E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 90 binde tutundu---

Borsa İstanbul 90 binde tutundu

Borsa İstanbul 90 binde tutundu
08 Mayıs 2019 - 09:49 borsagundem.com

Borsa İstanbul günü %1.32 oranında düşüşle 90.272 puandan tamamladı. Endeksin kapanışı çok kritik bir psikolojik sınır olan 90 bin puanın üzerinde yapması önemliydi.

BORSAGUNDEM.COM

Borsa İstanbul küresel piyasalara paralel günü düşüşle karşıladı. Endeks güne %0.78 oranında düşüşle 90.767 puandan giriş yaptı. Düşüşte  EREGL ve ISDMR temettü ödemesinin etkisi büyüktü.

Temettü ödemeleriyle güne negatif başlayan endeks 90.679 puanı gördü. Bu seviyeden sonra tepki alımları geldi. Endeks bir müddet kaybettiklerini toparlamış göründü ancak tekrar düşüş kaydetti.

Borsa İstanbul gün ortasına %0.77 oranında düşüşle 90.781 puandan girdi.

Gün ortasının ardından

CHP, İstanbul'un 39 ilçesindeki yerel seçimlerin ve 24 Haziran 2018 genel seçimlerinin iptali için YSK'ya başvuru yaptı.

BIST günün ikinci yarısında sert düşüşe geçerek 90 bin puanın altına sarktı. Satışta sanayi hisseleri başı çekti.

Alt tarafta 89.734 puanı gören endeks bu seviyeden döndü. BIST, bundan sonra tam anlamıyla 90 bin puanda tutunma mücadelesi verdi. Uzmanlar 90 bin puanı önemli psikolojik sınır olarak tanımladı. Bu bakımdan endeksin 90 bin puanın üzerinde günü tamamlaması önemliydi.

Borsa İstanbul günü %1.32 oranında düşüşle 90.272 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul'da bugün dikkat çeken sanayi endeksindeki sert düşüş oldu. Sanayi endeksi günü %3.00 oranında düşüşle tamamladı. Öte yandan toplam hacim 5.5 milyar lirayı aştı.

BIST 2019 kazancını geri verdi

Şirketlerden bilançolar açıklanmaya devam ederken, İstanbul seçimlerinin gölgesinde hareket eden Borsa İstanbul’da bilançoların etkisi sınırlı kalıyor.

Yeni İstanbul seçimlerine kadar yaklaşık 45 günlük bir süreç var. İstanbul seçimleri konusunda endeksin aşırı duyarlı olduğu aşikar. Seçim sonuçlanana kadar Borsa İstanbul seçimin gölgesi hareket edecek. Bu yönden gelen haber akışları zaman zaman endeksteki volatiliteyi artırabilir.

YSK’nın İstanbul kararının ardından Borsa İstanbul dün bu yılki kazancının hemen hemen tamamını geri verdi.

Öte yandan S-400 ve F35 nedeniyle ABD ile ilişkiler, TCMB'nin rezerv sorunsalı gündemdeki sıcaklığını koruyor.

Küresel piyasalar

Küresel piyasalar Trump etkisi ile zayıf seyrine devam ediyor. ABD Başkanı Trump ile Çin arasındaki gerilim piyasalarda belirsizlik ortamı yaratıyor. Bu durum ABD borsaları ve Çin borsaları üzerindeki satış baskısını artırmış görünüyor.

Günün önemli şirket haberleri 8/5/2019

Bugün açıklanacak önemli veriler 8/5/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 6.1837 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 6.1465 lira, en yüksek 6.1987 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.9315 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1203 seviyesinde. Gram altın 255.0 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 25.22 seviyesinde.

Dövizde yön yukarı

 

BORSA İSTANBUL DÜN SERT DÜŞÜŞLE BAŞLADI, DENGELİ BİTİRDİ

Dün günün ikinci yarısında daha az dalgalı görünen Borsa İstanbul yukarı doğru hareketlendiyse de 91.926 puanı gördükten sonra bir miktar satış yiyerek dengeli seyre yöneldi.

Borsa İstanbul sert düşüşle başladığı günü %1.61 oranında düşüşle 91.482 puandan tamamladı.

Borsa İstanbul sert düşüşle başladı, dengeli bitirdi

JPMORGAN CEO'SU DIMON: ABD İLE ÇİN YÜZDE 80 ANLAŞIR

JPMorgan CEO'su Dimon, ABD ile Çin arasında gidilebilecek bir ticaret anlaşması ihtimalinin yüzde 80 olduğunu söyledi.

