ile Borsa İstanbul, küresel borsalar ağının önemli bir unsuru olacak, borsacılık alanındaki bilişim uygulamaları konusunda daha da uzmanlaşacak, elde edeceği bilgi birikimi ve tecrübe sayesinde orta ve uzun dönemde kendine yeten bir yapıya kavuşabilmesi mümkün olacaktır.
Avrasya temelli güçlü işbirliği
Bu ortaklık sadece borsamız değil Türkiye, bölgemiz ve küresel borsacılık sektörü için önemli bir dönüm noktasıdır. Amacımız Borsa İstanbul’u, küresel piyasalarda alınıp satılan her türlü varlığın işlem görebildiği entegre bir borsa olarak konumlandırmak ve en gelişmiş teknolojiyle çalışan uluslararası bir platformu hem sermaye piyasası ihraç eden kesimler hem de yatırımcılar ve piyasalarda işlem yapan diğer tarafların hizmetine sunmaktır. Bu kadar güçlü bir markayla ortak olmaktan son derece memnunuz. Bu ortaklık, sadece teknoloji ve know-how aktarımından ibaret değil, aynı zamanda, Avrasya bölgesindeki iş ve yatırım imkanlarından birlikte faydalanabilmemize imkan tanıyan güçlü bir ortaklığın da temelini oluşturuyor. NASDAQ OMX ekibiyle birlikte, NASDAQ OMX’in sunduğu, türünün en iyi örneği olan teknolojiyi etkin biçimde uygulayabileceğiz. Borsa İstanbul bilişim ekibi teknoloji üstünde tam kontrol ve derinlemesine bilgi sahibi haline geleceğinden Borsamız da yakın bir gelecekte bu anlamda kendine yetebilecek bir yapıya kavuşacaktır.
BİST, NASDAQ için üs de olacak
NASDAQ OMX CEO’su Bob Greifeld ise "Hızla uluslararası bir finans merkezi ve gerçek bir küresel oyuncu haline gelen Borsa İstanbul ile çalışmaktan onur ve gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu. Greifeld, “Teknolojimizi Türkiye piyasasını güçlendirme amacıyla sunmanın yanında, Borsa İstanbul’un stratejik ortağı olarak bölgedeki sermaye piyasalarını daha da geliştirme fırsatı şirketimiz için çok önemli” açıklamasında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismet4204 Temmuz 2013 12:59

    galatasaray hissesinde %10.000 bedelli yaptı tekrar %30.000 daha yapmayı planlıyor. acaba bu soyguna dış piyasadaki borsacılar ne der bizim hisselere nasıl yatırım yapar. Başkanım önce bunları açıklayın veya temizleyin ondan sonra ortaklığa hep beraber bakalım

  • ANK03 Temmuz 2013 13:32

    BU NASIL BİŞEY YA ORTAK GELDİ %3 AŞAĞI GİTTİK

  • KY03 Temmuz 2013 12:56

    Ben gelmeden DOW ile birleşseniz farketmez:)))))))))))))))))

  • zeki03 Temmuz 2013 12:16

    Kaç paraya peşkeş çekildi acaba??