E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaGüvercin söylemleri Borsa İstanbul'a yaradı---

Güvercin söylemleri Borsa İstanbul'a yaradı

Güvercin söylemleri Borsa İstanbul'a yaradı
18 Haziran 2019 - 09:55 borsagundem.com

Merkez bankalarının güvercin söylemleri faiz indirim beklentisini güçlendirdi. Borsa İstanbul günü %2.13 oranında artışla 94.218 puandan tamamlayarak yükselişini sürdürdü.

BORSAGUNDEM.COM

Uzmanlar Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu indirmesinden sonra haftanın ilk işlem gününde borsada aşağı yönlü bir hareket beklerken, endeks beklentilere zıt hareket etti. Borsa İstanbul, artan jeopolitik risklere, S-400 meselesine ve yeni İstanbul seçimlerine çok az bir zaman kalmasına rağmen Cuma günü gelen tepki alımlarını güçlendirerek dün günü yükselişle tamamladı.

Küresel piyasalar, ABD-Çin ticaret görüşmeleri ve ABD-İran gerginliği ile temkinli tavrını sürdürürken, yarın gerçekleşecek FED toplantısı ana gündem maddesi olarak dikkat çekiyor.

Öte yandan TCMB piyasaların canlanması için olumlu bir karar aldı. Merkez, piyasa yapıcı bankalara APİ çerçevesinde likidite imkânı kullandırılacağını açıkladı.

BORSA İSTANBUL YATAYDA BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.06 oranında yükselişle 92.309 puandan başladı. Sanayi üretim verisi açıklandı. Buna göre sanayi üretimi Nisan'da aylık % 1, yıllık bazda ise % 4 düştü, sanayi üretimi Aralık'tan beri ilk kez aylık bazda düştü. BIST sanayi üretim verisine tepkisiz kaldı ve bir süre yatay seyretti. Daha sonra alımlar güçlendi ve endeks 93 bini aştı.

AMB Başkanı Draghi'den faiz açıklaması geldi. Draghi'nin açıklamarında "daha fazla faiz indirimi AMB araç setinin bir parçası" cümlesi dikkat çekerken, ek olarak risk görünümün aşağı yönlü olduğunu vurgulaması dövizde gevşemeye neden olurken, Borsa İstanbul'a olumlu yansıdı.

Daha fazla faiz indirimi AMB araç setinin bir parçası sürdürüyor

FED, AMB ve TCMB'ın son açıklamalarına göre 3 bankadan da faiz indirim beklentisinin kuvvetlenmesi hisse senedi piyasalarına yaradı.

Borsa İstanbul gün ortasına %1.45 oranında yükselişle 93.587 puandan girdi.

GÜN ORTASININ ARDINDAN

Gün ortasının ardından Borsa İstanbul'da alımlar güçlendi. Endeks yukarıda 94.011'i gördükten sonra bir miktar kar satışı yediyse de ABD borsalarının yükselişle açılışının ardından tekrar tırmanışa geçti.

Merkez bankalarının güvercin söylemleri faiz indirim beklentisini güçlendirdi. Borsa İstanbul günü %2.13 oranında artışla 94.218 puandan tamamlayarak yükselişini sürdürdü. Hacim 7 milyar lirayı aşarak yüksek düzeyde gerçekleşti. Bankacılık endeksi %2.59 oranında, sanayi endeksi %1.70 oranında yükselişle dikkat çekti.

Günün önemli şirket haberleri 18/6/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 18/6/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 17:51 itibariyle 5.8373 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.8158 lira, en yüksek 5.8788 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5388 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1192 seviyesinde. Gram altın 252.5 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 21.95 seviyesinde.

Dolar düşüşte

 

BORSA İSTANBUL BANKACILIK HİSSELERİYLE GÜLDÜ

Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününü %1.61 oranında yükselişle 92.249 puandan tamamladı. Hacim 5.9 milyar lirayı aştı. Bankacılık endeksi günü %3.11 oranında artışla kapatarak dikkat çekti.

