E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 1.210 puan üzerinde rekorunu korudu---

Borsa İstanbul 1.210 puan üzerinde rekorunu korudu

Borsa İstanbul 1.210 puan üzerinde rekorunu korudu
21 Ekim 2020 - 18:10 borsagundem.com

Küresel piyasalar teşvik paketi iyimserliği ile pozitif başladı, karışık görünümde seyrederken, BİST 100 endeksi günü pozitif seyirde geçirdi. Günü yüzde 0,09 oranında yatay bir yükselişle 1.211,51 puandan tamamladı  

BORSAGUNDEM.COM

ABD'de mali teşvik paketi görüşmeleri devam ederken, pozitif beklentileri besleyen haberler geliyor. Seçim öncesinde teşvik paketi konusunda anlaşılıp anlaşılamayacağı piyasaların odak noktası. Avrupa'da günlük vakalarda yaşanan rekor artışlar da sosyal tedbirler sonrası ekonominin toparlanmasını sekteye uğratabileceğinden endişeleri gündemde tutmaya devam ediyor.

Küresel hisse piyasalarını destekleyen gelişmeler yanında salgın kaynaklı endişeler aşağı yönlü risk oluşturuyor. Asya piyasalarında genel olarak yükselişler görüldü. Avrupa borsaları, güne satış ağırlıklı bir seyirle başladı. BIST 100 Endeksi yukarı yönlü seyrini sürdürerek dün günü yüzde 0,42 oranında yükselişle 1.210,41 puandan tamamlerken, bugünü yatay pozitif tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişle tamamlarken, bugüne karışık seyirle başladı. 

NATO'dan kritik Doğu Akdeniz açıklaması

Ermenistan tutuştu, Moskova devreye girdi!

BORSA İSTANBUL

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, dün günü yüzde 0,42 artışla 1.210,41 puandan tamamlayarak 8,5 ayın en yüksek kapanışını gerçekleştirdi. 

Öte yandan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından millete seslenen Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yüz yüze eğitim-öğretim faaliyetlerini, ortaokullarda 5'inci sınıflarda, liselerde 9'uncu sınıflarda 2 Kasım itibarıyla başlatacaklarını bildirdi. 

Analistler, ABD'de teşvik paketi ve seçimlere ilişkin haber akışının pay piyasalarının yönü üzerinde belirleyici olmaya devam ettiğini belirterek, yurt içi piyasaların ise pozitif tarafta ayrıştığını söyledi. Kovid-19 vaka sayıları ve alınan önlemlerin yanı sıra jeopolitik gelişmelerin de gündemin odağında bulunduğunu aktaran analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Fed Bej Kitap Raporu ile ECB Başkanı Lagarde'nin açıklamalarının takip edileceğini bildirdi.

Teknik açıdan dün 1.213,65 ile 1.202,35 seviyeleri arasında dalgalanan BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününde 21 Temmuz tarihinde görülen en yüksek seviye olan 1.205,86 ara zirvesini test ederken, dün bu seviyenin de üzerinde günü tamamladı. Yukarı yönlü seyrin devam etmesi durumunda 1.215,32 ve 1.245,37 tarihi zirve seviyeleri gündeme geliyor. Aşağı yönlü hareketler ise 1.205-1.181-1.171 seviyeleri önemli destek noktaları konumunda takip ediliyor.

Piyasalarda bugün takip edilen veriler 14.00'te ABD haftalık MBA mortgage başvuruları olurken, 21.00'de Fed Bej Kitap Raporu olacak. 

ABD'de mortgage endeksleri karışık seyretti

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,86 artışla 1.220,88 puandan başladı.

Açılışta BIST 100 endeksi, 10,47 puan ve yüzde 0,86 değer kazanarak 1.220,88 puana yükseldi.

Bankacılık endeksi yüzde 1,49 ve holding endeksi yüzde 0,58 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,88 ile orman, kağıt, basım olurken, kaybettiren sektör endeksinin ise bulunmadığı görüldü.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 0,75 değer kazanarak 1.219,46 puana yükseldi.

