E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 90 binde tutundu---

Borsa İstanbul 90 binde tutundu

Borsa İstanbul 90 binde tutundu
03 Haziran 2019 - 09:55 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü %0.27 oranında düşüşle 90.345 puandan tamamladı.

BORSAGUNDEM.COM

Sert geçen Mayıs ayının son işlem gününe girilirken, bir süredir düşüş eğilimi gösteren Borsa İstanbul’da göstergeler yeşile döndü. Hafta başını düşüşle kapatan endekste, daha sonraki günlerde tepki alımları güçlenerek devam etti. BIST bankacılık ve sanayi hisselerindeki alımların öncülüğünde 90 bine tırmandı. 

Borsa İstanbul Mayıs ayının son haftasına büyük kayıplarla girdi. Merkez’in zorunlu karşılıklar, BDDK’nın valör hamlesi, SPK’nın emeklilik fonları ile yaptığı değişiklik sonrası BIST’de 83 binli seviyelerden tepki alımı geldi. Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump telefonda S-400’ü görüşmesi Borsa İstanbul’da tepki alımlarını kuvvetlendirdi. Böylelikle Mayıs ayının son haftasında göstergeler yeşile döndü ve Borsa İstanbul, en çok kazandıran borsalar arasında yer aldı.

Yabancı payının yüksek olduğu Borsa İstanbul, S-400 konusunda hassas olduğunu bir kez daha gösterdi.

Piyasalarda S-400 konusunda ABD ile olası bir gerilimin İstanbul seçimi sonrasına ertelendiği izlenimi hâkim. Borsa İstanbul’un ana gündemi özellikle bayramdan sonra iyice yaklaşacak olan İstanbul seçimleri olması bekleniyor.

BORSA İSTANBUL 90 BİNDE TUTUNDU

Borsa İstanbul güne %0.28 oranında düşüşle 90.335 puandan başladı.

Mayıs ayı enflasyon ve imalat PMI rakamları açıklandı. Enflasyon Mayıs'ta aylık % 0.95 artarken, yıllık bazda % 18.71 oldu. Beklenti aylık % 1.25, yıllık % 19.1'di. Çekirdek TÜFE % 16.30'dan % 15.87'ye geriledi. Türkiye imalat PMI ise Mayıs'ta 45.3'e geriledi.

Enflasyon verisi beklenenden iyi gelirken, imalat PMI geriledi. 

Öte yandan Mayıs'ta ihracat geçen yılın aynı ayına göre yüzde 11,46 artarak 16 milyar 813 milyon dolara yükseldi ve Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı.

Normalde beklenenden iyi gelen enflasyon sonrası kurda aşağı yönlü hareket, borsada yukarı yönlü hareket beklenirken, piyasalarda beklentinin aksi yönünde hareket oldu.

Enflasyon verisinin beklenen iyi gelmesini piyasalar, Merkez Bankası'nın faiz indirimi yapma olasılığı arttı şeklinde algıladı. Bu durum sonrası kurda yukarı yönlü hareket gözlenirken, borsada satış yaşandı.

Güne düşüşle başlayan BIST, enflasyon verisinden sonra toparlasa da bu durum çok uzun sürmedi ve tekrar düşüşe geçti. BIST bir süre 90 binde tutunma mücadelesi verdi.

Borsa İstanbul, Ramazan Bayramı Arefesi olması dolayısıyla yarım gün işlem gördüğü günü %0.27 oranında düşüşle 90.345 puandan tamamladı. Likidite düşük kaldı.

Günün önemli şirket haberleri 3/6/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 3/6/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 12:34 itibariyle 5.8677 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.8301 lira, en yüksek 5.8934 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.5674 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1173 seviyesinde. Gram altın 247.9 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 24.00 seviyesinde.

Enflasyon verisi sonrası dolar yükseldi

 

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞİNİ 4. GÜNE TAŞIDI

Borsa İstanbul'da Cuma günün ikinci yarısında kararsız seyir dikkat çekti. Bankacılık hisselerindeki dalgalı seyir endeksin kararsızlığında etkili oldu. Endeks en düşük 88.975 puanı görürken en yüksek değerini kapanışta elde etti.

Borsa İstanbul haftanın son işlem gününü %0.64 oranında yükselişle 90.589 puandan tamamladı. Hacim 5.3 milyar lirayı aştı.

Borsa İstanbul yükselişini 4. güne taşıdı

GOLDMAN VE MORGAN STANLEY'DEN “TİCARET SAVAŞI” UYARISI

Goldman Sachs ve Morgan Stanley, ticaret savaşından kaynaklı riskler konusunda uyarıda bulundu

Goldman ve Morgan Stanley'den “ticaret savaşı” uyarısı

 

MAYIS AYINDA CUMHURİYET TARİHİNİN İHRACAT REKORU KIRILDI

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: "Türkiye ihracatta mayıs ayında Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştı" dedi.

Mayıs ayında Cumhuriyet tarihinin ihracat rekoru kırıldı

 

ENFLASYON VERİSİ BEKLENENDEN İYİ GELDİ

Enflasyon Mayıs'ta aylık % 0.95 artarken, yıllık bazda % 18.71 oldu

Enflasyon verisi beklenenden iyi geldi

 

TÜRKİYE İMALAT PMI MAYIS'TA GERİLEDİ

Türkiye imalat PMI Mayıs'ta 45.3'e geriledi

Türkiye imalat PMI Mayıs'ta geriledi

 

GEÇEN HAFTA BORSA KAZANDIRDI, DÖVİZ KAYBETTİRDİ

Bu hafta Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri, haftalık bazda ortalama yüzde 5,25 artış kaydetti. 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı yüzde 2,44, euro/TL yüzde 3,93, dolar/TL ise yüzde 3,87 değer kaybetti.

Geçen hafta borsa kazandırdı, döviz kaybettirdi

 

BARCLAYS, FED'DEN EYLÜL'DE FAİZ İNDİRİMİ BEKLİYOR

Barclays, Fed'den Eylül ayındaki FOMC toplantısında 50 baz puan faiz indirimi bekliyor.

Barclays, Fed'den Eylül'de faiz indirimi bekliyor

 

TRUMP'TAN RUSYA, SURİYE VE İRAN'A İDLİB ÇAĞRISI: DURUN

ABD Başkanı Trump, İdlib'deki sivil katliamları nedeniyle Rusya, Suriye ve İran'a "Dünya bu katliamı izliyor. Amaç nedir, size ne sağlayacak bu? Durun!" çağrısı yaptı.

Trump'tan Rusya, Suriye ve İran'a İdlib çağrısı: Durun

 

RUHANİ: ABD MASAYA DÖNMEDİKÇE TEK SEÇENEK DİRENİŞ

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, ABD'nin pişman olup müzakere masasına dönmediği sürece İran'ın tercihinin "sağlam bir duruş ve direniş" olacağını söyledi.

Ruhani: ABD masaya dönmedikçe tek seçenek direniş

 

İRAN'DAN ABD'NİN EYLEMLERİNİN VE YAKLAŞIMININ DEĞİŞMESİ TALEBİ

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Tahran'la önşartsız görüşmeye hazır oldukları açıklamasına, İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi yanıt verdi.

İran'dan ABD'nin eylemlerinin ve yaklaşımının değişmesi talebi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)