E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 2019 yılının zirvesine yükseldi---

Borsa İstanbul 2019 yılının zirvesine yükseldi

Borsa İstanbul 2019 yılının zirvesine yükseldi
05 Aralık 2019 - 18:05 borsagundem.com

ABD ile Çin arasında bu ay içinde bir ticaret anlaşması yapılabileceği beklentisinin kuvvetlenmesi hisse senedi piyasalarına yaradı. BIST, 2019 yıllının zirvesini görerek günü %0.89 oranında yükselişle 108.658 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

ABD-Çin ticaret görüşmelerinde bu ay anlaşma sağlanabileceği yönündeki haber akışlarıyla küresel piyasalarda risk iştahını artırdı. ABD Başkanı Trump, NATO zirvesinin ardından ticaret müzakerelerine ilişkin yaptığı açıklamada, “Çin'le müzakereler çok iyi gidiyor, neler olacağını göreceğiz” dedi.

Hafta başından beri satış baskısı altında olan küresel borsalar ticaret görüşmelerinde birinci faz anlaşmasının 15 Aralık tarihine kadar imzalanacağı beklentisiyle kayıplarının bir kısmını telafi etti.

Dün NATO zirvesinin ardından iyimser mesajlar dikkat çekti. Türkiye NATO savunma planını kabul etmesi dikkat çekerken, ABD Başkanı Trump, "Türkiye NATO üye olarak harika işler çıkarıyor" dedi. Ayrıca Trump Çin'le müzakerelerin çok iyi gittiğini ifade etti. NATO zirvesinden çıkan bu mesajlar Borsa İstanbul'a yaradı. Endeks sanayi ve bankacılık hisseleri öncülüğünde yükseldi.

Uzmanlar hem ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki pozitif hava hem de Türkiye adına iyimser geçen NATO zirvesinin etkisiyle olumsuz bir haber akışı olmadığı sürece Borsa İstanbul’da yükselişin sürebileceği yorumunu yaptı.

Yıllık enflasyonun Kasım'da beklentilerin altında kalması Merkez Bankası'ndan 12 Aralık’ta yapacağı PPK toplantısında faiz indirim beklentisini kuvvetlendirdi. Bu durum Borsa İstanbul’da alımları destekleyen bir diğer unsur olarak dikkat çekti.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul küresel risk iştahının artmasıyla güne %0.52 oranında yükselişle 108.260 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,57, holding endeksi yüzde 0,60 yükseliş kaydetti. Tüm sektör endeksleri güne artışla başlarken, en fazla kazandıran yüzde 1,96 ile turizm oldu.

BORSA GÜNÜN İLK YARISINDA YÜKSELDİ

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 778,74 puan artarak 108.840,06 puana yükselirken, toplam işlem hacmi 4,4 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,64, holding endeksi yüzde 0,44 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 4,63 ile bilişim, tek gerileyen yüzde 0,36 ile spor oldu.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul 2019 yılının zirvesine tırmanarak 109.031 puanı gördü. Bu nokta aynı zamanda yaklaşık 20 ayın zirvesi olarak dikkat çekti. 

Zirvenin ardından Borsa İstanbul'da bir miktar kar satışları görüldü. Endeks günü %0.89 oranında kazançla 108.658 puandan tamamlarken işlem hacmi 10 milyar lirayı aştı. Yükselişte bankacılık endeksi %1.15, sanayi endeksi %0.63 kazançla öne çıktı.

Günün önemli şirket haberleri 05/12/2019

Yabancı payının en çok arttığı hisseler!

DOLAR/TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.7529 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7390 lira, en yüksek 5.7694 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3923 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1101 seviyesinde. Gram altın 273.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.18 seviyesinde.

Dolar yoğun veri ve haber akışına rağmen sakin kaldı

 

BORSA İSTANBUL DÜN NATO ZİRVESİYLE YÜKSELDİ

Borsa İstanbul dün günü NATO zirvesinden çıkan olumlu mesajların etkisiyle %0.85 oranında yükselişle 107.701 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul NATO zirvesiyle yükseldi

 

MERKEZ BANKASI NE KADAR FAİZ İNDİRECEK? İŞTE BEKLENTİ...

Ekonomistlerin, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu'nun (PPK) 12 Aralık Perşembe günü gerçekleştirileceği toplantıda faizi ne kadar indireceği konusunda beklentisi yayınlandı.

Merkez Bankası ne kadar faiz indirecek? İşte beklenti...

 

YURTDIŞI PİYASALARDA OLUMLU SEYİR DEVAM EDİYOR

Küresel piyasalar pozitif seyrederken, yurt içinde bugün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) 2020 Yılı Para ve Kur Politikası Raporu takip edilecek.

Yurtdışı piyasalarda olumlu seyir devam ediyor

 

ABD BORSALARI TRUMP'IN ÇİN AÇIKLAMASI SONRASI YÜKSELDİ

Haftanın ilk 2 gününü kayıplarla kapatan ABD borsaları, Trump'ın Çin ile bir ticaret anlaşması konusunda iyimser konuşmasıyla kötü gidişi sonlandırdı. Endeksler günü artıda kapadı.

ABD borsaları Trump'ın Çin açıklaması sonrası yükseldi

 

ASYA BORSALARI 'ABD-ÇİN ANLAŞMASININ YAKLAŞTIĞI' HABERİYLE YÜKSELDİ

Asya'da hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde alış ağırlıklı seyretti.

Asya borsaları 'ABD-Çin anlaşmasının yaklaştığı' haberiyle yükseldi

 

AVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları haftanın üçüncü işlem gününü yükselişle tamamladı.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)