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 9,05 puan artışla 1.219,46 seviyesine ulaştı. Toplam işlem hacmi 8,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti. Endeks, günün ilk yarısında en düşük 1.214,47, en yüksek 1.222,95 puanı gördü.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 1,31 ve holding endeksi yüzde 0,11 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,21 ile orman, kağıt, basım, en çok gerileyen ise yüzde 2,07 ile KOBİ sanayi oldu.

Günün ilk yarısında mali endeks yüzde 0,70, hizmetler endeksi yüzde 0,56, sanayi endeksi yüzde 0,63, teknoloji endeksi yüzde 0,16 değer kazandı.

Önceki kapanışa göre günün ilk yarısında BIST 100 endeksine dahil hisselerden 68'i yükseldi, 28'i değer kaybetti. En çok işlem gören hisse senetleri Şişecam, Garanti Bankası, İş Finansal Kiralama, Yapı ve Kredi Bankası, VakıfBank oldu.

BİST 100 endeksi günü yüzde 0,09 oranında yatay bir yükselişle 1.211,51 puandan tamamladı

Borsa İstanbul'da BİST 100 endeksi günü yüzde 0,09 oranında 1,10 puan değer kazancıyla yatay bir yükselişle 1.211,51 puandan tamamlayarak 8,5 ayın kapanış rekorunu tazeledi. İşlem hacmi 21,3 milyar TL olarak gerçekleşti. Endeks gün boyu en yüksek 1.222,95, en düşük 1.209,31 puandan işlem gördü.

Bankacılık endeksi yüzde 0,54 değer kazanırken, holding endeksi yüzde 0,84 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 2,98 ile orman, kağıt, basım, en çok kaybettiren ise yüzde 2,54 ile KOBİ Sanayi oldu.

Önceki kapanışa göre mali endeks yüzde 0,24, hizmetler endeksi yüzde 0,26 ve teknoloji endeksi yüzde 0,78 değer kaybetti, sanayi endeksi yüzde 0,04 değer kazandı.

BIST 30 endeksi, önceki kapanışa göre 1,81 puan ve yüzde 0,14 yükselerek 1.336,89 puandan kapandı. BIST 100 endeksine dahil hisselerin 42'si prim yaptı, 54'ü geriledi. Garanti Bankası, Türkiye Sigorta, Şişecam, Turkcell ve Odaş Elektrik en çok işlem gören hisse senetleri oldu.

Dün 1.210,41 puanla 8,5 ayın en yüksek kapanışını gerçekleştiren BIST 100 endeksi, bugün bu rekoru 1.211,51 puana taşıdı ve  6 Şubat'tan bu yana en yüksek kapanışını gerçekleştirdi.

Global ticari limanlarını satıyor

Artık yönetim resmen Varlık Fonu'na geçti

KÜRESEL PİYASALAR

Küresel piyasalarda ABD teşvik paketine odaklı seyrin devam ettiği görülürken, bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'nin açıklamaları ve ABD Merkez Bankası (Fed) Bej Kitap Raporu öncesi Asya borsaları ve vadeli işlemler tarafında pozitif bir seyir izleniyor.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi'nin başkanlık seçimlerinden önce ekonomik destek paketinde anlaşmaya varılması için ABD Başkanı Donald Trump yönetimine verdiği süre dün doldu. Pelosi, ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin ile dün gerçekleştirdiği görüşme öncesi yaptığı açıklamada, ekonomik destek paketine ilişkin müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini, anlaşmaya dair "iyimser" olduğunu söyledi.

Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows ise Trump yönetimi ve Demokratların görüşmelerde ilerleme kaydettiğini ancak yine de 2020 seçimlerinden önce bir anlaşmaya varmak için büyük farklılıkların üstesinden gelmeleri gerektiğini vurgulayarak, "Bu tartışmaların yarın ve belki de ertesi gün tekrar ilerleme kaydedeceğini umuyorum. Hafta sonundan önce bir tür anlaşma görmeyi umuyorum." dedi. Pelosi ile Mnuchin, bugün yeniden görüşmeyi planlıyor. 