JPMorgan CEO'su Dimon: ABD ile Çin yüzde 80 anlaşır

 

ABD'NİN ÇİN İÇİN HAZIRLADIĞI GÜMRÜK TARİFESİ RESMİYET KAZANDI

ABD, Çin'den 200 milyar dolar tutarında ithalat için gümrük tarifesini yükseltti.

ABD'nin Çin için hazırladığı gümrük tarifesi resmiyet kazandı

 

LAGARDE: ABD İLE ÇİN ARALARINDAKİ TİCARET GERGİNLİKLERİNİ ÇÖZMEK ZORUNDALAR

IMF başkanı Christine Lagarde yaptığı açıklamada, Çin ve ABD'nin küresel ekonomi üzerinde baskı oluşturan ticaret anlaşmazlıklarını çözmesi gerektiğini söyledi.

Lagarde: ABD ile Çin aralarındaki ticaret gerginliklerini çözmek zorundalar

ABD BORSALARINDA OCAK'TAN BU YANA EN SERT DÜŞÜŞ

ABD borsalarında, S&P 500 Endeksi bilgi teknolojisi hisselerindeki kayıplarla yüzde 1.84 değer kaybederek 2878,63 seviyesine geldi. 505 teknoloji hissesinin 450'si değer kaybetti.

ABD borsalarında Ocak'tan bu yana en sert düşüş

 

AVRUPA BORSALARI GÜNÜ DÜŞÜŞLE TAMAMLADI

Avrupa borsaları, ABD-Çin arasındaki bir ticaret anlaşmasına yönelik endişelerin artması ile günü düşüşle kapattı.

Avrupa borsaları günü düşüşle tamamladı

 

ASYA HİSSE SENETLERİ GERİLEDİ

Asya hisse senetleri ABD Başkanı Donald Trump'ın Çin'e uygulayacağı ek vergi tarifelerini açıklamasının ardından düşmeye devam ediyor.

Asya hisse senetleri geriledi

 

BREXIT YETİŞMEDİ, İNGİLTERE AP SEÇİMLERİNE KATILACAK

Brexit anlaşmasının 22 Mayıs'a kadar parlamentodan geçirilmesi için anlaşma sağlanamadı. İngiltere Avrupa Parlamentosu seçimlerine katılıyor.

Brexit yetişmedi, İngiltere AP seçimlerine katılacak

 

TRUMP İLE KONGRE ARASINDAKİ GERİLİM TIRMANIYOR

ABD Başkanı Trump ile Demokratların üstünlüğündeki Temsilciler Meclisi arasında Mueller raporuyla başlayan gerilim sürüyor. Trump, Temsilciler Meclisi'nin ifadeye çağırdığı Avukat McGahn'a 'boykot' talimatı verdi.

Trump ile Kongre arasındaki gerilim tırmanıyor

 

FED BAŞKAN YARDIMCILARINDAN ENFLASYON AÇIKLAMASI

Quarles, enflasyonun yüzde 2'nin hemen altında olmasını sorun olarak görmediğini söyledi. Clarida da düşük enflasyonun faizlerin aşağı ya da yukarı hareketine neden olmadığı görüşünde.

Fed Başkan Yardımcılarından enflasyon açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Volkan08 Mayıs 2019 23:45

    Trump Türkiye'yi ziyaret eder ise borsa düzelecekmiş.

  • neden böyle ?08 Mayıs 2019 23:28

    Adalet, Tanrı’yı da, insanları da memnun eder... herkes memnun deilsede bu tablo olur. çok normal.

  • Gökhan 08 Mayıs 2019 22:23

    Faiz düşmedikçe borsadan gelir beklemeyin. Hiç kimse şu ortamda risķe girip borsaya girmez. Tertemiz faiz var. 300 bini faize koy ayda 5 bin ye çalışmana gerek yok. Kim neden ev alsın kim neden dükkan açsın kim niye araba alsın

  • Ünal09 Mayıs 2019 00:36

    Harbiden kanka neden para harciyim para bankada fıstık gibi faiz geliyor. Araba alsam ceza yicem mtv öde bakım masrafı sigorta kasko ooo yılda 15 bin havaya gider

  • Pelin08 Mayıs 2019 21:45

    İstanbuldaki rant telaşıyla seçimlerin iptali ülkenin itibarını bitirdi. Borsadan uzak durun faizde beklenmeli

  • Yasin08 Mayıs 2019 21:40

    Bugün tutundu yarın yeni dip arayışı olur

  • KILIÇ08 Mayıs 2019 21:37

     BU ÜLKEDE YAŞIYORUM GİDECEK BİR YERİMDE YOK BU VATAN CANIMDANDA KITMETLİ TAM KARAMSARLIK KAPLAMIŞ GÜRÜNSEDE BORSA TAM ALIM YERİNDE.

