E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul günü düşüşle kapattı---

Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı

Borsa İstanbul günü düşüşle kapattı
27 Ağustos 2019 - 09:20 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü yüzde 1.10 oranında kayıpla 96.030 puandan tamamladı

Haftanın ikinci işlem gününe hafif yükselişle başlayan Borsa İstanbul, daha sonra eksiye geçerek günün ilk yarısını yüzde 0.46 oranında düşüşle 96 bin 650 puandan tamamladı.

Gün ortasının ardından düşüş seyrini hızlandıran BIST 100 endeksinde kayıplar yüzde 1'i aşarak 95 bin 917 puan seviyesine kadar geriledi.

Piyasa kapanışında da kayıplarını toparlayamayan Borsa İstanbul, günü yüzde 1.1 oranında düşüşle 96.030 puandan tamamladı

BIST 100 endeksinde, gün içerisinde en düşük 95.917, en yüksek 97.350 puan görüldü.

Dün yüzde 1.54 oranında sert düşüşle açılan Borsa İstanbul, ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin açıklamalarının ardından gün içerisinde toparlanma eğilimine girerek, haftanın ilk işlem gününü yüzde 0.05'lik kayıpla 97 bin 101 puandan tamamlamıştı.

ABD Başkanı Trump'ın, Çin ile bir anlaşmanın mümkün olduğu yönündeki ticaret savaşı endişelerini azaltan açıklamaları ise küresel piyasalara pozitif etki yarattı.

Dolar/TL'de 5.85 seviyesi görüldü

ABD-Çin ticaret savaşına yönelik endişelerle önceki gece TL'de %10'a varan değer kaybı gözlenmesinin ardından dün 5.80 civarında yatay seyreden dolar/TL bugün 5.50-5.85 seviyesi arasında seyretti.

Dolar/TL kuru saat 18.11 itibariyle 5.83'ten işlem gördü. Euro/TL ise aynı dakilarda 6.47 seviyesinden işlem gördü.

Dolar/TL'de gün içerisinde en düşük 5.8026, en yüksek 5.8588 seviyesi görüldü. Dolar/euro paritesi ise 1.11089 seviyesinde.

Gram altın 288.4 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 17.01 seviyesinde.

Dolar yatay seyrediyor

Trump'ın açıklamalarıyla ticaret savaşında endişeler azaldı

Fransa'daki G7 zirvesinin ardından Trump, Çin’in, Pekin’e artan ekonomik baskı ve iş kayıplarını vurgulayarak bir anlaşmaya varma arzusu konusunda samimi olduğuna inandığını söylemesi, ticaret savaşında endişeleri azalttı.

Trump'ın Çin'le ticaret anlaşması olasılığını dile getirmesi ve Beijing'in anlaşmaya varma isteğinde samimi olduğuna inandığını söylemesi de piyasalardaki iyimserliği destekledi. Dünyanın en büyük iki ekonomisi olan ABD ile Çin'in Cuma günü birbirlerinden ithal ürünlere ek gümrük vergileri getireceğini açıklamasıyla küresel piyasalarda dün sert satış baskısı görülmüştü.

G7'deki açıklamasında İran konusuna da değinen Trump, Hasan Ruhani ile uygun koşullar olması halinde görüşebileceğini söyledi.

Hasan Ruhani ise, ABD'nin İran'a uyguladığı tüm yaptırımları kaldırmadan bir görüşme niyetleri olmadığını söyledi.

Trump, ticaret savaşında taktik mi değiştiriyor?

Trump'tan kritik İran ve Çin açıklaması

Avrupa borsaları ekside açıldı

Avrupa borsaları haftanın ikinci işlem gününe düşüşle başladı.

Avrupa borsaları güne düşüşle başladı

ABD ve Asya borsaları pozitif

Küresel piyasalarda, ABD ile Çin'in ticaret müzakereleri kapsamında yeniden masaya oturabileceğine dair haberlerin ardından yatırımcı güvenindeki artışla pozitif bir seyir izleniyor.