Yeni tip korona virüs (Kovid-19) aşısına ilişkin haber akışının da hareketlendiği görülürken, İngiltere'de Oxford Üniversitesi ile yürütlen aşı çalışmaları askıya alınan ilaç şirketi AstraZeneca'nın bu hafta içi testlere yeniden başlayabileceği iddia edildi. Öte yandan, Amerikan ilaç şirketi Pfizer ile Almanya merkezli BioNTech iş birliğiyle geliştirilen Kovid-19 aşısında sona gelindiği bildirildi. Dün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yerli aşı çalışmalarında iki hafta içinde insan üzerinde deneme safhasına ulaşılacağını belirterek, "Hedefimiz, önümüzdeki bahar aylarına kadar aşı meselesini tamamen çözmektir." dedi.

ABD seçimlerine ilişkin gelişmeler gündemin odağında kalmaya devam ederken, son yapılan ankete göre, Demokrat Parti Başkan Adayı Joe Biden, rakibi Trump'tan 9 puan önde bulunuyor. Öte yandan, Trump'ın Yüksek Mahkeme'ye aday gösterdiği Amy Coney Barrett'in Senato'daki nihai oylaması da pazartesi günü yapılacak.

Söz konusu gelişmelerle New York borsasında dün Dow Jones endeksi yüzde 0,40, S&P 500 endeksi yüzde 0,47 ve Nasdaq endeksi yüzde 0,33 değer kazandı. Artan risk iştahının etkisiyle yatırımcıların dolar ve tahvil piyasasına talebinin azaldığı görüldü. New York borsasındaki pozitif havaya paralel ABD endeks vadelileri de yeni işlem gününe pozitif tarafta başladı.

Avrupa tarafında artan Kovid-19 vaka sayıları nedeniyle tedbirlerin sıkılaştırılmaya devam ettiği görülürken, dün İngiltere'nin Manchester kentinde risk seviyesi "çok yüksek"e çıkarıldı. ECB Başkanı Christine Lagarde, korona virüs enfeksiyonlarının beklenmedik şekilde kısa sürede yükselmesinin ekonomik görünüm için açık bir risk olduğunu vurgularken, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte de Avrupa Birliği'nin (AB) salgının ekonomi ve sosyal alandaki etkileriyle mücadele için belirlediği program ve mali yardımlarına yılbaşından itibaren gecikme olmadan başlaması gerektiğini söyledi. Brexit tarafında ise İngiltere Başbakanı Boris Johnson, AB'nin pozisyonunu değiştirmediği sürece ticaret anlaşması müzakerelerine devam edilemeyeceğini belirtti.

Söz konusu gelişmelerle Avrupa tarafında pay piyasalarının karışık seyrettiği görülürken, kapanışta Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,92 ve Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,3 geriledi, İngiltere'de FTSE 100 endeksi ise yüzde 0,1 yükseldi. Avrupa endeks vadelileri ise yeni işlem gününde pozitif bir seyir izliyor.

Asya tarafında pozitif bir havanın hakim olmasına karşın Çin'de Şanghay bileşik endeksinin negatif ayrışmasını sürdürmesi dikkati çekiyor. Japonya Merkez Bankası'nın (BoJ) hükümetin seyahat kampanyasının fiyatlar üzerindeki kısa vadeli etkisini yansıtmak için enflasyon tahminlerini değiştirmeyi değerlendirdiği haberlerinin ardından kapanışa yakın Nikkei 225 endeksi yüzde 0,4 yükseldi, Şanghay bileşik endeksi ise yüzde 0,5 geriledi. Hong Kong, Hindistan ve Güney Kore borsaları da pozitif seyretti.