  • Ufuk08 Mayıs 2019 18:42

    Malesef kapitalizm böyle bir şey, 7 yılda bir kriz, 49 yılda bir büyük kriz gelir. Zenginlikler el değiştirir. ucuz diye alırsın aklını oynatacağın fiyatlar gelir kasadaki para şirket değerini geçer ama hisseler düşer, düşer, düşer.... Ta ki lanet olsun deyip satana kadar.

  • Latif08 Mayıs 2019 18:28

    Son 106 binlere ralli öncesinde dahi 90 binlerde mal dağıtılmıyordu. Bu kez her yerden mal veriyorlar hedef 75 yada 80 bin

  • Yunus08 Mayıs 2019 17:54

    Hukuk yok demokrasi yok yabancı kaçıyor

  • Dd08 Mayıs 2019 17:24

    Borsa 90  binde tutunmaya çalışıyormuş.  Sıkı tutun düşer sen.kolun bacağın kırılır. 

  • borsa08 Mayıs 2019 15:20

    Manşete baa-kıı-yoorumm... Bakın ben usd diyorum, avru diyorum mark diyorum... Ban başka bii şii diiyooruummm... 

  • : )08 Mayıs 2019 15:18

    madem şaibe var, a dan z ye istanbul yeniden seçilsin ? işine gelene doğru, işine gelmeyen iptal deniyor :D hukuku hukuksuz kılan sonucada saygılı ol deniyor : )) seçimlerede sonuçalra deil, hukuksuzluğa bu isyan, yoksa halı olan gene alacaktır. ama bu kısır döngu bitmez hiç böyle giderse

  • AhmetK08 Mayıs 2019 14:38

    Ya arkadas, halk oyunu verdiyse ve dogruysa. Yine aynı kişiler aynı oyu verir ve yine kazanır. 1 ay gec olacak diyemı bu kavga. Kopartışan bu fırtına neden. Zaten hakettıysen, onceki sonuclar dogruysa secilirsin tekrar. Bu algı yabancıların ve ruhu yabancı yerlılerın spekulatif hareketleri. Carı acıgın neredeyse kalmadıgı bir ülkede boyle döviz hareketınıj basla anlamı yok, yemezler..

  • Talha08 Mayıs 2019 22:24

    Ulkemizi dışardan kuşatmaya çalışan onca hain onca düşman, devletimize düşman onca ülke varken, sadece kendi iktidar çıkarlarını kaybetmemek adina insanlarımızı bu kadar ayrıştırmak ne diye, bu en çok dışardaki düşmana fayda sağlar ama kimin umrunda iktidarı kaybetmeyelim de devlete millete ne olursa olsun herkes koltuğunun derdinde.

  • Talha 08 Mayıs 2019 22:17

    Ekonomi iyiye gidiyor kafasını ejder meyvesi mı yapıyor acep. Çıkar ve menfaati için ülkeyi ateş atmaktan çekinmeyeler mı yerlici millici. Bir zamanlar yahudi ajanı feto denen hainle iş tutanlar mı millici. Devletin tüm imkanlarını kullanarak lüks içinde saltanat sürenler mı yerlici.. Millet tüketim yapmıyor yapamıyor cari açık dediğin şey piyasada para dönmediği alım satım olmadığı için düşüyor. Ekonominin iyi olup olmadigini anlamak icin üretime, işsizliğe faize dolara bak şirketlerin borçlarına bak bakalım.

  • ŞahinK08 Mayıs 2019 14:55

    oylar çalınabilir, Öcalanın affı karşılığı pkklı oyları takas edilebilir, fetö ile barış açılımı yapılabilir, sandık başkanları hapis ile korkutulup hile yapılabilir...daha neler neler, hepsi olabilir

  • eee yani08 Mayıs 2019 10:24

    tek sandık, tek zarf, 3 oy temiz, 1 oy şaibeli ... seçim iptal deniyor, 4 seçimden 1 seçim iptal oluyor, istanbul genelide olmuyor, bu tablo karşısınde borsa düşmezi usd çıkması kadar normal bi durum yok. Biz hala mantık bulamıyoruz. Kime ne dicez mantıklı bulsun ? en iyisi faiz, galba at para uyusun bankada