Asya borsaları dünkü sert düşüşün ardından ABD-Çin ticaret geriliminin şimdilik yatışabileceğine dair işaretlerin yatırımcı güvenini desteklemesiyle küresel borsalara paralel olarak yükselirken, güvenli liman tahviller düşüş kaydetti. 

Tokyo, Şanghay ve Seul hisseleri tırmanırken Hong Kong'da fazla bir değişim gözlenmedi.

Trump'ın açıklamalarının ardından, ABD borsalarında da 3 ana endeks haftanın ilk işlem gününü yükselişle tamamladı.

ABD borsaları Trump'ın Çin açıklamasıyla yükseldi

ABD'den F-35 krizine ilişkin açıklama

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Müsteşarı Ellen Lord, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının "geri dönüşü olup olmadığı" konusunda "Türkiye bir müttefiktir. Bizim için stratejik bir ortaktır.Dolayısıyla her zaman konuşmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Lord, Türkiye'nin F-35 programından çıkarılmasının Türkiye'nin ABD'den diğer alımlarını etkileyip etkilemeyeceğine ilişkin, "Türkiye ile F-35 konusu ve diğer faaliyetlerimizi ayrı tutuyoruz. Bu konu açık şekilde S-400 ile F-35 sorunuydu." dedi.

Pentagon'dan F-35 açıklaması: Türkiye bir müttefiktir

Petrol ve altın fiyatları

Petrol fiyatları Beijing'in olumlu açıklamalarının ardından Trump'ın Çin'le ticaret anlaşması öngörerek piyasalardaki gerilimi yatıştırmasıyla yükseldi.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dün %1 düşüşle ard arda üçüncü işlem gününde geriledikten sonra bugün %0.4 artışla 58.95 dolara yükseldi.

ABD hafif ham petrolü dün %1 gerileyerek ard arda dördüncü günde düşüş kaydettikten sonra bugün %0.6 artışla varil başına 53.94 dolarda bulunuyor.

Ticaret savaşında tırmanma endişelerini yatıştırmasıyla dün gördüğü altı yıldan uzun sürenin zirvesinden gerileyerek yatay seyrediyor. Altının spot piyasadaki ons fiyatı %0.1 artışla 1,528.10 dolarda bulunuyor.

Yen, dolar ve diğer paralar karşısında yükseldi

Yen yatırımcıların ABD – Çin ticaret görüşmelerinde ilerleme kaydedilmesi ihtimaline kuşkulu yaklaşmasıyla G – 10 paralarının tamamı karşısında yükseldi.

Japon Yeni, Pazartesi günü yüzde 1 gerilemesinin ardından dolar karşısında yüzde 0.40 yükselerek 105.72 seviyesinden işlem gördü. Çin Komunist Partisi'nin önde gelen gazetesi People's Daily'de Salı günü yer alan bir açıklamada ABD'nin, vergi artırımlarına devam etmesi durumunda Çin'in güçlü bir şekilde misilleme yapma kabiliyeti ve kararlığını yanlış değerlendirmemesi gerektiği belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emlakçı27 Ağustos 2019 15:08

    Mehmettttt hayatımmm bitanemmm hacı şakir müptezeliii canımın içiii siyonist partnerim seni çok özlüyoz bu gidişle bi daha hiç göremicez nerdesin hakaretlerin küfürlerin nerde aaa yoksa ingilizler yevmiyenimi kesti sultanahmette dileniyonmu yoksa ah canım benim ya neyse zam gelmeden hacı şakire yüklen

  • Okie Dokie27 Ağustos 2019 10:42

    Hafif hafif acıtmadan incitmeden ılık ılık yumuşak yumuşak...

  • Bika27 Ağustos 2019 12:20

    Kurbağa ve sıcak su deneyinde olduğu gibi KY'ler haşlandığının farkına varmayabilir.

  • ALI AYHAN27 Ağustos 2019 10:41

    Endeks 90.000 ile 110.000 arasi gidip gelecek gibi hisse bazli hareketler olacaktir. KATMERCILER de buyuk hareket bekliyorum cok dustu ytd.