E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 97 binde tutunamadı---

Borsa İstanbul 97 binde tutunamadı

Borsa İstanbul 97 binde tutunamadı
18 Nisan 2019 - 09:41 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü %1.34 oranında düşüşle 96.886 puandan tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Yurt içinde bugün veri gündemi zayıftı. Yurt dışında ise Avrupa Bölgesi PMI verileri ve ABD perakende satışları bugün piyasaların takip ettiği veriler oldu.

Borsa İstanbul güne %0.30 oranında düşüşle 97.911 puandan başladı.

Bugün küresel piyasalarda Çin verilerinin getirdiği kazançların doğurduğu kârlar realize edildi. Borsa İstanbul'da da benzer bir hareket gözlendi. Bugün sabah saatlerinde endekste düşüş görülürken dolarda yükseliş oldu. Dolar’ın dün 5.70 lira seviyelerine inmesi yatırımcının iştahını kabarttı. Yatırımcının borsada satış yapıp dolar aldığı görüldü.

Küresel piyasalarda azalan risk iştahı ve yükselen döviz kurlarının etkisiyle 96.768 puanı gören endeks, bu seviyeden gelen tepki alımlarıyla 97 bin puan sınırında dengelendi.

Endeks gün ortasına %1.24 oranında düşüşle 96.988 puandan girdi. Günün ilk yarısında endekste düşüşte, bankacılık hisseleri başı çekti.

Günün ikinci yarısının çoğunluğunda 97 bin puanın biraz üzerinde sakin ve dengeli görünen endekste kapanışa doğru satıcılı seyir hakim oldu. 

Borsa İstanbul, bankacılık hisselerindeki satışların öncülüğünde günü %1.34 oranında düşüşle 96.886 puandan tamamladı.

Günün önemli şirket haberleri 18/4/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:40 itibariyle 5.8015 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7314 lira, en yüksek 5.8516 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5441 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1252 seviyesinde. Gram altın 237.9 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 20.88 seviyesinde.

Dolar yükselişte

 

BORSA İSTANBUL DÜN YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRDÜ

Borsa İstanbul dün güne %0.56 oranında yükselişle 97.347 puandan başladı. Çin verileri ve Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik kötümser beklentilerin nispeten azalması ile endeks ilk yarıyı %0.81 oranında yükselişle 97.588 puandan kapattı. Endeks günün ilk yarısında haftanın diğer günlerine nazaran daha dengeli ve kararlı göründü.

Borsa İstanbul dün günün ikinci yarısına hızlı başladı ve ilk aşamada 98.061 puanı test etti. Ancak bu seviyede tutunamadı ve tekrar 98 bin puan altına sarktı. İstanbul İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı teslim etmek üzere Ekrem İmamoğlu'nu davet etmesi haberinin gelmesinin ardından endekste kısmen hareketlilik yaşandı. Endeks tekrar 98 bin puanı aşarak günün en yüksek seviyesi olan 98.661 puanı test etti.

Kapanışa doğru kazandıklarının bir bölümünü kar realizasyonuyla veren endeks günü %1.44 oranında yükselişle 98.203 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul yükselişini sürdürdü

 

EKREM İMAMOĞLU, İSTANBUL İL SEÇİM KURULU'NDA MAZBATASINI ALDI

İstanbul'da en çok oyu alan CHP adayı Ekrem İmamoğlu, Çağlayan Adliyesi'nin içinde bulunan İl Seçim Kurulu'ndan mazbatasını aldı.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı

NEW YORK BORSASI DÜŞÜŞLE KAPANDI

ABD'de endeksler bilançoların izlendiği haftada günü satışla kapattı.

New York borsası günü ekside kapadı

 

ASYA BORSALARI SATICILI SEYRETTİ

Asya hisse senetleri Perşembe günkü işlemlerde ABD'de endekslerin gerilemesinin ardından kayba yöneldi.

Asya borsaları satıcılı seyretti

 

WASHINGTON'DAKİ S-400 GÖRÜŞMELERİNDEN MUTABAKAT ÇIKMADI

ABD’de yayınlanan Wall Street Journal gazetesi, Türkiye’nin, kendi topraklarına Rusya yapımı S-400 hava savunma sistemi konuşlandırma planları hakkında Washington’da yapılan görüşmelerde ‘açmazdan çıkılamadığını’ yazdı.

Washington'daki S-400 görüşmelerinden mutabakat çıkmadı

 

AKAR F-35 PROJESİNE ORTAK DİĞER ÜLKELERE SESLENDİ

Bakan Akar "bu projenin ortağı olan diğer 8 ülkenin de bize karşı olan sorumluluklarını yerine getirmesini bekliyoruz" dedi.

Akar F-35 projesine ortak diğer ülkelere seslendi

 

KALIN: TEHDİT VE YAPTIRIMLAR HİÇBİR OLUMLU SONUÇ VERMEYECEK

Washington'da bulunan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, yabancı basın mensuplarına Türk-Amerikan ilişkilerini değerlendirdi.

 

Kalın: Tehdit ve yaptırımlar hiçbir olumlu sonuç vermeyecek

 

ABD İLE TİCARETTE HEDEF 75 MİLYAR DOLAR

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "(ABD ile Türkiye arasında) Ticaret hacmimiz 20,7 milyar dolar, hedefimiz bunu 75 milyar dolara çıkarmak" dedi.

ABD ile ticarette hedef 75 milyar dolar

 

ALBAYRAK: EKONOMİDE EN ZOR DÖNEMİ MİNİMUM HASARLA ATLATTIK

Bakan Albayrak, "IMF toplantılarında kota reformunu ele aldık. ABD'li yetkililerle çeliğe ek vergi ve Halk Bankası konusunu ele aldık. Ekonomide en zor dönemi minimum hasarla atlattık" açıklamasında bulundu.

Albayrak: Ekonomide en zor dönemi minimum hasarla atlattık

 

TOPLAM CİRO ENDEKSİ ARTIŞ GÖSTERDİ

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplam ciro endeksi, şubatta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 13,6 artış gösterdi.

SANAYİ ÜRETİMİ ŞUBAT'TA % 1.3 ARTTI

Sanayi üretimi Şubat'ta aylık bazda % 1.3 arttı, yıllık bazda % 5.1 daraldı.

TÜRKİYE'DE İŞSİZLİK OCAK'TA % 14.7'YE YÜKSELDİ

Türkiye'de işsizlik oranı Ocak'ta % 14.7'ye yükseldi, genç işsizlik de %26,7'ye yükseldi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)