E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBIST seçim sonrası yükselişle kapandı---

BIST seçim sonrası yükselişle kapandı

BIST seçim sonrası yükselişle kapandı
24 Haziran 2019 - 09:46 borsagundem.com

Seçim sonrası sert yükselen Borsa İstanbul 96.211 puanı gördü. Bu noktadan sonra bir miktar kar satışı yiyen endeks günü %1.23 oranında yükselişle 95.182 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul’un son dönemde kuvvetle odaklandığı iki gündem maddesi bulunuyordu. Bunlardan bir tanesi Rusya’dan alınacak olan S-400’ler, diğeri ise yeni İstanbul seçimleri olarak yatırımcının önemle takip ettiği unsurlar olarak dikkat çekiyordu. Bu iki temel unsur hisse senedi piyasalarında belirsizliği kamçılayarak risk iştahının düşük kalmasına neden olurken zaman zaman gerçekleşen tepki alımlarını sınırlandırıyordu.

İstanbul seçimini yaptı. Seçim belirsizliği ortadan kalktı. Borsa İstanbul’da ana gündem maddesi artık S-400 teslimatı.

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla, hisse senedi piyasalarında yükseliş dövizde gevşeme beklenirken, G-20 öncesinde piyasalarda temkinli tavır sürebilir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan S-400’lerle ilgili yaptığı açıklamasında teslimatın başlamasını Temmuz’un ortalarında olacağını belirtti. Teslimattan önce Japonya’da 28-29 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek G-20 toplantısında Erdoğan-Trump görüşmesi piyasaların radarında olacak. Toplantının odağının S-400/F-35 meselesinin olması bekleniyor.

Öte yandan Türkiye’nin Akdeniz’de sondaj faaliyetlerini artırması, Yunanistan başta olmak üzere AB ülkelerini rahatsız etmiş görünüyor. Ayrıca Körfez’de İHA kriziyle derinleşen ABD-İran gerginliği jeopolitik riskleri artıran başlıca unsur olarak dikkat çekiyor.

Küresel piyasalarda ABD-Çin ticaret düellosu sıcaklığını korurken G-20’de ABD lideri Trump ile Çin lideri Şi’nin görüşmesi belirleyici olacak.

BORSA İSTANBUL SERT YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Yeni İstanbul seçimlerinin tartışmaya ve gerginliğe mahal vermeyecek şekilde sonuçlanması piyasalar tarafından pozitif algılandı. Ayrıca seçim sonuçlarına ilişkin AK Parti ve CHP tarafından gelen ılımlı mesajlar dikkat çekti.

Borsa İstanbul seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla yeni haftaya sert yükselişle başladı. BIST yeni günü %2.15 oranında yükselişle 96.039 puandan karşıladı.

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla sert yükselen BIST, 96.211 puan seviyesini test ettikten sonra kar satışı yedi. BIST gün ortasına %1.36 oranında yükselişle 95.305 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Seçim sonrası sert yükselen Borsa İstanbul'da S-400 endişeleri tepki alımlarını sınırlandırdı.

BIST günün ikinci yarısında bir ara 94.897 puana kadar gerilese de 95 bin puanda tutunmasını bildi.

Borsa İstanbul günü %1.23 oranında yükselişle 95.182 puandan tamamladı. Hacim 7 milyar lirayı aştı. Bankacılık endeksi günü %3.7 oranında yükselişle kapatarak dikkat çekti.

Analistler destek seviyesi olarak 93.000 puanı, direnç seviyesi olarak ise 96.200 puanı öne çıkardı.

Günün önemli şirket haberleri 24/6/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 24/6/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:01 itibariyle 5.8005 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7107 lira, en yüksek 5.8301 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.6099 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1387 seviyesinde. Gram altın 262.6 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 19.41 seviyesinde.

Dolar düşüşte

 

BIST TEPKİ ALIMLARIYLA 94 BİNDE TUTUNDU

Cuma günü kar satışlarıyla 93 bin puan sınırına kadar gerileyen BIST tepki alımlarıyla 94 binin üzerine kendini attı. Endeks seçim öncesi son işlem gününü %0.14 oranında düşüşle 94.022 puandan tamamladı.

BIST tepki alımlarıyla 94 binde tutundu


TRUMP İRAN'I EK YAPTIRIMLARLA TEHDİT ETTİ! AMA...

ABD Başkanı Trump İran'ı yeni yaptırımlarla tehdit etti, ancak bu ülkenin ekonomisinde hedef alacak çok fazla nokta kalmadı.

Trump İran'ı ek yaptırımlarla tehdit etti! Ama...

