E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
08 Kasım 2019 - 18:05 borsagundem.com

BIST'de 4 günlük yükselişin ardından bugün öğleden önce sınırlı kar satışları görüldü. Öğleden sonra yönünü yukarı çeviren endeks 104 bin bandını aşsa da Suriye açıklamaları sonrası günü %0.38 oranında düşüşle 103.153 puandan kapattı.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Kasım’da ABD Başkanı Trump ile Washington’da görüşeceğinin açıklanması ile günü %2’nin üzerinde güçlü büyümeyle tamamlayarak 103 bin puanı aştı. Endeks böylelikle yükselişini haftanın 4. günün de de devam ettirdi. Yükselişin artan hacimle gerçekleşmesi trendin devam edeceği yorumlarına neden oldu.

Çin Ticaret Bakanlığı dün yaptığı açıklamada ABD ile aralarındaki mevcut tarifeleri karşılıklı olarak kaldırmayı kabul ettiğini açıkladı. Bu durum zaten yükseliş kaydeden Borsa İstanbul’a alımları güçlendiren bir diğer etmen oldu.

ABD Lideri Trump ve Çin Lideri Xİ’nin yapacağı görüşmenin Aralık ayına ertelenmesi belirsizliği artırarak hafta boyunca ABD borsalarını baskı altına almıştı. Son gelen “ABD ile Çin tarifeleri kademeli olarak kaldıracak” haberleri görüşmelerdeki belirsizliği dağıttı. Bununla beraber Wall Street’te yatırımcılar alıma yöneldi göstergeler yeşile döndü. Dow Jones sanayi endeksi ve S&P 500 kapanış rekoru kırdı. Avrupa borsaları da dün günü yükselişle tamamlarken, Asya borsaları hafta boyunca sürdürdüğü tutumunu değiştirmedi ve karışık seyrini sürdürdü.

Son gelen habere göre ABD ve Çin'in ticaret anlaşmasında ilk imzaların atılmasıyla beraber bazı tarifelerin geri çekilmesi şeklinde varılan mutabakat Beyaz Saray içinden ve dışından danışmanların şiddetli itirazları var. Bu durumun Trump yönetimi içinde bir bölünmeye yol açtığını ifade ediliyor.

Trump ile Xi'nin ticaret anlaşmasının imzalanması için bir araya gelmeleri muhtemel yerler arasında Londra yer alırken, iki liderin Trump'ın da katılacağı 3-4 Aralık tarihindeki NATO zirvesi sonrasında bir araya gelebileceği ihtimali de oldukça güçlü. Kaynaklar anlaşmanın imzalanacağı diğer yerler olarak İsveç ve İsviçre’yi öne sürdü.

ABD ve Çin yönünden gelecek açıklamalar piyasaların risk iştahı açısından önemli olduğundan izlenmeye devam ediliyor.

Avrupa’da ise Brexit çıkmazının bir kez daha erken seçime neden olması ve seçimin Aralık ayında gerçekleşecek olması, Brexit’i bir müddet piyasaların radarından çıkarmış görünüyor.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.09 oranında düşüşle 103.446 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,11 değer kaybetti, holding endeksi ise yüzde 0,11 yükseldi. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,23 ile turizm, en çok gerileyen ise yüzde 1,07 ile kimya, petrol, plastik oldu.

Dün piyasalarda ABD ile Çin arasında yürütülen ticaret müzakerelerinde bir anlaşmaya varılacağı iyimserliğinin fiyatlanmasının ardından, bugün yatırımcıların gelişmeleri takip ettiğini ifade etti. Bununla beraber piyasalarda sınırlı kar satışı gözlendi.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı


BIST GÜNÜN İLK YARISINDA GERİLEDİ

Günün ilk yarısında 103.836,69 puanı görmesinin ardından etkisini artıran kar satışlarıyla düşüşe geçen BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 113,39 puan azalarak 103.430,96 puana gerilerken, toplam işlem hacmi 4,5 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,10 ve holding endeksi yüzde 0,34 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında, en fazla kazandıran yüzde 1,65 ile turizm, en çok gerileyen ise yüzde 1,18 ile madencilik oldu.

Analistler teknik açıdan BIST 100 endeksinde 102.500'ün destek 104.000 puanın direnç konumuna gelebileceğini söyledi. 

BORSA İSTANBUL DÜŞÜŞLE KAPANDI

Borsa İstabul'da 4 günlük yükselişin ardından, haftanın son işlem gününde öğleden önce sınırlı kar satışları görüldü. Endekste günün ikinci yarısında bankacılık hisseleriyle göstergeler yeşile döndü. Endeks yukarıda 104.017 puanı gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Macaristan dönüşünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan, “Barış Pınarı Harekatı devam edecek diyebilir miyiz?” sorusuna, “Kesinlikle. Burada son terörist bölgeyi terk etmedikten sonra biz bu işi bırakmayız" dedi. Eğer Rusya ve ABD'nin verdiği sözlerde durmadığını da vurguladı.

Erdoğan: Barış Pınarı kesinlikle devam edecek

Erdoğan'ın bu açıklamaları primli seyreden BIST'de yönü aşağı çevirdi. Borsa İstanbul dalgalı ve kararsız seyrettiği günü %0.38 oranında düşüşle 103.153 puandan tamamladı. Hacim 9.3 milyar lirayı aşarak Kasım ayı ortalamasının üzerinde seyretti.

Günün önemli şirket haberleri 08/11/2019

Türkiye ve dünyada veri gündemi 8/11/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:35 itibariyle 5.7579 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7385 lira, en yüksek 5.7649 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3487 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1026 seviyesinde. Gram altın 270.3 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.06 seviyesinde.

Dolar sakin pozisyonunu koruyor

BIST 103 BİN PUANI AŞTI: YÜKSELİŞİNİ 4. GÜNE TAŞIDI!

Borsa İstanbul Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 13 Kasım’da ABD Başkanı Trump ile Washington’da görüşeceğinin açıklanması ile dün günü %2.37 oranında yükselişle 103.544 puandan tamamlarken yükselişin 9.5 milyar lirayı aşarak artan hacimle gerçekleşmesi dikkat çekti. Bankacılık endeksi %2.80, sanayi endeksi %2.10 oranında primli seyretti.

BIST 103 bin puanı aştı: Yükselişini 4. güne taşıdı!

 

ASYA PİYASALARI KARIŞIK SEYRİNİ SÜRDÜRDÜ

Asya borsalarında Japonya ve Şangay'da endeksler yükselirken, Hong Kong ve Güney Kore geriledi.

Asya piyasaları karışık seyrini sürdürdü

 

ABD BORSALARI GÜNÜ ÇİFTE REKORLA KAPADI

ABD’de dün 3 ana endeks de günü artıda kapatırken Dow ve S&P 500 yeni rekorlara imza attı.

ABD borsaları günü çifte rekorla kapadı

 

AVRUPA BORSALARI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Avrupa borsaları haftanın dördüncü işlem gününü yükselişle tamamladı. Avrupa borsaları kapanışında, gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,37 artışla 406,56 puana çıktı.

Avrupa borsaları yükselişle kapandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay09 Kasım 2019 21:31

    Ne olursa olsun zaman zaman kar realizasyonu mutlaka olacaktır.Bunun için bir sebep arayacaktır.Borsada kesinlikle spekülatif hisse ve hareketlerinden uzak durmak mantıklı olacaktır.Yoksa parayı spekçilere yüklemiş olurlar maalesef insanlar.

  • Ayıp ya08 Kasım 2019 14:35

    100 puan düşüyo kar satışı deniliyor algı yaratmak bedava