E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul haftayı yatayda tamamladı---

Borsa İstanbul haftayı yatayda tamamladı

Borsa İstanbul haftayı yatayda tamamladı
10 Mayıs 2019 - 09:39 borsagundem.com

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününe tepki alımlarıyla başlasa da devamını getiremedi. Endeks günü %0.17 oranında düşüşle 88.533 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Geçen Cuma günü haftayı 93.946 puandan kapatan endeks, yeni haftada geçtiğimiz dört günde yatırımcısını sevindirmedi. Dün günü 88.685 puandan kapatan borsada haftalık kayıp yaklaşık 5 bin puan olarak dikkat çekti.

İstanbul’da İBB seçimlerinin iptal olması ve ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki gerginlik bu hafta piyasaları en çok etkileyen 2 unsur oldu. Bunun yanında ABD-İran konusundaki restleşme ve yaptırım kararları piyasalarda belirsizliği artıran bir diğer unsur olarak göründü. Tüm bu unsurlar TL üzerindeki baskıyı artırarak dolarda yukarı yönlü hareketlere neden olurken, hisse senedi piyasalarında satışları destekledi.

Dün 6.24 lira seviyesini test eden dolar, Merkez Bankası'ndan gelen repo ve zorunlu karşılık hamlelerinden sonra yeni günde gevşeme yaşadı.

Kurdaki gevşeme, hisse senedi piyasalarına alım getirdi. Borsa İstanbul küresel piyasalardan pozitif ayrışarak güne %0.90 oranında yükselişle 89.480 puandan başladı. 

Haftanın son işlem gününe tepki alımlarıyla başlayan BIST'in alıcılı seyri kısa sürdü. Düşüşe geçen endeks, daha sonra yatay seyre yöneldi.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.03 oranında yükselişle 88.712 puandan girdi.

Günün ikinci yarısında zaman zaman alıcılı seyre yönelen BIST bu tutumunu devam ettirmekte güçlük çekti.

Borsa İstanbul büyük çoğunluğunda yatay seyrettiği günü %0.17 oranında düşüşle 88.533 puandan tamamladı.


DOLAR BAZINDA TARİHİ DİP SEVİYESİNE YAKIN

Dolardaki yükseliş ve borsada devam eden düşüş eğilimi endeksi dolar bazında tarihi dip seviyesine çekiyor. Borsa İstanbul dolar bazında 14.200 seviyelerinde bulunuyor. Endeks en son 13 Ağustos 2018 tarihinde ABD-Türkiye ilişkilerinde “Brunson” krizinin yaşandığı günlerde, Dolar bazında 13.488 puandan günü kapatmıştı.

Günün önemli şirket haberleri 10/5/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 10/5/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 16:56 itibariyle 6.0841 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 6.0537 lira, en yüksek 6.2050 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.8473 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1247 seviyesinde. Gram altın 251.6 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 25.51 seviyesinde.

Merkez'in hamleleri sonrası dolar düşüşte

 

BORSA İSTANBUL’DA DÜŞÜŞ SÜRDÜ

Borsa İstanbul bugün günü %1.76 oranında düşüşle 88.685 puandan tamamladı. Bankacılık endeksindeki kayıp %2.50, sanayi hisselerindeki düşüş %1.78 olarak dikkat çekti.

Borsa İstanbul'da düşüş sürdü

 

MERKEZ BANKASI 1 HAFTA VADELİ REPO İHALELERİNE ARA VERDİ

Merkez Bankası, "finansal piyasalarda yaşanan gelişmeler" nedeniyle 1 hafta vadeli repo ihalelerine ara verdi.

Merkez Bankası 1 hafta vadeli repo ihalelerine ara verdi

 

TCBM ZORUNLU KARŞILIK ORANLARINI DEĞİŞTİRDİ

TCMB: TL zorunlu karşılıkların döviz cinsinden tesis edilebilmesi imkânı azami oranının %40’tan %30’a indirilmesine karar verildi

TCBM zorunlu karşılık oranlarını değiştirdi

 

TÜRKİYE 5 YILLIK CDS PRİMİ 8 AYIN ZİRVESİNDE

Türkiye'nin 5 yıl vadeli CDS primi Eylül 2018'den beri en yüksek seviyesine tırmandı.

Türkiye 5 yıllık CDS primi 8 ayın zirvesinde

TL'DEKİ DÜŞÜŞ SÜRÜYOR FAİZ ARTIRILMALI MI?

Bazı yatırımcılar, Türk Lirası'nın son dönemde baskı altında olması nedeniyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeniden faiz artırması gerektiğine dikkat çekiyor.

TL'deki düşüş sürüyor! Faiz artırılmalı mı?

 

MAHFİ EĞİLMEZ: MERKEZ BANKASI RESMEN FAİZ ARTIRDI

Ekonomist Mahfi Eğilmez, Merkez Bankası'nın dolar hamlelerini 'Merkez resmen faiz artırdı' başlıklı yazısında değerlendirdi.

Mahfi Eğilmez: Merkez Bankası resmen faiz artırdı

TRUMP'IN ÇİN'E YENİ TARİFESİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Trump'ın 200 milyar dolarlık Çin malı için tarife yükseltme kararı TSİ 07.01'de yürürlüğe girdi.

Trump'ın Çin'e yeni tarifesi yürürlüğe girdi

 

ABD BORSALARI HAFTALIK KAYBA YÖNELDİ

Trump'ın Çin'e yeni ek vergi açıklamasıyla hafta başından bu yana düşen ABD borsaları, Perşembe gününü de ekside kapadı. İlk seansta yüzde 1'in üzerine çıkan kayıplar, Çin liderinin iyimser mektubuyla bir miktar toparlandı.

ABD borsaları haftalık kayba yöneldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salihlili10 Mayıs 2019 17:52

    borsada vakıf bankın korkutucu çöküşü..aslında valık fonunun çöküşü oluyor.hani şu ülkeyi ekonomik uçuşa geçirecek varlık fonu..yansıyor borsaya vakıf bank öncü çöküşcü hemde korkutucu..çok büyük bi, pislik çıkacak gibi. yabancı ve para babaları biliyor hisseden kaçıyo ne fiyat bulursa ki eder fiyat komedi gibi dörtte 1.5 gibi piyasa ederinin ..sanki devlet battı gibi. .eknoomi bakanı piyasada yok ..hani bi çıksa dengelendik dese gene..uçuyoz dese ..uçsak ...