Borsa İstanbul bankacılık hisseleriyle güldü


AMB DE FAİZ İNDİRİM SİNYALİ VERDİ

Para piyasaları AMB Başkanı Draghi'nin konuşmasının ardından bankadan Aralık'a kadar 10 baz puan faiz indirimi fiyatlıyor.

AMB de faiz indirim sinyali verdi

 

KRİTİK FED TOPLANTISINDAN NE BEKLENİYOR

Fed iki günlük Haziran toplantısının ardından Çarşamba günü politika kararını verecek. Toplantıdan faiz indirimi sinyali çıkacak mı, tahvil piyasası karara nasıl tepki verecek?

Kritik Fed toplantısından ne bekleniyor

 

NATO: TÜRK-AMERİKAN ASKERİ İLİŞKİLERİ KESİNLİKLE POZİTİF

NATO Avrupa Yüksek Müttefik Komutanı Orgeneral Tod Wolters, ABDSavunma Bakan Vekili Patrick Shanahan ile mevkidaşı Hulusi Akar'ın gelecek hafta S-400 ve F-35 alımını konuşmak için bir araya gelebileceğini söyledi.

NATO: Türk-Amerikan askeri ilişkileri kesinlikle pozitif

 

BM YETKİLİLERİ: ABD İRAN'IN NÜKLEER TESİSİNE SALDIRI HAZIRLIĞINDA

BM'den adı açıklanmayan bazı kaynaklar, Washington’ın İran’ın nükleer programına bağlı tesislerine taktik hava bombardımanı düzenleme niyetinde olduğunu öne sürdü.

BM yetkilileri: ABD İran'ın nükleer tesisine saldırı hazırlığında

 

SANAYİ ÜRETİM VERİLERİ AÇIKLANDI

Sanayi üretimi Nisan'da aylık % 1, yıllık bazda ise % 4 düştü, sanayi üretimi Aralık'tan beri ilk kez aylık bazda düştü.

Sanayi üretim verileri açıklandı

 

GOLDMAN ANALİSTLERİ VOLATİLİTENİN ARTABİLECEĞİ UYARISINDA BULUNDU

Goldman analistleri, Fed toplantısı ve ABD Başkan Yardımcısı Pence'in konuşması gibi gelişmelerin volatiliteyi artırabileceği uyarısında bulundu.

Goldman analistleri volatilitenin artabileceği uyarısında bulundu

 

YATIRIM KURULUŞLARININ GELİRLERİ YÜZDE 17 ARTTI

Yatırım kuruluşlarının gelirleri, yılın ilk çeyreğinde önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 17, portföy yönetim şirketlerinin gelirleri de yüzde 8 arttı.

Yatırım kuruluşlarının gelirleri yüzde 17 arttı

 

ABD'DEN NET 7.8 MİLYAR DOLAR SERMAYE ÇIKIŞI

ABD'den nisan ayında net sermaye çıkışı 7,8 milyar dolar olarak gerçekleşti.

ABD'den net 7.8 milyar dolar sermaye çıkışı

 

ABD'DEN TÜRKİYE'YE YENİ TEHDİT

Pentagon yetkilisi Lord, Türkiye'nin S-400 alımından vazgeçmemesi halinde Amerika’nın Hasımlarına Yaptırımlar Yoluyla Karşı Koyma Yasası üzerinden Türk şirketlerine daha geniş ölçekte yaptırımlar geleceği uyarısı yaptı.

ABD'den Türkiye'ye yeni tehdit

 

ABD BORSALARI FED TOPLANTISI ÖNCESİ SINIRLI YÜKSELİŞLE KAPANDI

Yatırımcıların, Fed'in faiz indirimi beklentisi ve ticaret savaşları endişesiyle geçirdikleri haftanın ilk işlem gününü ABD borsalarının 3 ana endeksi de sınırlı yükselişle kapadı.

ABD borsaları Fed toplantısı öncesi sınırlı yükselişle kapandı

 

ASYA HİSSE SENETLERİ KARIŞIK SEYRETTİ

Asya hisse senetleri Salı günkü işlemlerde karışık seyretti.

Asya hisse senetleri karışık seyretti

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (26)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)