E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBorsa İstanbul, EIRIS işbirliği---

Borsa İstanbul, EIRIS işbirliği

Borsa İstanbul, EIRIS işbirliği
02 Kasım 2013 - 14:37 borsagundem.com

Borsa İstanbul ile EIRIS arasında Sürdürülebilirlik Endeksi için iş birliği yapıldı

Borsa İstanbul, şirketlerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularındaki performanslarını baz alan Sürdürülebilirlik Endeksi'nin hesaplanması amacıyla Ethical Investment Research Services Limited (EIRIS) ile iş birliği anlaşması imzaladı.
Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul ile 25 yılı aşkın bir süredir çevresel, sosyal ve yönetişim alanlarında uzmanlaşmış, küresel ölçekte 100'den fazla varlık sahibi, yöneticisi ve endeks hesaplayıcıya hizmet veren Londra merkezli bir bağımsız araştırma şirketi olan EIRIS arasında şirketlerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularındaki performanslarını baz alan Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi'nin hesaplanması amacıyla iş birliği anlaşması imzalandı.
Söz konusu anlaşmaya göre EIRIS, Borsa İstanbul şirketlerini uluslararası sürdürülebilirlik kriterlerine göre değerlemeye tabi tutacak ve belirlenen eşiği aşan şirketlerin payları Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksine dahil edilecek. 2014 yılı başından itibaren hesaplanmaya başlanacak endeksle, ilk aşamada BIST 30 şirketleri değerlemeye tabi tutulurken, Mayıs-Temmuz aylarında yapılacak olan ikinci değerlemeye BİST 50 endeksi şirketlerinin dahil edilmesi, sonrasında ise kapsamın daha da genişletilmesi hedefleniyor.
Bu arada, EIRIS, FTSE ile Johannesburg Borsası ve Meksika Borsası'na sürdürülebilirlik değerlemesi hizmeti sunuyor. A.A

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)