E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul 107 bine tırmandı---

Borsa İstanbul 107 bine tırmandı

Borsa İstanbul 107 bine tırmandı
28 Kasım 2019 - 18:05 borsagundem.com

Borsa İstanbul küresel piyasalardan pozitif ayrışarak günü %1.21 oranında yükselişle 107.126 puandan tamamladı. Yükselişte sanayi ve holding endeksi ön plana çıktı

BORSAGUNDEM.COM

Piyasaları ilgilendiren günün öne çıkan manşeti ABD Başkanı Trump’ın protestocuları destekleyen Hong Kong tasarısını imzalayarak onaylaması oldu. Bu onayın ardından ticaret anlaşmasına yönelik endişeler arttı. ABD-Çin ticaret görüşmelerine dair iki tarafın açıklamaları dünya piyasalarının gündeminde önemli yer teşkil etmeye devam edecek.

Trump'ın, Kongre'nin her iki kanadından da geçerek masasına gelen "Hong Kong İnsan Hakları ve Demokrasi Yasası" adlı yasa tasarısını dün akşam imzaladığını anımsatan analistler, tasarının, Hong Kong'daki gösterilerde uygulanan şiddet ve insan hakları ihlallerinden sorumlu olan Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngördüğünü kaydetti.

Bugün ABD borsaları Şükran günü nedeniyle tatil. Bundan dolayı hisse senedi piyasalarında işlem hacminin zayıf kalmasına neden olabileceği ifade edildi.

Yurt içinde ise 108 bin puanın bandında gelen kar satışlarını Ankara’da başlayan S-400 testlerinin derinleştirmesi risk iştahını zayıflattı. TL varlıklarda haftanın 4. İşlem gününün ilk saatlerinde nispeten zayıf bir görünüm hakimken Türkiye-ABD ilişkileri yatırımcılar tarafından önemle takip ediliyor.

ABD borsaları, Şükran Günü tatili öncesinde Çarşamba günü üst üste üçüncü kez rekor seviyelerde kapanırken, Asya borsaları 'Hong Kong tasarısının onaylanmasının' ardından karışık seyretti.

Borsa İstanbul dün kararsız ve dalgalı seyrini sürdürdü. Endeks gelişmekte olan piyasaların pozitif görüntüsüne karşın günü yatayda tamamladı.

Analistler 107.200 puan altında kapanışlarda tepki alımları oluşsa da aşağı yönlü düzeltmenin devamı olabilir yorumu yaptı.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE BAŞLADI

Borsa İstanbul güne %0.23 oranında yükselişle 106.084 puandan başladı.

Açılışta bankacılık endeksi yüzde 0,21, holding endeksi yüzde 0,17 yükseliş kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 0,80 ile turizm, tek gerileyen ise yüzde 0,02 ile sigorta oldu.

Analistler ABD Başkanı Donald Trump'ın Hong Kong ile ilgili adımı sonrasında Avrupa'da da pay piyasalarında risk iştahının azaldığını belirtti. Buna paralel Avrupa borsaları düşüşle açıldı.

Avrupa borsaları düşüşle açıldı

BORSA, GÜNÜN İLK YARISINDA YÜKSELDİ

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 634,59 puan artarak 106.478,76 puana çıkarken, toplam işlem hacmi 2,8 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

İlk yarıda bankacılık endeksi yüzde 0,43 ve holding endeksi yüzde 0,40 değer kazandı. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 3,12 ile bilişim, tek gerileyen ise yüzde 0,24 ile orman, kağıt, basım oldu.

BORSA İSTANBUL YÜKSELİŞLE KAPANDI

Borsa İstanbul küresel piyasalardan pozitif ayrışarak günü %1.21 oranında yükselişle 107.126 puandan tamamladı. Yükselişte sanayi ve holding endeksi ön plana çıktı. Sanayi endeksi %1.12, holding endeksi %1.04 oranında kazançla günü kapattı. ABD borsalarının tatil olması nedeniyle işlem hacmi son günlere nazaran düşük seyretti. Hacim 7.4 milyar lirayı aştı. Endeks 1200 puanlık bantta dalgalandı.

Günün önemli şirket haberleri 28/11/2019

Yabancı payının en çok arttığı hisseler

Bugün açıklanacak önemli veriler 28/11/2019

 

DOLAR/TL

Dolar saat 18:00 itibariyle 5.7672 lira seviyesinde bulunuyor. Açılışın ardından en düşük 5.7608 lira, en yüksek 5.7839 lira seviyesi görüldü. Euro ise 6.3529 lira seviyesinde işlem görüyor. Euro/dolar paritesi 1.1005 seviyesinde. Gram altın 269.9 liradan alıcı buluyor. 2 yıllık tahvil faizi yüzde 12.14 seviyesinde.

Dolar yatay seyretti

 

BORSA İSTANBUL DÜN YATAYDA KAPANDI

Borsa İstanbul yaklaşık 1000 puanlık bir marjda dalgalandığı dün günü %0.13 oranında düşüşle 105.844 puandan tamamladı. Hacim 8.5 milyar lirayı aştı ancak hafta ortalamasının altında kaldı.

Borsa İstanbul yatayda kapandı

 

ABD BORSALARI ŞÜKRAN GÜNÜ TATİLİ ÖNCESİ REKORLA KAPANDI

Güçlü ekonomik verilerin getirdiği alımlar, yatırımcıların ABD-Çin ticaret görüşmelerindeki gerilim nedeniyle temkinli davranmasıyla hız kesti.

ABD borsaları Şükran Günü tatili öncesi rekorla kapandı

 

ASYA BORSALARI 'HONG KONG TASARISININ ONAYLANMASININ' ARDINDAN KARIŞIK SEYRETTİ

Asya'da hisse senetleri Trump'un Hong Kong protestocularına destek veren yasayı onaylaması ve Çin'in misilleme tehditlerinin ticaret anlaşması üzerindeki olası etkileriyle yön bulmakta zorlandı.

Asya borsaları 'Hong Kong tasarısının onaylanmasının' ardından karışık seyretti

 

AVRUPA BORSALARI KARIŞIK SEYİRLE KAPANDI

Avrupa borsaları haftanın ikinci işlem gününü karışık seyirle tamamladı.

Avrupa borsaları karışık seyirle kapandı

 

ATLANTA FED ABD EKONOMİSİ İÇİN BÜYÜME TAHMİNİNİ YÜKSELTTİ

Atlanta Fed,ABD ekonomisi için 4'ncü çeyrek GSYH büyüme tahminini yükseltti.

Atlanta Fed ABD ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti

 

VİLLEROY: MALİ HAREKET ALANI OLAN ÜLKELER BUNU BİR AN ÖNCE KULLANMALILAR

Avrupa Merkez Bankası üyesi ve Fransa Merkez Bankası Başkanı Francois Villeroy de Galhau, Almanya gibi mali hareket alanı olan Avrupa ülkelerinin bölgede büyümeyi desteklemek için bunu hızla kullanmaları gerektiğini söyledi.

Villeroy: Mali hareket alanı olan ülkeler bunu bir an önce kullanmalılar

 

KAPLAN: FAİZDE 1.50-1.75 SEVİYESİ İYİ BİR AYAR

Dallas Fed Başkanı Kaplan, "Yüzde 1,50-1,75 seviyesinde Fed faizi muhtemelen makul derecede iyi bir ayar" dedi.

Kaplan: Faizde 1.50-1.75 seviyesi iyi bir ayar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)