Avrupa borsaları, güne satış ağırlıklı bir seyirle başladı. Açılışın ardından Stoxx Europe 600 gösterge endeksi yüzde 0,4 azalarak 364 puan, Almanya'da DAX 30 endeksi yüzde 0,4 düşerek 12.681 puan oldu. İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,5 değer kaybıyla 5.860 puanda, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 0,4 azalışla 4.909 puanda, İspanya'da IBEX 35 endeksi yatay seyirle 6.929 puanda ve İtalya'da MIB 30 endeksi yüzde 0,4 düşüşle 19.406 puanda seyrediyor.

New York borsası, güne karışık seyirle başladı. Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,11 azalışla 28.277,64 puandan işlem gördü. S&P 500 endeksi yüzde 0,04 düşüşle 3.441,80 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,03 artışla 11.519,99 puandan işlem görmeye başladı.

2016’da seçim hissesi alanlar kazandı mı?

Buffett’a Türkiye'den İran'a satış yaptığı için ABD'de ceza kesildi

PARA PİYASALARI 
 
İstanbul serbest piyasada dolar 7,8670 liradan, euro 9,3220 liradan güne başladı.

Serbest piyasada 7,8650 liradan alınan dolar, 7,8670 liradan satıldı. 9,3200 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,3220 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 7,8760 lira, euronun satış fiyatı ise 9,3210 lira olmuştu.

Dolar/TL ise dün 7,8570 ile yaklaşık bir haftanın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından bugün 7,8670 seviyesinde bulundu.

Euro/dolar paritesi, bugün yukarı yönlü hareketini 4'üncü işlem gününe taşıyarak 1,1851 ile bir ayın en yüksek seviyesini gördü. 

Dolar endeksi dün 93 sınırının altına inerek yaklaşık bir ayın en düşük seviyesine geriledi. Bugün de düşüşünü 4'üncü güne taşıyan dolar endeksi, 92,9 seviyelerinde hareket ediyor. Arka arkaya 5'inci işlem gününde de yukarı yönlü hareketine devam eden ABD 10 yıllık tahvil faizi ise yüzde 0,836 ile 9 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyede bulunuyor.

Dolar/TL, güne düşüşle başlamasının ardından 7,8240'tan işlem gördü.

Dün en düşük 7,8570, en yüksek 7,9145 seviyelerini gören dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,2 değer kaybıyla 7,8659'dan tamamladı.

Üst üste düşüşünü 4'üncü işlem gününe taşıyan dolar/TL, 7,8222 ile son iki haftanın en düşük seviyesini görmesinin ardından saat 09.50 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 0,5 altında 7,8240'tan işlem gördü.

Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,2 azalışla 9,2865'ten, sterlin/TL yüzde 0,1 değer kaybıyla 10,1720'den satıldı.

Artan risk iştahının etkisiyle yatırımcıların dolar ve tahvil piyasasına talebinin azaldığı görülürken, dolar endeksi, dün 93 sınırının altına inerek yaklaşık bir ayın en düşük seviyesine geriledi. Bugün de düşüşünü 4'üncü işlem gününe taşıyan Dolar endeksi, 92,8 seviyelerinde hareket etti. Euro/dolar paritesi, bugün yukarı yönlü hareketini 4'üncü işlem gününe taşıyarak 1,1851 ile bir ayın en yüksek seviyesini gördü.

Gün ortasında Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlem gören gösterge kağıdı 4 Mayıs 2022 vadeli tahvilin, bugün valörlü işlemlerinin saat 13.00 itibarıyla basit getirisi yüzde 13,44, bileşik getirisi yüzde 13,89 seviyelerinde bulunuyor.

Uluslararası piyasalarda saat 13.00 itibarıyla euro/dolar paritesi 1,1850, sterlin/dolar paritesi 1,3055 ve dolar/yen paritesi 104,8 düzeyinde seyretti. 

İstanbul serbest piyasada dolar 7,8430 liradan, euro 9,2930 liradan satıldı.