 

HOOK: ABD, İRAN’LA İLİŞKİLERİ DÜZELTMEK İSTİYOR

ABD’nin İran Özel Temsilcisi Brian Hook, ABD’nin Tahran’la ikili ilişkileri düzeltmeye ve eğer İran ile yeni bir anlaşma yapılırsa, yaptırımları kaldırmaya hazır olduğunu söyledi.

Hook: ABD, İran’la ilişkileri düzeltmek istiyor

 

ÇAVUŞOĞLU: ABD'DEN HANGİ AÇIKLAMA GELİRSE GELSİN BİZ S-400'Ü ALDIK

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD'nin yaptırım tehditlerine ilişkin, "Hangi açıklama gelirse gelsin biz S-400'ü aldık." dedi.

Çavuşoğlu: ABD'den hangi açıklama gelirse gelsin biz S-400'ü aldık

 

RYABKOV: RUSYA ABD'NİN YENİ İRAN YAPTIRIMLARINA KARŞI KOYACAK

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, Rusya ve müttefiklerinin Washington'un İran'a uygulayacağını söylediği yeni yaptırımlara karşı koymak için adımlar atacağını açıkladı.

Ryabkov: Rusya ABD'nin yeni İran yaptırımlarına karşı koyacak

 

RUS ORDUSUNA PUTİN'DEN SAVAŞA HAZIRLIK EMRİ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Başkomutan sıfatıyla Rusya ordusuna savaş hazırlığı talimatı verdi.

Rus ordusuna Putin'den savaşa hazırlık emri

 

ÇİPRAS'TAN TÜRKİYE'YE 'SONDAJI AKLINDAN BİLE GEÇİRME' UYARISI

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Türkiye’ye Meis adası açıklarındaki sondaj faaliyetine karşı uyardı ve ‘bunu aklından bile geçirmemesi gerektiğini’ söyledi.

Çipras'tan Türkiye'ye 'sondajı aklından bile geçirme' uyarısı

 

İRAN: TEKRARLANMASI DURUMUNDA ABD İHA'SINI YİNE VURURUZ

İran Deniz Kuvvetleri Komutanı Hanzadi, ABD'ye ait İHA'nın düşürülmesinin Washinton'a yönelik "sert bir cevap" olduğunu belirterek, hava sahalarının ihlali durumunda yine aynı cevabı vereceklerini söyledi.

İran: Tekrarlanması durumunda ABD İHA'sını yine vururuz

 

KAPASİTE KULLANIM ORANI HAZİRAN'DA ARTTI

İmalat sanayisi genelinde kapasite kullanım oranı haziranda yüzde 77,1 seviyesinde gerçekleşti.

Kapasite kullanım oranı Haziran'da arttı

 

REEL KESİM GÜVEN ENDEKSİ HAZİRAN'DA YÜKSELDİ

TÜİK verilerine göre, mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi Mayıs ayında 79,4 iken, Haziran ayında %7,5 oranında artarak 85,4 oldu.

Reel kesim güven endeksi Haziran'da yükseldi

 

PUTİN: TRUMP’IN RUSYA İLE İLİŞKİLERİ GELİŞTİRME İMKÂNLARI KISITLI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump’ın Rusya ile ilişkileri geliştirme imkânlarının ABD’deki siyasi sistem nedeniyle kısıtlı kaldığını ifade etti.

Putin: Trump’ın Rusya ile ilişkileri geliştirme imkânları kısıtlı

 

TRUMP'TAN İRAN AÇIKLAMASI! PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR...

Trump'tan İran açıklaması! Pazartesi günü başlıyor...

Trump'tan İran açıklaması! Pazartesi günü başlıyor...

 

ABD 'SAVAŞ' SİNYALİ VERDİ!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, medyada yer alan 'Başkan Donald Trump'ın Umman aracılığıyla İran'a mesaj göndererek Tahran'la görüşmek istediği' haberlerini yalanladı.

ABD 'savaş' sinyali verdi!

 

ERDOĞAN: TÜRKİYE VE ÇİN İLİŞKİLERİNİ HER ALANDA ELE ALMA FIRSATIMIZ OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 zirvesinden sonra Çin’de Cumhurbaşkanı Xi Jinping ile bir araya gelerek bir çalışma toplantısı düzenleyeceklerini söyledi.

Erdoğan: Türkiye ve Çin ilişkilerini her alanda ele alma fırsatımız olacak

 

GEÇEN HAFTA BORSA VE ALTIN KAZANDIRDI

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 3,56, külçe altının gram satış fiyatı yüzde 2,39 değer kazanırken, dolar yüzde 1,07, euro yüzde 0,47 değer kaybetti.

Geçen hafta borsa ve altın kazandırdı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)