E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 110 bini geçecek mi? Üzeyir Doğan yazdı...---

Borsa İstanbul 110 bini geçecek mi? Üzeyir Doğan yazdı...

Borsa İstanbul 110 bini geçecek mi? Üzeyir Doğan yazdı...
17 Kasım 2019 - 08:10 borsagundem.com

Borsa İstanbul, ticaret müzakerelerinden aldığı rüzgarla son dönemde yıl içi zirvelerini test etmeye çalışıyor... Peki endeks 2019'un güçlü direnci 106 bini kırabilecek mi? Usta isim Üzeyir Doğan Borsa Gündem'e yazdı....

BIST 100

ENDEKS 110 BİNİ AŞACAK MI?

Yeniden yıl içi zirveleri test etmeye çalışan BIST 100’de, içeride düşen risk primleri ve ABD-Çin arasında ticaret müzakerelerinde bir anlaşma çıkacağı beklentisiyle global ölçüde esen olumlu rüzgar, yılın son bölümünde bu zirvelerin geçilerek yükseliş hareketinin hızlanmasını sağlayabilir. Endeksin 106 bindeki yıl içi zirvelerini aşması durumuna bu bölgenin yeni güçlü destek konumuna geçerek, endekste 111.000-112.000 aralığına kadar olacak yeni bir yükseliş serisinin başlayabileceğini düşünüyoruz. Aşağıda ise 103.000 civarı en güçlü destek konumunda bulunuyor. 106 bin ilk denemede geçilemez ise olası düzeltmelerde bu bölgeye yakın yerlerin alım fırsatı olarak değerlendirilebilecek seviyeler olduğunu düşünüyoruz.


 

DOLAR/TL

ORTA VADE DE BEKLENTİ 

Hafta başında 5,79’u test eden Dolar/TL’de haftanın genelinde dengeli bir görünüm hakim oldu. Hafta içinde en yüksek 5,7950 civarını gören kur en düşük de 5,7335 civarını test etti. Geçtiğimiz hafta da bahsettiğimiz gibi Dolar/TL’de önceki haftalarda yaşanan tüm gerginliklere rağmen yukarı yönlü hareketlerin sınırlı kaldığını görmüştük, benzer durum aşağı yönlü hareketlerde de kendini gösterdi ve önceki hafta 5,70’in altında kalmayı başaramayan kurda, BIST’teki olumlu havaya rağmen geçtiğimiz hafta da aşağı yönlü hareketler oldukça sınırlı kaldı. Orta vadede çok sert hareket beklentimizin olmadığı Dolar/TL’de kısa vadede yukarıda 5,79 – 5,85 ve 5,89 direnç seviyeleri olarak izlenebilecekken, aşağıda 5,70 ve 5,65 önemli destek noktaları olarak takip edilebilir.

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)