Gün sonunda serbest piyasada Türk Lirası karşısında gün boyu gerileme kaydeden dolar 18.15 itibarıyla 7,8195 liradan, euro 9,2834 liradan ve sterlin 10,2806 seviyesinden işlem gördü. Uluslararası piyasalarda da değer kaybeden ABD Doları ile aynı dakikalarda euro/dolar 1,18686 ve sterlin/dolar 1,3143 ile Japon Yeni karşısında da 104,54 seviyesinden işlem gördü. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), doların bugünkü efektif kurunu alışta 7,8125 lira, satışta 7,8438 lira olarak açıkladı. TCMB, önceki efektif kurunu alışta 7,8706 lira, satışta 7,9021 lira olarak belirlemişti.

Borsa İstanbul Tahvil ve Bono Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda işlem gören 4 Mayıs 2022 vadeli tahvilin bugün valörlü işlemlerinin basit getirisi yüzde 13,47'den, bileşik getirisi de yüzde 13,92'den gerçekleşti.

Merkez Bankası kararı öncesi dolar geriliyor

Demokratlar kazanırsa FED’in faiz kararı erken gelebilir

EMTİA PİYASALARI

Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 42,82 dolardan işlem gördü.

Dün 43,03 dolara kadar yükselen Brent petrolün varil fiyatı, günü 43,16 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrolün varili, bugün saat 09.20 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,78 azalışla 42,82 dolardan işlem gördü. Aynı dakikalarda Batı Teksas türü (WTI) ham petrolün varili 41,44 dolardan alıcı buldu.

Amerikan Petrol Enstitüsünün (API) tahminlerine göre, ABD'nin ticari ham petrol stoklarında piyasaların 1 milyon varil azalış beklentisinin tersine yaklaşık 584 bin varillik artış gerçekleşti. Söz konusu veri, ABD'de petrol talebinin azalacağı beklentilerini güçlendirerek ham petrol fiyatlarında düşüşe neden oldu.

Yatırımcıların arz fazlası endişeleri Libya'nın yeniden petrol ihracatına başlamasıyla artarken yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınında vaka sayısının 40 milyonu aşması ve bazı Avrupa ülkelerinin yeni önlemler almaya başlaması fiyatlar üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. 

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı petrol üreticisi ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun petrol kesintisini 1 Ocak itibariyle günlük 7,7 milyon varilden 5,8 milyon varile düşürecek olması da petrol fiyatlarını olumsuz etkiliyor.

Brent petrolde teknik olarak 42,95 ile 43,11 dolar aralığının direnç, 42,70 ile 42,61 dolar aralığının ise destek bölgesi olarak izlenebileceği ifade ediliyor.

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 483,7 liradan işlem gördü.

Dün, altının ons fiyatındaki yükselişe paralel değer kazanan gram altın, günü bir önceki kapanışın yüzde 0,2 üzerinde 483,5 liradan tamamladı.

Gram altın, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından saat 11.15 itibarıyla önceki kapanışın hemen üzerinde 483,7 lira seviyesinden işlem gördü. Aynı dakikalarda çeyrek altın 793 lira, Cumhuriyet altını da 3.237 liradan satıldı.

Altının ons fiyatı, şu sıralarda önceki kapanışın yüzde 0,7 üzerinde 1.921 dolar seviyesinde bulunuyor.

Analistler, ABD'de görüşülen teşvik paketine ilişkin iki taraftan gelen ılımlı açıklamaların altının ons fiyatını desteklediğini belirtti.

Teknik açıdan altının ons fiyatında 1.880 doların destek, 1.940 doların direnç olarak öne çıktığını kaydetti.

Gün ortasında İstanbul Kapalıçarşı'da 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı 483,80 lira, Cumhuriyet altınının satış fiyatı ise 3.208,00 lira oldu.

Altının onsu ise uluslararası piyasalarda 1.917,85 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı yüzde 0,2 azalışla 42,9 dolardan işlem gördü.

Gün sonunda İstanbul Kapalıçarşı'da, bugün kapanışta çeyrek altın 787,00 lira, Cumhuriyet altını 3.221,00 liradan satılırken, 24 ayar külçe altının gram fiyatı ise dünkü kapanışa göre yüzde 0,79 yükselişle 485,80 liradan işlem gördü.

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası'nda (KMKTP) en düşük 481 bin lira, en yüksek 485 bin 150 lirayı gören standart altının kilogram fiyatı, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,1 artışla 484 bin 500 liradan tamamladı.

Altının onsu, uluslararası piyasalarda saat 18.15 itibarıyla 1.921,09 dolardan, Londra Brent tipi ham petrolün varil fiyatı, yüzde 2,10 azalışla 42,09 dolardan işlem gördü.

JPMorgan: Yatırımcılar için petrole yönelme zamanı

AB, Johnson and Johnson ile Kovid aşısı için anlaştı

VADELİ PİYASALAR 

Borsa İstanbul Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası'nda (VİOP) ekim vadeli BIST 30 endeksine dayalı kontrat, güne yükselişle başlamasının ardından 1.337  seviyesinde dengelendi.

Ekim vadeli endeks kontratı, açılışta en yüksek 1.338,75 puanı görmesinin ardından önceki normal seans kapanışının yüzde 0,4 üzerinde, 1.337 puandan işlem gördü.

Dün dalgalı bir seyir izleyen endeks kontratı, normal seansı önceki normal seans kapanışının hemen üzerinde 1.331,25 puandan tamamladı. Endeks kontratı, akşam seansında ise yüzde 0,2 yükseldi.

Analistler, ABD'de üzerinde görüşülmekte olan teşvik paketine ilişkin olumlu haber akışının küresel piyasalarda risk iştahını artırdığını söyledi.

Teknik açıdan endeks kontratında 1.317 seviyesinin destek, 1.345 puanın yukarı yönlü kırılması halinde ise 1.359 seviyesinin direnç konumunda olduğunu kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cengiz21 Ekim 2020 15:31

    Şok marketçi vardı burda nereye kayboldu. Senin sayende şok marketçi oldum kopacak gibi duruyor.

  • 👌🏼21 Ekim 2020 17:51

    Kopmazmı eli kulağoında ama aşağı doğru

  • yunus21 Ekim 2020 14:10

    En ucuz bankalar ile havacılık,,,pandemi devam ettiğine göre havacılık bir süre daha gitmezken,bankacılık patlar.

  • Aslan21 Ekim 2020 12:17

    Borsanın düşeceği yok dedim az önce akbank ve halkbank aldım. Ne çıkarsa bahtımıza.

  • Bekir 21 Ekim 2020 12:09

    Herkes viopta short olmuş. Borsanın sahibi borsayı sürer yukarı patlatır shortları. Hazır bankalarıda bedava bulmuşken rahat rahat kaldırır.

  • Akif21 Ekim 2020 11:15

    Dünyadan ayrıştık. Enflasyon karşısında sıfır olan borsamızı gördüler. Short pozisyonların artmasını bekleyip coşkuyu verirler. Ver elini bankacılıkla 150 bin

  • HÜLYA KOBALT21 Ekim 2020 10:55

    bu ay sonu 1400 sene sonu 300 000 olacağız.

  • Erol21 Ekim 2020 10:40

    Bankalar ralliyi sürdürüyor. Migros şok markette rallici

  • O kadar21 Ekim 2020 17:53

    Ne marketi la kazım ittire kaktıra kara geçmiş sok pandemide o bir kaç milyoncuk eee sonrA? Sokak yasağı yok o yok bu yok hikayesi ne hiç bir şey?

  • FİNANSŞÖR21 Ekim 2020 15:27

    tabi tabi marketlerde 10 kat artacak.

  • Dursun21 Ekim 2020 11:23

    Korona arttığından marketler yükselmeli. Şok market çok geri kalmış atak beklentiliyim.